Clauza femeii celei mai favorizate

5 April 2011

Acum vreo patru ani, mă trezesc cu o trăsnită de amică dând buzna cu vestea cea mare: “M-a cerut!” O îmbrăţişez. “Bravo, era şi timpul, că prea o lungea stăpânul inelelor.” E prea sus ca s-o atingă ironia. Mândră foc, îmi spune şi cum a cerut-o: “Iubito, îţi ofer clauza femeii celei mai favorizate.” Ceee? Era limpede că “cea mai” şi “favorizată” îi luasere minţile. Jur că nu era decât entuziasm curat în vocea ei.

Dar nici de glumă nu era bună. Cum adică, existau mai multe favorite şi ea fusese cea extrasă? O întreb totuşi dacă ştia măcar ce înseamnă clauza naţiunii celei mai favorizate. Ceva, ceva îşi amintea ea, de prin liceu, că odată îi fusese acordată şi României, săraca, de omnipotentele SUA, ca o garanţie a nediscriminării. “Deci, doamnă exaltată ce eşti”, îi zic, “dacă ştie ce vorbeşte şi nu s-a crezut doar original, îţi acordă toate avantajele de care va beneficia oricare altă femeie din viaţa lui – şi nu te gândi la maică-sa, că nu pupi – garantându-ţi că nu poate exista o a treia care să aibă avantaje mai mari, decât cel mult egale cu ale tale.” Nu părea să înţeleagă unde bat, era atât de fericită că m-a înduioşat şi am lăsat-o baltă cu deschisul capului. Poate era doar o glumă şi atât.

S-au căsătorit, treptat am rărit-o cu întâlnirile, şi nu din cauza mea. Ea nu mai avea ochi, suflet şi timp decât pentru el. Ca, acum câteva zile, să dea din nou buzna cu altă veste: “L-am lăsat cu tot cu clauza p…ii mă-sii!” Ce s-a schimbat amica mea! Ea nu vorbea aşa înainte. “De câte ori îl prindeam cu vreo favorizată nouă în sac, îmi spunea că eu sunt “cea mai” şi că restul, toate la un loc, şi nu erau puţine, crede-mă, nu vor însemna niciodată mai mult decât mine.” Ce să mai fi comentat. Ea a plecat. Dar câte femei nu rămân… Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Belle dImagination / 19 March 2016 23:05

  Uatevăr, aşa de reală e ficţiunea asta!

  Reply
 2. lolla / 4 May 2011 23:18

  Si eu am o astfel de prietena… A asteptat 4 ani ca sa fie “femeia cea mai favorizata” isi dorea din tot sufletul ei sa se casatoreasca si sa isi intemeieze o familie cu acel individ. In cele din urma, silit de imprejurari a cedat presiunilor si a cerut-o, insa am cumva senzatia ca cel putin el, desi ea este prietena mea, in continuare nu este incantat de idee… mai are timp sa dea bir cu fugitii nunta e abia in iunie 🙂

  Reply
  • Mihaela Cârlan
   Mihaela Cârlan / 5 May 2011 6:38

   “daca ar sti omul…” e o vorba veche. culmea e ca omul chiar stie, pentru ca semnele sunt acolo tot timpul, de la bun inceput. doar ca nu le vede. si cand le “descopera” e aproape mereu prea tarziu. s-o putea oare si altfel? ca prea e multa lume care respecta acest tipar.

   Reply
 3. Mirela Baron / 5 April 2011 12:01

  Doamne ca fraiere la suflet si simtire mai suntem citeodata! Si nu numai noi femeile…:)

  Reply
 4. Me / 5 April 2011 10:52

  Nu e inventie. Am intalnit un astfel de om si am avut puterea, cumva, sa fug repede, departe… 🙂

  Reply
  • Mihaela Cârlan
   Mihaela Cârlan / 5 April 2011 11:35

   stiu, stiu… 🙂 viata e inainte, nu in urma. si ca sa o poti trai cum se cade pe cea care vine, trebuie sa-i dai toate sansele. trecutul rau nu e bun altfel decat ca lectie. pe care trebuie insa s-o inveti repede, fara corijente, fara repetentie. şi odata invatata, move on, fara manie. cine iubeste nu poate face rau. cu sau fara voie. as simple as that.

   Reply
 5. Mihaela Cârlan
  Mihaela Carlan / 5 April 2011 10:28

  nu mai e nevoie sa inventezi nimic, uatever… and u know it 🙂

  Reply
 6. uatever / 5 April 2011 10:10

  eu miros fictiunea pura aici:)

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro