ce să-i întrebăm pe astrologi (I)

25 August 2010

să cumpăr maşina asta?

Paul a venit la mine cu întrebarea asta. el îşi tot cumpără maşină de ceva timp, adică e în căutarea uneia best-value-for-money. ca toată lumea. într-un final care părea glorios, identificase maşina potrivită şi era hotărât s-o cumpere. hm, aproape, 99% hotărât. vorbise cu dealerul în ziua aia pe la prânz şi acum (a) voia să ia decizia finală şi (b) căuta un timp bun mai pe seară ca să meargă s-o plătească şi s-o ia.

astrologia întrebărilor

denumirea corectă e astrologia orară. ce face astrologia orară? răspunde la întrebări. astrologul construieşte o hartă astro pentru ziua şi ora la care primeşte întrebarea. ca şi cum întrebarea ar fi o persoană care tocmai se naşte. în astrologia orară, cu regulile ei diferite de regulile altor domenii astro, planetele devin personaje, obiecte, locuri, clădiri, evenimente, puncte cardinale, etc. oamenii întreabă tot felul de chestii: despre apartamente pe care vor să le cumpere, despre interviuri de angajare, despre vreun căţel pierdut. fetele întreabă dacă mr right e pe bune sau nu cumva e mr right-now. băieţii întreabă de maşini, întrebarea lui Paul e a nu-ştiu-câta dintr-o lungă serie de întrebări aproape identice primite de mine.

tricky questions

cei mai mulţi nu ştiu să pună întrebarea, să capteze problema care-i frământă. dezirabil ar fi ca omul să vină cu întrebarea la astrolog după ce a epuizat toate celelalte variante de analiză, după ce a cernut lucrurile, a ajuns la inima problemei şi e în stare să formuleze întrebarea simplu, în câteva cuvinte. întrebările puse într-o doară nu pot avea o hartă astro validă, interpretabilă.

există limite

astrologia orară nu răspunde la toate întrebările. chiar şi întrebări clare, despre o chestiune specifică, arzătoare, pot rămâne în coadă de peşte. subscriu la clubul acelor astrologi care spun că toate hărţile au în ele răspunsul numai că astrologul nu e destul de priceput să-l găsească. există şi întrebări formulate ori prea devreme, despre chestiuni care nu s-au copt încă, ori prea târziu, când problema e consumată. şi mai sunt cazurile în care astrologul e avertizat de harta însăşi să nu se bage, pentru că nu poate contribui la descâlcirea problemei.

care astrologie? două precizări

sunt întrebări şi întrebări, cum spuneam. astrologia natală răspunde mult mai bine întrebărilor cu caracter mai general, care acoperă o etapă, un interval de timp mai larg. de exemplu, o întrebare despre carieră ar trebui analizată în contextul hărţii natale. astrologia orară este pentru chestiuni ancorate în „aici şi acum”. dacă întrebarea nu este despre carieră în general, ci, să zicem, de o anumită promovare, atunci e de folosit o hartă astro-orară. în privinţa alegerii timpului potrivit (vezi punctul b al întrebării lui Paul, când să se ducă să ia maşina de la dealer), astfel de alegeri ţin mai degrabă de domeniul astrologiei elective. care e alt capitol din marea carte a astrologiei.

-> Paul şi maşina lui – studiu de caz în astrologia întrebărilorCitiţi şi

Bărbatul Leu. Cine nu-l are să-l dorească!

27 iulie, cea mai lungă eclipsă totală de lună din acest secol

Luna Nouă în Rac din 13 iulie: Noua feminitate și lumea interioară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri:

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro