Dac-aș fi fost eu prima….

Smaranda Bedrosian

29 June 2016

SmarandaBedrosian 2Dac-aș fi fost eu prima, aș fi fost stângace la-nceput, mică și neîncrezătoare. Te-aș fi lăsat pe tine să dai tonul și să alegi pe ce drum să pornim, încotro să ne-ndreptăm. Pe urmă, m-aș fi ridicat încet, mai întâi ținându-te de mână, apoi urcându-mă pe umerii tăi și-aș fi privit pentru amândoi departe, până în viitor. Și ți-aș fi zis dinainte ce cale ne e deschisă și ce drum e potrivnic pentru noi.

Dac-aș fi fost eu prima, castele am fi construit împreună și Pământul l-am fi colindat, aievea sau doar imaginându-ne, nu contează, important e că toate numai împreună le-am fi făcut.

Dac-aș fi fost eu prima, te-aș fi lăsat să-mi povestești cum e lumea cea largă și ce greu se trăiește în ea. Ți-aș fi ascultat bucuriile, suferința și dorul. Iar în vis ți-aș fi șoptit la ureche vorbe meșteșugite, în fiecare zi câte una, până când n-ai mai fi știut dacă vorbești tu sau eu rostesc cuvintele cu glasul tău.

cuplu ok

Dac-aș fi fost eu prima, te-aș fi lăsat să mă-nveți să te mângâi și să te-ating. Fiecare nerv, fiecare mușchi, fiecare bucățică de piele ți-aș fi cunoscut-o, până când, luându-mă în brațe, aș fi intrat cu totul în tine. Și nicio altă femeie n-ai fi dorit vreodată, după niciuna n-ai fi jinduit.

Dac-aș fi fost eu prima, ai fi înțeles că frumusețea nu stă în trăsăturile feței sau în perfecțiunea corpului, ci în iubirea din ochii mei. Noaptea te-aș fi sărutat încetișor pe pleoape, iar ziua numai pe mine m-ai fi văzut în toate femeile pe care le-ai fi întâlnit în cale. Pe mine nu m-ai fi înșelat niciodată.

Dac-aș fi fost eu prima, te-aș fi lăsat să m-adulmeci și să mă guști până când m-ai fi știut așa bine, că flăcări ne-ar fi ars pe dinăuntru de fiecare dată când m-ai fi atins. Iar în somn, fără să știi, m-ai fi sărutat mereu pe umărul stâng.

Dac-aș fi fost eu prima, am fi râs și-am fi plâns și-am fi tăcut împreună, până când ai fi ajuns să nu mai poți trăi fără mine. Ți-aș fi fost iubită, prietenă, copil și mi-ai fi spus: am ajuns să fiu dependent de tine.

Dac-aș fi fost eu prima, te-aș fi privit în ochi până când gândurile mele ți-ar fi intrat în vene și mi-ai fi ghicit, de la depărtare, orice dorință. Și numai de mi-aș fi imaginat că țin soarele și luna în palme, fără ca nimic să spun, tu mi le-ai fi adus în dar.

Dac-aș fi fost eu prima, aș fi fost femeia vieții tale și pe nimeni n-ai mai fi iubit cum mă iubești pe mine.

Dac-aș fi fost…

Îmi promiți c-am să-ți fiu ultima?

Pe Smaranda o găsiţi cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Datul din coate, și nu numai, este punctul tău forte

Am știut că ești tu

Nu mai vreau firimituri de noroc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,109 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro