Coco Chanel – cele două mari iubiri

1 February 2015

loredana paunescuLa ce vă gândiţi când citiţi numele de Coco Chanel? Fireşte, la Paris. La pălăriile sofisticate, taioarele cu buzunare, la parfumul Chanel no.5, la apartment Chanel de la Ritz, la iniţialele întretăiate …CHANEL_logoRăsfoind o nouă biografie (Coco Chanel “The legend and the Life” a lui Justine Picardie) am descoperit lucruri noi, interesante, legate de viaţa sa amoroasă, întâmplări şi legături sentimentale avute cu doi englezi de-a lungul a 35 de ani. Primul va fi căpitanul Arthur Edward “Boy” Capele, o minte strălucită, folosit de serviciile secrete britanice în spionajul militar, pe care îl cunoaște în vara lui 1918. Arthur s-a căsătorit cu Diana Wyndham, fiica Lordului Ribblesdale, doar pentru a-şi consolida statutul social, dar şi-a continuat relaţia cu Coco Chanel, în Franţa, până în ziua în care avea să moară într-un stupid accident de maşină. Chanel a suferit, declarând că a fost marea sa iubire.

how-coco-chanel-arthur-capel-changed-the-fash-L-B_9mS6

În 1925, după o petrecere la Monte Carlo, îi este prezentat Hugh Richard Arthur Grosvenor, al doilea Duce de Westminster, cunoscut și sub numele de Bendor. Unul dintre cei mai bogați oameni din lume și cel mai bogat din Europa. Alături de el, timp de 10 ani, frecventează cercurile aristocraţiei britanice, gloria prinde contur şi se gândeşte foarte serios să înceapă o afacere în Mayfair. La party-urile exclusiviste din acea vreme îl cunoaşte și pe Winston Churchill. În toamna anului 1927, Churchill îi scrie soţiei sale:

duke-of-westminster-coco-l

” Domnișoara Chanel e o fiinţă agreabilă, adevărată şi puternică, făcută anume pentru un bărbat care conduce un imperiu. Bennie, bine intenţionat şi, cred, extrem de fericit, pentru că în sfârşit şi-a găsit egala – abilitatea ei îi balansează Puterea.”

A fost, desigur, o rampă de lansare pentru Coco în lumea aristocrată britanică, şi nu numai. Spectacolele de modă organizate la Paris şi Londra, serile de vis petrecute alături de Duce, călătoriile în Anglia şi Scoţia, toaletele fin lucrate, schiţele noi, toate într-o lumină a schimbării, a unei mari iubiri. Care avea să se sfârşească, fără să mai aibă loc nunta, pentru că Ducelui îi străluceau deja ochii după o frumusețe exotică din cercul domnișoarei Chanel – Aimée de Heeren. Dar au rămas buni prieteni până în anul morţii lui, în 1953.

logo pe stâlpi londra

Și, poate ați remarcat sau nu, când mergi prin Mayfair, Londra, iniţialele ei sunt pe toate felinarele. O declarație publică înduioșătoare a dragostei și admirației pe care i-a purta-o Ducele celei care a întruchipat eleganța fără vârstă și stilul fără cusur.Citiţi şi

Sunt oameni…

Ia să mai pună tânărul meu mâna pe o carte!

Serialul „vieții” (2)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,934 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro