Cum e cu iubirea la distanță (I)

24 August 2015

”Distance means so little when someone means so much.” (Distanța contează atât de puțin când cineva înseamnă atât de mult) … pe naiba! E al dracului de grea!

Sau chiar imposibilă, ar spune scepticii.

L-am cunoscut pe J. pe 3 Octombrie, 2010.

Eu: Studentă, 21 de ani, young and wild, dar cu vise și pespective mărețe, încurajată în permanență de familie. Nu credeam în povești și nu acceptam deloc ideea de ”the one”, suflete pereche, și toate prostiile astea.

El: American, 36 de ani, de doi ani în Iraq, divorțat, cu doi copii, avea permisie o dată la trei luni (câte o lună).

S-a lăsat convins de un coleg român să viziteze minunata noastră țărișoară.

Mi-am băgat picioarele în toate regulile autoimpuse, și următoarele două săptămâni le-am petrecut cu el. Ne-am plimbat și ne-am iubit, ca și cum am fi fost împreună dintotdeauna. Mai pe scurt (citez): ”o luasem razna.”

Niciodată nu m-a lovit mai tare că doi oameni, aparținând unor culturi complet diferite (+diferența de vârstă) pot avea atât de multe lucruri în comun.

Nu o să vă scutesc de detaliile incredibile, despre care, până și acum, rațiunea îmi spune că au fost puerile: mi-a zis că mă iubește a doua zi dup ce ne-am cunoscut. Eu m-am abținut. I-am zis a treia zi. 🙂

După deliciul momentelor desprinse din “Serendipity” (recomand filmul celor care nu l-au vazut), era timpul să plece înapoi în Iraq.

F140726DG02-2-e1406377626765

Ce am simțit atunci, e greu de descris: parcă mi-a tras cineva o bâtă în cap, a început să mă lovească în piept cu picioarele, iar eu nu puteam să mai respir. Așa ceva nu credeam că exista. Ce dracu’ se întâmpla cu mine?

L-am dus la aeroport, mi-am luat o sticlă de vodka și în taxi, pe drum înapoi (în timp ce plângeam de mama focului), am dat gata jumătate din ea. L-am rugat pe taximetrist să mă plimbe prin București. Pe unde vrea el.

O cursă de 170 Ron mai târziu am ajuns acasă pe trei cărări și, cu ținuta glorioasă a unui om cu alcoolemia peste doi la mie, i-am spus mamei: ”Ăsta e bărbatul cu ca-ca-ca-care mă voi căsători…. Hâc!”

Maica’mea a râs de mine (și eu aș fi râs de mine, dacă nu boceam) și mi-a zis să mă duc să mă culc, că îmi trece.

Nu mi-a trecut.

A urmat o bucată de iad: o relație la distanță cu un bărbat a cărui viață era permanent în pericol. Când se întâmpla să vorbim și brusc să pice conexiunea, totul în mine se prăbușea… la gândul că ar putea muri. Pe lânga asta, gelozia și nesiguranța erau la ordinea zilei.

După un an – dintre care doar trei luni le-am petrecut împreună (străbătând lumea în lung și-n lat) – am ajuns în vizită în SUA și i-am cunoscut cei doi copii.

Oana BătrânOdată întoarsă acasă și el în Iraq, într-una dintre cele mai groaznice zile (când baza militară era sub asediu și nu vorbisem cu el de aproape șase ore), primesc un SMS: ”I’m done with Iraq. I love you and I want to start a life with you in the US. Will you marry me?” De parcă ar fi fost cel mai ușor lucru din lume.

O caldura ”gâdilicioasă” m-a curpins din tălpi până în creștetul capului. Am avut primul (și singurul) meu black-out.

Și de aici începe cu adevărat aventura. To be continued…

Guestpost by Oana Bătrân



Citiţi şi

Să nu (o)mori pe loc?…

Dacă tot e adulter, măcar să fie cu Mr. Darcy!

Ce aș fi vrut să aud de la tine, mamă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,411 views

Your tuppence

 1. raluka / 2 August 2016 14:15

  Vaaai de capu’ meu, ce amintiri mi-ai declansat… L-am condus la aeroport cand a plecat in afgn si am bocit pe drum spre casa (tot cu o sticla de alcool in mana) :)) Si acum… el e bine, eu sunt bine, fiecare pe drumul lui… :))

  Thumb up 1 Thumb down 0
  Reply
 2. Jason / 7 July 2016 11:41

  its a lie

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
  • Jason / 13 May 2017 1:04

   I met her at a massage parlor and she has fucked my life over for 6 years lying and cheating while i tried to get her back

   she is not capable of truth

   Thumb up 0 Thumb down 0
   Reply
 3. Monica / 26 August 2015 20:09

  vrem continuarea….

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 4. diana / 25 August 2015 18:14

  Si continuarea?

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro