Cât am vrea ca pe fruntea lor să nu scrie America…

1 August 2011

Dintre cei peste 500 de participanţi la a 42-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, veniţi din 84 de ţări, reprezentanţii României au luat cinci medalii – două de aur şi trei de argint. Concursul din acest an s-a desfăşurat în Thailanda (Bangkok), între 10 şi 17 iulie. 

Roxana Pop şi Victor Luca Ilieşiu, ambii absolvenţi ai Colegiului Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, au câştigat aurul.

Roberta Răileanu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Tiron Tudor Giurgică (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Matei Ioniţă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti) au câştigat medalii de argint.

Ei se adaugă celorlalţi medaliaţi care ţin România de ani de zile în topul naţiunilor. Bravo lor, profesorilor şi părinţilor care au pus umărul la asemenea reuşite.  România nu este o cauză pierdută!  Mulţumim, olimpici care sunteţi voi! 🙂Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Otilia Sarbu / 22 August 2011 23:09

    Ce frumos! Bravo lor si bravo voua ca scrieti despre ei! Poate asa, vreodata, li se vor crea si lor oportunitati in Romania. Asa le si ne uram! 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro