Când renunţarea nu este o opţiune

Catchy

22 August 2016

Sportul de performanţă are la bază  puterea de autodepăşire. Talentul este întotdeauna dublat de muncă, perseverenţă şi – cu toate că sună a clişeu, deşi este adevărat – sacrificiu. Timpul, efortul supraomenesc, visele, totul converge către un unic scop – performanţa. Iar sportivii care participă la Olimpiade ştiu mai bine asta decât oricine.

De aceea, cu atât mai impresionant şi, în acelaşi timp, inspiraţional este cazul atletei Fabienne St Louis, de 28 de ani, din Mauritius, care, în ciuda diagnosticului de cancer al glandelor salivare, pus în decembrie anul trecut, a participat la această ediţie a Jocurilor Olimpice, la triatlon.

Fabienne St Louis

Înainte de competiţie, ea declarase pentru BBC că a dorit să participe, în ciuda diagnosticului, tocmai pentru a transmite tuturor că renunţarea nu este o opţiune, în ciuda oricărei piedici şi că şi-a câştigat onoarea de a concura la Jocurile Olimpice. St Louis a mai declarat că a fost operată de două ori, după cea de-a doua operaţie suferind complicaţii în urma cărora a avut faţa paralizată parţial timp de trei luni.

 St Louis a ieşit pe locul 55 în prima parte a concursului (înot), cu 25 de minute şi 30 de secunde, însă nu a mai continuat celelalte părţi ale probei – ciclism şi alergare.Citiţi şi

Cum ai îndrăznit să mă părăsești, așa, pe neașteptate?

Așadar, voi spune punct și de la capăt!

Lăsați-mă goală, așa cum m-am născut

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
764 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro