Benetton – altă reclamă interzisă

19 November 2011

Benetton a lansat pe 16 noiembrie, campania publicitară “UNHATE” pentru ca chiar de-a doua zi să trebuiască să retragă reclamele. N-ar fi o noutate, pentru că Benetton este un brand recunoscut pentru îndrăzneala cu care se comunică pe piaţa reclamelor, însă anul acesta a întrecut măsura, folosind nişte trucaje fotografice cu cei mai influenţi lideri politici şi religioşi ai momentului care se sărută pe gură în diverse combinaţii: Papa Benedict XVI, cu imamul egipean Ahmed el Tayyeb, Barack Obama cu omologul său chinez, Hu Jintao, sau cu cel venezuelean, Hugo Chávez, Angela Merkel cu Sarkozy, primul ministru israelian, Netanyahu, cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi tot aşa. 

Toate aceste imagini care simbolizau – cu un strop (prea mult, se pare) de speranţă ironică şi provocare constructivă –reconcilierea , erau menite să trezească reflecţia asupra modului în care politicile, credinţa şi ideile, chiar şi când sunt divergente şi mutual opuse, trebuie totuşi să conducă la dialog şi mediere. Numai că, prea curajos, şocant chiar, Benetton a reuşit din nou să stârnească controverse şi ameninţări care au forţat compania să bată rapid în retragere. 

Vă invităm să vizionaţi şi filmul de promovare.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Sabina / 19 November 2011 13:36

    Si care mai e scopul retragerii pozelor, daca oricum le-a vazut toata lumea? Misto si curajoasa ideea! Dar din imagini lipsesc doua cupluri grele – Putin cu Obama si Netanyahu cu Ahmadinejad! 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro