Bill Clinton – “Champion of Peace” pentru “sprijinirea femeilor”

21 November 2011

Pe 17 noiembrie, la Muzeul de Artă Modernă din New York, a avut loc Gala anuală “Women For Women International”, organizaţie non-guvernamentală care, din 1993, le ajută pe supravieţuitoarele războaielor din lumea a treia să-şi refacă vieţile. Anul acesta, Bill Clinton a fost răsplătit cu premiul “Campionul Păcii” pentru iniţiativa care îi poartă numele – The Clinton Global Initiative – cea care a permis organizaţiei să strângă în cei 18 ani de la înfiinţare peste 103 milioane de dolari ce au schimbat viaţa a peste 1,7 milioane de năpăstuiţi din toată lumea.

Fostul Preşedinte, însoţit la Gală de Chelsea – proaspăt reporter la postul de televiziune NBS, a vorbit despre nevoia de a sprijini capacitarea femeilor, despre “eliberarea bărbaţilor” din rolul de agresor jucat de-a lungul istoriei, dar şi despre femeile puternice din viaţa lui. Printre personalităţile care au primit în trecut acelaşi premiu au fost muziciana Mary J. Bloge şi Jennifer şi Peter Buffet.

Fondatoarea organizaţiei, Zainad Salbi, este refugiată irakiană şi a fost premiată în timpul administraţiei Clinton pentru activitatea din Bosnia şi Herţegovina în timpul războiului. Printre figurile publice care îi recunosc meritele şi au fost prezente la ceremonie s-au numărat Christy Turlington Burns – model şi filantrop, Ariana Rockefeller – designer şi filantrop, Katie Couric – news anchor la CBS, ducesa de York, Sarah Ferguson, actriţa Uma Thurman, Gloria Steinem – activistă pentru drepturile femeilor şi modelul Yaya DaCosta. 

Food for thought: de ce credeţi că în America se pot strânge atâţia bani pentru tot felul de cauze străine când au şi ei “faliţii” lor? Să fie doar pentru că acolo sunt cei mai bogaţi oameni? Ar fi prea simplu, nu? 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro