Chiar nu vă puteți abține să mai salvați bărbații nefericiți ai altor femei?

20 September 2019

O, cât de înţelegatoare şi empatice pot fi femeile cu bărbaţii! Aşa am fost crescute şi aşa consideră mulţi că suntem feminine. Altfel, suntem scorpii. Dar empatia a fost gândită pentru femei, întrucât ele cresc copiii, şi nu pentru bărbaţi, care ar trebui să le fie parteneri.

Găsim scuze bărbaţilor pentru aproape orice. Majoritatea femeilor nu se pot abţine să salveze un biet bărbat suferind din diverse motive. Precum salvezi o pisică dintr-un canal. O fi instinctul matern de vină sau poate un pretext?! Are o soţie nesuferită şi e trist? Nu-i nimic, îl oblojesc eu sufleteşte, să-şi găsească fericirea în patul meu de amantă. Am şi o diplomă de psihoterapeut ascunsă undeva şi uitasem de ea. Normal, nevastă-sa e nebună, îi face zile fripte, nu mai e sexy, dar el săracul stă şi îndură pentru familie. Ce contează că de doi ani sunt amantă, important e că a disparut tristeţea din ochii lui.

Unchiul actualei regine Elisabeta a renunţat la tronul Marii Britanii pentru a fi cu femeia iubită, o americancă divorţată de trei ori. De ce ar renunţa un bărbat normal la o familie, dacă te iubeşte pe tine?! Poate că îi convine să fie în două bărci! Sindromul salvatorului se tratează la psihoterapeut, învăţând să îţi creşti stima de sine. Sau salvezi un câine, de care să ai grijă. Sau îţi găseşti un partener disponibil. Acum, nici nevastă-sa, care probabil ştie, nu e departe de sindromul Salvatorului, fiind extrem de înţelegătoare, că doar aşa sunt toţi bărbaţii. A mai călcat el strâmb, dar vine acasă. De fapt, unde mai găseşti tu un bărbat la vârsta ta. Iar teama de singurătate e grea. Ce dacă e nervos, se poartă urât pentru că se simte vinovat? E criza vârstei de mijloc. O să-i treacă, apoi vine criza de la andropauză şi criza ieşirii la pensie. Mai găsiţi unele, fiţi creativi! După job petrece timpul (cine ştie pe la cine) şi nu prea mai face nimic pentru familia sa. Nu-i nimic, îl înţelegem, că săracul suferă singur în chingile căsniciei, care e grea. Trebuie să se relaxeze cumva.

De fapt, nevastă-sa a investit mult în căsnicia aceasta, mai ales de când au apărut copiii. Nu a mai stat peste program, performanţa ei a scăzut după munca dublă făcută în casă, pentru că nimeni altcineva nu o făcea sau chiar şi-a găsit un job nou, cu un program mai relaxat şi mai prost plătit, astfel încât cariera lui să nu fie afectată. Ea nu e stresată deloc, doar el, care oricum nu-şi asumă mare lucru din munca neplătită de acasă. Chiar rugat. În fond, de asta s-a însurat şi doar e treabă de femeie. Dar cât de cooperant devine bărbatul în plin proces de divorţ iniţiat de nevastă! Numai nu vă păcăliţi, nimeni nu se schimbă, revine la vechile obiceiuri imediat ce se simte în siguranţă, aşa că nu renunţaţi!

Citiţi şi Bărbat indisponibil? Scuzaţi, îl iubesc

Din tot acest triunghi amoros, femeile par a fi pierzătoare. Dar până şi latinii cunoşteau un principiu: „Divide et empera” (Dezbină şi stăpâneşte). Un meci de box pentru un bărbat e tot ce lipseşte, de parcă nu poţi căuta altul…

Apropo, de sindromul Salvatorului suferă numai femeile bune, cele care se iubesc pe ele însele aleg numai ce e mai bun pentru ele. Au parte şi de bărbaţi buni, parteneri, şi nu de cauze pierdute. Da, poate că o relaţie a mers, dar când nu mai merge, ele nu stau să repare ceva ce nu poate fi reparat. Suferă, îsi revin şi o iau de la capat. Pentru că doar o viaţă avem şi nu putem să o petrecem aşteptând pe cineva indisponibil. Doar dacă ne place să suferim.

Guest post by Cris

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața

Nu e deloc roz să fii soție înșelată…

Dragul meu, plăcerile costă…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro