Colecţia de bijuterii Elizabeth Taylor estimată la 20 de milioane de lire

11 September 2011

Şi după moartea actriţei, tot ce are legătură cu Elizabeth Taylor continuă să facă vâlvă. Iar acum, ştirea este că pe 13 şi 14 decembrie, nu mai puţin faimoasele ei bijuterii vor fi scoase la vânzare de Casa de licitaţii Christie pentru o sumă estimată a depăşi 20 de milioane de lire. Dar înainte de a trece în proprietate privată vor fi prezentate într-un turneu mondial de trei luni alături de hainele, tablourile şi alte suveniruri aparţinând starului hollywoodian.

269 de diamante, perle, rubine asamblate în inele, coliere şi alte bijuterii fascinante vor fi alcătui cea mai mare colecţie privată de bijuterii adunată vreodată într-un singur loc. Povestea celor mai valoroase piese, în majoritate cadouri oferite de doi dintre bărbaţii din viaţa ei, o găsiţi aici.

Richard Burton i-a dăruit un inel cu diamante de 33.19 carate pe care l-a cumpărat la o licitaţie în 1968 pentru suma de 300.000 de dolari. Bijuteria va fi scoasă la vânzare sub numele Elizabeth Taylor Diamond, deşi numele ei era The Krupp Diamond, şi se estimează un preţ între 1.57 şi 2.19 milioane de lire. Mike Todd i-a oferit faimosul ansamblu Cartier cu rubin şi diamante. Elyabeth Taylor a mai purtat şi The Peregrina Pearl, o perlă naturală în formă perfectă de pară ce a aparţinut odată reginei Scoţiei, Bloody Mary, şi diamantul Taylor-Burton de 69,42 de carate care a fost la o vreme ce amai scumpă piatră din lume – 1,1 milioane de dolari. O parte din bijuterii au fost scoase la licitaţie în cursul vieţii pentru opere de caritate în sprijinul copiilor şi al bolnavilor de SIDA.

Actriţa a fost o cunoscătoare şi mare iubitoare de bijuterii fine şi a achiziţionat cele mai bune piese din cele mai bune perioade. Pasiunea aceasta i-a condus condeiul şi rezultatul a fost cartea My Love Affair with Jewelry. Şi din cauza asocierii colecţiei cu numele ei, toate bijuteriile se vor vinde foarte probabil cu preţuri mai mari decât cele estimate.

Domnilor, pregătiţi aşadar cardurile pentru săptămâna de dinaintea Crăciunului şi licitaţi pentru doamnele inimilor voastre! Mai ales că banii strânşi vor merge spre cauze nobile. Şi când veţi oferi cadoul nu uitaţi să închinaţi un pahar şi în onoarea unicei Dame Elizabeth Taylor Hilton Wilding Todd Fisher Burton Burton Warner Fortensky 🙂 . N-am uitat niciunul, sper.Citiţi şi

Audrey, Marilyn și cele două rochii celebre

Când învingătorul strigă: “I am the law!” – Becket

Elizabeth Taylor: “Nu m-am culcat decât cu bărbații cu care am fost măritată”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro