Cum să pariezi online – ghid pentru începători

13 May 2022

Primul site de pariuri online a fost lansat acum aproape două decenii. Multe lucruri s-au schimbat de atunci, printre care și categoriile de persoane care pariază online. Dezvoltarea tehnologiei mobile a dus la diversificarea clientelei unor astfel de site-uri, iar astăzi aproape jumătate din clienți sunt de sex feminin. Te-a tentat vreodată să încerci această activitate de petrecere a timpului liber? Iată un scurt ghid de pariuri online:

Alege tipul de sport preferat

Înainte de a începe să pariezi, este important să alegi un sport pentru care ai o minimă afinitate. Este necesar să cunoști informații despre sport în sine, jucători, echipe, competiții, ș.a.m.d. Pariurile sportive nu se bazează doar pe noroc, iar succesul este determinat de luarea unor decizii informate, cunoscând un număr cât mai mare de factori care influențează rezultatul competiției. Următorul pas după cunoașterea lucrurilor de bază dintr-un sport este să parcurgi ghiduri referitoare la cum se pariază pe acel sport.

Alege site-ul potrivit

Pentru a începe să pariezi online, este nevoie să deschizi cont la un site de profil. Este de preferat să alegi din start un site cu o reputație bună, care funcționează bine și cu un portofoliu diversificat de sporturi pe care se poate paria. Site-uri de încredere precum Unibet asigură și practici de joc responsabil, serviciu clienți de calitate și opțiuni sigure și la îndemână de depunere și retragere a banilor.

Există trei formate de cote de pariuri

Cotele de pariuri indică ce șanse are un jucător sau o echipă să câștige o competiție – iar aceste cote pot fi exprimate în trei formate diferite: zecimal, fracționar și american. Se poate realiza conversia de la un format la altul.

Află cum funcționează pariul cu distribuire de puncte

Pariurile cu distribuire de puncte fac posibilă egalizarea terenului de joc între două echipe de nivel diferit. În loc să alegi o echipă care să câștige direct, așa cum ai face cu un pariu pe linie monetară, în cazul pariului cu distribuire de puncte, marja de victorie determină rezultatul pariului tău.

Reține că, chiar dacă echipa ta câștigă jocul, nu înseamnă neapărat că ai câștigat pariul.

La fel ca în cazul pariurilor pe linia monetară, un număr negativ (-) de puncte indică favoritul, iar un număr pozitiv (+) de puncte indică pe cel defavorizat. Pentru a „acoperi spread-ul”, favoriții trebuie să câștige cu mai multe puncte decât spread-ul, în timp ce cei defavorizați nu trebuie să piardă cu mai multe puncte decât este indicat.

Setează și respectă limite

Orice lucru în exces dăunează, fapt valabil și pentru pariurile online. De aceea se recomandă să setezi limite de timp și de bani, adică să nu petreci mai mult timp pariind decât ai hotărât în prealabil și să nu îți depășești bugetul. Pentru ca pariurile online să nu se transforme într-o activitate dăunătoare, aplică următoarea strategie: alocă o sumă de bani acestui hobby și chiar dacă nu câștigi nimic, consideră că doar ai cheltuit bani ca să ai acces la o distracție, la fel cum ai plăti un bilet la film sau o ieșire la terasă.

Ai pariat vreodată online sau ești tentată să încerci?Citiţi şi

9 mituri despre cafea care pur și simplu nu sunt adevărate

Ce faci când te muți peste hotare? Top sfaturi pentru petrecerea timpului liber într-o țară nouă

Nu e nimic în neregulă cu tine dacă nu vrei copii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro