Brain Workout. Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului

30 April 2020

Clinica de neurologie Neuroaxis lansează „Brain Workout. Exerciții pentru memorie, concentrare și sănătatea creierului”, un eBook pentru cei care vor să își păstreze sănătatea creierului in izolare și după. Un calendar cu 30 de activități zilnice care să mențină creierul alert, în formă. Un plan concret de provocări cu ajutorul cărora să se păstreze creierul sănătos și pregătit să se adapteze situației existente, dar și să înfrunte noua normalitate post Covid 19.

Stilul nostru de viață s-a schimbat complet în ultimele săptămâni. Dacă până de curând eram hiper-activi, călătoream, ieșeam cu familia in parc, făceam sport alături de prieteni, acum aceste coordonate de viață nu mai sunt posibile, iar noi trebuie să ne izolăm în case pentru a fi în siguranță. În loc să fie un scenariu de panică și anxietate, această perioadă poate fi o experiență de auto-cunoaștere și cunoaștere în general. Este motivul pentru care clinica de neurologie Neuroaxis a lansat un eBook plin de metode prin care să-ți calmezi mintea și o menții alertă și sănătoasă pentru când vom ieși din izolare.

Cele 30 de activități sunt împărțite în cinci mari categorii: exerciții fizice, exerciții mentale, creație & învățare, confort psihic și socializare, utile atât în perioada de izolare cât și după terminarea ei. eBook-ul poate fi descărcat gratuit de pe site-ul clinicii, de la adresa https://www.neuroaxis.ro/e-book/.

Citiți și Ce îi trebuie și ce îi place creierului

„Nu avem acces la exterior, așa că vă propun să ne concentrăm pe interior. Adică să avem grijă de sănătatea noastră mentală, fizică și emoțională. De corpul nostru putem avea grijă cu hrana potrivită și exerciții fizice iar de suflet ne îngrijim ținând legătura virtuală cu prietenii și familia. Pentru a păstra echilibrul trebuie să fim atenți și la componenta psihică a vieții noastre”, spune Cătălina Hogea, medic psihiatru la Neuroaxis.

„Așa cum facem exerciții pentru ca mușchii să nu se atrofieze, tot așa trebuie să ne îngrijim de creier și de minte. Pentru corp ne gândim la un program de exerciții care ne ajută sa ne lucrăm diferite zone de mușchi. În cazul creierului este la fel. Doar că nu lucrăm cu gantere, ci cu conexiuni neuronale. Exersăm memoria, atenția, viteza de procesare a informației, inteligența, abilitățile sociale. Sunt numeroase studii care arată că jocurile și exercițiile pentru creier îmbunătățesc funcțiile cognitive, că dansul încetinește îmbătrânirea creierului, că viața socială complexă ajută la dezvoltarea lui”, explică Dr. Bianca Nițu, medic neurolog Neuroaxis.

Neuroaxis este prima clinică integrată de neurologie din București care oferă servicii de diagnostic, tratament și monitorizare în toate ramurile neurologiei și specializărilor conexe acesteia: ecografie Doppler, neurochirurgie, psihiatrie, cardiologie, chirurgie spinală, recuperare, reumatologie. În această perioadă clinica este deschisă pentru consultații fizice dar medicii săi sunt disponibili și pentru consultații online, prin telemedicină.Citiţi şi

Șase feluri în care răspundem la stres și ce e de făcut

Țața Frosa și Gigel

Cum să refuzi fericirea? Cum? Cum?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro