Cum se folosește corect un epilator

27 August 2021

Epilarea este o metodă foarte ușoară de îndepărtare a părului și devine o alternativă din ce în ce mai populară a lamei tradiționale și a cerii. Dacă nu ați folosit niciodată un epilator, veți dori să vă asigurați că învățați procesul și să vă acordați ceva timp pentru a vă adapta la noua rutină de îndepărtare a părului.

Așadar, iată ghidul nostru pas cu pas pentru a vă ajuta să începeți epilarea în mod corespunzător. Nu vrem să vă dezamăgească epilarea doar pentru că ați făcut o greșeală prostească, total evitabilă.

Pasul 1: Alegeți epilatorul potrivit

Alegeți epilatorul potrivit înainte de a începe – acesta este un pas crucial. Asigurați-vă întotdeauna că bateria epilatorului este complet încărcată. Ultimul lucru pe care doriți să-l întâmpinați este ca bateria să se epuizeze în timpul epilării. Și acesta este încă un motiv pentru a investi într-un epilator de încredere, unul cu o baterie de lungă durată.

Pasul 2: Pregătiți-vă pielea pentru epilare

Radeți-vă picioarele (sau orice parte a corpului pe care doriți să o epilați) cu lama, apoi lăsați firele de păr să crească din nou în următoarele 2 – 5 zile, ceea ce permite tuturor firelor de păr să crească înapoi pe aceeași lungime, astfel încât să fie mai ușoare de prins de către epilator.

Dacă părul dvs. este foarte lung, s-ar putea să se încurce în capul epilatorului care se învârte. Acest lucru va duce la durere, îndepărtare inegală a părului și epilare ineficientă.

Exfolierea pielii înainte de epilare poate ajuta la reducerea riscului de a obține firele de păr încarnate, eliminând celulele moarte ale pielii, eliberând firele de păr din piele și îmbunătățind eficiența îndepărtării părului.

NICIODATĂ nu se hidratează pielea înainte de epilare, numai după. Acest lucru poate provoca lipirea firelor de păr pe piele și este posibil ca firele de păr să nu se ridice sau să se strecoare prin pensete metalice.

Epilați-vă în cadă sau duș (cu condiția ca epilatorul să fie impermeabil) pentru a înmuia pielea, a deschide porii și a face experiența mai confortabilă. Alocați-vă destul timp, deoarece epilarea este mai lentă decât rasul cu lama.

Noaptea este cel mai bun moment pentru epilare, deoarece acest lucru permite pielii să se calmeze și roșeții să dispară până dimineața.

Pasul 3: Începeți să vă epilați

Așteptați-vă ca acest lucru să fie oarecum dureros, la început, dar vă voi da câteva sfaturi despre cum să faceți ca epilarea să fie mai puțin dureroasă.

Poate doriți să luați un calmant ușor, cum ar fi Paracetamol sau Ibuprofen (urmați întotdeauna recomandările de dozare și nu depășiți niciodată doza indicată). Este posibil să aveți noroc și să nu simțiți prea multă durere, dar smulgerea firelor de păr din rădăcină, cum se întâmplă și cu epilarea cu ceară, este ușor traumatică și va dura ceva să vă obișnuiți.

Cu toate acestea, cu o utilizare regulată, senzația poate deveni nu doar ușor de tolerat, ci destul de plăcută.

Începeți cu setarea lentă, dacă sunteți un începător. Utilizați epilatorul pe o parte mai puțin sensibilă a corpului, cum ar fi partea din față a piciorului, chiar sub genunchi – pe vârful osos.

Apăsați ușor capul epilatorului pe piele, aplicând o presiune ușoară. Asigurați-vă că epilatorul se află la aproximativ 90 de grade de suprafața pielii și începeți să mișcați epilatorul în direcția creșterii părului. Folosiți o mișcare lentă împotriva firului de păr.

Este posibil să trebuiască să treceți peste aceeași parte a corpului de mai multe ori, pentru a îndepărta toate firele de păr. Frecați-vă mâna de firele de păr, pentru a le ridica de pe piele, astfel încât epilatorul să aibă șanse mai mari să le prindă în pensetă.

Apoi, măriți viteza epilatorului și treceți-vă epilatorul peste piele puțin mai repede.

Pasul 4: Curățați epilatorul și hidratați-vă pielea

Când ați terminat, aplicați o cremă hidratantă și calmantă pentru piele. Este o idee bună să vă așezați lângă o fereastră deschisă (dacă este în siguranță și aveți intimitate) și să lăsați aerul rece să sufle deasupra pielii.

Ați terminat! Nu a fost atât de înfricoșător sau greu, nu-i așa?

Acum aveți o piele foarte netedă, fără păr, care va rezista 3 sau 4 săptămâni, în funcție de cât de repede crește părul. Dar cel mai grozav lucru este că rezultatele durează mult mai mult decât rasul cu lama și totul a fost făcut din confortul propriei case.Citiţi şi

Bruma (ceața) de față – confortul după care tânjește tenului tău

Fii cea mai bună versiune a ta în 2022!

Secretele unui ten perfect: Cum alegi soluția hidratantă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro