Cercetarea medicală aduce speranţă persoanelor care trăiesc cu miastenia gravis

Catchy

23 February 2017

Săptămâna Europeană Miastenia Gravis (22-28 februarie 2017) se încheie cu aniversarea celei de-a X-a ediţii a Zilei Bolilor Rare (28 Februarie 2017). Asociaţia Naţională Miastenia Gravis România în parteneriat cu Alianţa Naţională pentru Bolile Rare din România organizează aceste evenimente pentru a face apel la cercetători, universităţi, studenţi, companii, factori de decizie politică şi medici în vederea implicării active în cercetarea medicală în comunitatea pacienţilor cu miastenia gravis, implicit a celor cu boli rare.

IM000524.JPG

În acest sens a fost semnat un parteneriat cu Clinica de Neurologie „Mareş-Bulandra” Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, care include colaborarea pentru realizarea de studii clinice şi reglementarea drepturilor pacienţilor care participă la astfel de studii, precum şi diversele aspecte etice.

„Clinica de Neurologie “Mareş-Bulandra” Institutul Clinic Fundeni a derulat recent un studiu internaţional despre rolul imunoglobulinelor în tratamentul miasteniei gravis, stadiile IV şi V. Totodată, clinica noastră coordonează mai multe teze de doctorat în medicină pe teme legate de miastenia gravis (MG): ‚Beneficiile timectomiei în tratamentul miastenia gravis’, ‚Rolul timusului în miastenia gravis’, ‚Miastenia gravis asociată cu alte boli autoimune’.” – spune doamna doctor Crisanda Vîlciu, medic primar neurolog, doctor în medicină, asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi şefa secţiei Neurologie 2 de la Clinica de Neurologie „Mareş-Bulandra” Institutul Clinic Fundeni.

Mai multe infomaţii aici.

#ZiuaBolilorRARE2017, #MiasteniaGravisRomaniaAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
428 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro