Charlie Chaplin și Oona O’Neill – o dragoste considerată imposibilă, dar care a biruit timpul

16 April 2024

Când Charlie Chaplin (16 aprilie 1889 – 25 decembrie 1977) a decis să se căsătorească cu Oona O’Neill (fiica dramaturgului american Eugene O’Neil), cu 36 de ani mai tânără decât el, i-a spus: “mărită-te cu mine să te învăț să trăiești și tu să mă înveți să mor…”.

Oona, în 1943, anul căsătoriei cu Chaplin.

Oona, care împlinise de o lună 18 ani, i-a răspuns: “Nu, Charlie, mă voi mărita cu tine ca să mă înveți cum să cresc și eu să te învăț să rămâi tânăr cât vei trăi.”

16 iunie 1943, după căsătorie. Oona 18, Charlie 54

A fost o căsnicie minunată, au avut 8 copii! și au trăit împreună până când Charlie a murit la 88 de ani… dacă a trăit atât, înseamnă că a funcționat promisiunea Oonei, devenită lady Chaplin pe 4 martie 1975, odată cu înnobilarea soțului ei de către Regina Elizabeta a II-a. 🙂

Sir Chaplin cu familia, la hotelul Savoy, după ceremonia de la palatul Buckingham. 

Dar cuplul Chaplin se întâlnise cu Regina cu 23 de ani înainte.

27 octombrie 1952, Teatrul Empire din Londra, Regina Elizabeta și Charlie Chaplin se întâlnesc la un spectacol caritabil în care filmul american “Because You’re Mine” fusese ales în premieră pentru acest eveniment de top. Chaplin se afla la Londra pentru premiera celui mai nou film al său “Luminile rampei.”

Revenind la Oona, e imposibil să nu te gândești că această femeie a născut începând cu anul următor căsătoriei (1944), de la 19 ani, și a continuat în 1946, 1949, 1951, 1953, 1957, 1959 și 1962. Șase ani de graviditate până la 37 de ani. Dar bornele acestea sunt borne ale iubirii, ce altceva?

1961

În prima fotografie de grup datată 1961 sunt prezenți șase din cei șapte născuți până atunci, în cealaltă, familia pozează pentru o cartolină de Crăciun în 1964, cu câte o ediție a autobiografiei lui Charlie în mâini.

1964

Chaplin a murit în ziua de Crăciun în 1977. Oona a trăit încă 14 ani, în mare parte în izolare în Elveția și la New York. A murit în 1991 de un cancer pancreatic la doar 66 de ani.

Necrologul ei din New York Times spune că era o soție și o mamă mulțumită, fără să acorde niciodată atenție diferenței dintre vârsta ei și cea a soțului ei: „El este lumea mea”, a spus ea în 1960. „Nu am văzut sau trăit niciodată altceva.” De aceea i-o fi fost și atât de grea singurătatea. Alcoolul n-a ajutat, doar i-a scurtat zilele…

Cei doi sunt îngropați unul lângă altul în Corsier-sur-Vevey.Citiţi şi

Anastasia: o poveste de dragoste

Octavia: o poveste de dragoste

Nu-mi pasă că am familie, nu-mi pasă că are familie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro