Creşte numărul femeilor care îşi caută soţi cu bani

11 January 2011

Aceasta este concluzia unui studiu britanic, care arată că, în ultimii 50 de ani, femeile, deşi s-au emancipat şi şi-au schimbat major stilul, aspiraţiile, aşteptările şi ţelurile în viaţă, îşi doresc bărbaţi cu educaţie cel puţin egală, dacă nu chiar mai înaltă decât a lor, ca o garanţie că vor aduce în casă cel puţin tot atâţia bani cât câştigă şi ele.

Dr. Catherine Hakim, autoarea raportului, afirmă că numărul femeilor care îşi aleg bărbaţii după criteriul performanţei profesionale este, paradoxal, în creştere. În continuare, există pe lângă femeile carieriste, care îşi urmează neabătut urcuşul ierarhic, câştigând mai mult decât ar avea nevoie, şi familistele, cu alte valori, cu aspiraţii mult mai uşor de împlinit, şi care sunt, în consecinţă, mai fericite. Dar ambele categorii îşi doresc acelaşi gen de mariaj – etic, sigur, de “calitate totală”, cu bărbaţi având educaţie înaltă şi venituri asemenea.

La capitolul educaţie subscriem fără rezerve – nu există relaţie de calitate acolo unde nu există educaţie. Iar puterea banilor are şi ea limitele ei.    Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro