Cea mai ieftină şi mai frumoasă călătorie

4 December 2015

Mihaela MureșanuCea mai lungă călătorie începe cu primul pas, spune un proverb chinezesc, parcă.

Călătoriile sunt cele mai de preț lucruri cu care rămâi, spun mulți.

În orice călătorie ai fugi, peste tot te vei lua cu tine, spun eu.

Apropo, ai pleca doar cu tine într-o călătorie? Sau te-ai muta singur în alt oraș? Fără prieteni, iubit/ă, copii, frați, surori? Să stai ore bune doar cu tine, să vezi locuri de care te poți minuna doar împreună cu tine, să savurezi feluri exotice de mâncare doar în compania ta, să admiri lucruri și să împărtășești bucuria noilor descoperiri doar cu tine? Știu că nu mulți dintre noi ne simțim chiar confortabil în propria prezență și am putea face asta.

calatorie2

Și dacă nicăieri nu poți fugi de tine, atunci nu e mai bine să cazi la pace? Să te iei partener de călătorie, nu personaj de care încerci să scapi prin tot felul de tertipuri – iubiți/iubite sau prieteni cu care stai să nu rămâi singur cu tine, muzică tot timpul în urechi să nu-ți auzi gândurile prea enervante, dorința de a parcurge tot feed-ul nesfârșitului Facebook, privind în ograda celuilalt, ca la tine e deranj și nu-ți place, vizionat de filme în care trăiești viețile personajelor, doar să nu dai ochii cu a ta și tot așa?

Nu zic că e ușor sau că mie îmi iese exemplar acest dialog cu mine, însă, în această călătorie pe care la început o asemuiam cu mersul la bunici, în vacanțele de vară  – adică plictisitoare, cu peisaje arhicunoscute, în ritm de personal și trecând prin multe halte și gări ale căror nume deja le învățasem pe dinafară  – am descoperit multe lucruri care m-au înduioșat sau m-au amuzat, de multe ori și m-au enervat, însă niciodată nu m-au plictisit.

Așa că, înainte de a-ți rezerva un bilet spre Paris pentru a descoperi orașul iubirii și a reînvia flacăra din relație sau creativitatea din garderobă, ia-ți mai bine un bilet spre tine și află de ce ai nevoie de Paris să reaprinzi iubirea pentru tine sau pentru celălalt. Este mai ieftin și te poți întoarce cu cele mai frumoase suveniruri – amintiri despre tine, așa cum nu te știai și încă nu te iubeai.

Mihaela MureșanuCitiţi şi

Distanțare socială în vreme de molimă

Cine este femeia din propria oglindă?

Atât le duce capul!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Claudia / 5 December 2015 0:22

  Superb!Pot sa spun ca de cand am devenit cea mai buna prietena a mea,de cand am invatat sa fiu mai buna si mai toleranta cu mine,am inceput sa-mi iubesc compania!Nu sunt salbatica si nici antisociala am prieteni buni si de incredere,dar ma simt foarte bine si cand ma duc singura la cinéma sau la un spectacol sau ies sa mananc undeva intr-o seara cand n-am chef sa gatesc…Si mi se pare ca-mi sunt o buna companie!Si chiar am si plecat de cateva ori in vacanta singura!Si a fost o experienta placuta si folositoare !

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro