Cele mai comune prejudecăţi despre România, de care toţi românii s-au săturat

21 July 2018

(…)

Iată câteva stereotipuri de care cred că mai toţi românii ne-am săturat.

(…)

Românii îşi agaţă usturoi prin case

Despre usturoi, folclorul spune că ţine la distanţă vampirii. Din acest motiv, mulţi îşi imaginează că în casele românilor se agaţă funii de usturoi de fiecare grindă pentru a alunga spiritele rele. Însă, am stabilit că nu există vampiri, iar cei care agaţă funiile de usturoi de grindă, o fac doar pentru a păstra mai bine peste iarnă această legumă.

Totul este ieftin

Foarte mulţi turişti se aşteaptă să găsească în România preţuri foarte mici la toate produsele şi serviciile. Vor avea o surpriză, pentru că este extrem de important ce cauţi să cumperi. Sunt ţări în Europa centrală unde mâncarea este mai ieftină decât la noi şi ştim asta pentru că între timp am mai călătorit şi noi. Dacă vrei să cumperi haine sau benzină, surpriza va fi şi mai mare. Preţul benzinei este mai mare decât în Luxemburg, cel mai bogat stat european.

romania

(…)

Românii seamănă cu ruşii

A avea o poziţie geografică apropiată de Rusia şi fiind înconjuraţi de popoare care vorbesc limba slavă, oamenii cred despre noi că vorbim o limbă asemănătoare cu rusa şi că înţelegem cu toţii această limbă. Puţini ştiu că limba română este una latină asemănătoare cu franceza, spaniola, italiana şi că mai puţin de 10% dintre cuvinte româneşti provin din slava veche.

România este ţara câinilor vagabonzi

Câinii vagabonzi au fost o problemă în trecut, însă s-au luat măsurile potrivite, iar acum există extrem de puţine şanse să mai vezi vreun câine vagabond pe stradă, indiferent de oraşul sau satul în care mergi.

Oraşele din România sunt murdare

Mulţi cred că România este o ţară murdară. În afară de faptul că sunt un mix de stiluri arhitecturale ceea ce poate părea haotic uneori, străzile din România sunt adesea destul de curate. Mai mult decât atât, Cluj Napoca a fost clasificat ca fiind oraşul din Europa cu cel mai curat aer, conform unui studiu publicat în revista franceză We Demain.

Citește tot articolul aici.Citiţi şi

Paritate și meritocrație

De unde începem să construim?

Adio și-un praz verde!


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro