De Paşte, în Bucovina…

19 April 2011

Între 17 şi 26 aprilie, se derulează programul “Paştele în Bucovina”. “De Florii, în Bucovina” a marcat debutul evenimentelor cu Târgul de Paşti, o expoziţie gastronomică şi mai multe concerte de muzică tradiţională.

“Săptămâna patimilor” va debuta cu pictarea Oului Uriaş, amplasat în Muzeul Satului Bucovinean, şi va continua cu Drumul Ouălor Încondeiate şi Focul din Joia Mare.

Sâmbătă seară, “Veniţi de luaţi lumină în Bucovina” este evenimentul aducerii Luminii Sfinte, direct de la Mormântul Sfânt din Ierusalim.

Ultimul eveniment din programul “Săptămâna Luminată în Bucovina” va cuprinde, printre altele, un inedit concert de toacă, un concurs de ciocnit ouă, iar, în a treia zi de Paşti, la Mânăstirea Humorului va avea loc o petrecere tradiţională pentru iubitorii de folclor românesc – “Hora satului”.

În toată această perioadă, în cadrul acţiunii “Plantează copacul tău în Bucovina”, turiştii se pot lega sufleteşte de acest tărâm de basm prin sădirea unui copac în apropierea vestitelor mânăstiri Voroneţ, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei sau Humor.

De puteţi, de încă nu v-aţi hotărât, mergeţi în Bucovina de Paşti! Merită toată osteneala. Sărbători fericite, dragelor, oriunde veţi alege să le petreceţi!Citiţi şi

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul!

Tanti Mela

Povestea unei rochii de catifea roșie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. lolla / 5 May 2011 23:14

  Asa este…oamenii sfintesc locul. Sunt credinciosi, respecta oranduiala bisericeasca si au un respect deosebit pentru familie. Muncesc cat e ziulica de lunga de la al’ mic pana la al’ mare. Fiecare membru al famili are un set de sarcini stabilite, pe care le duce la bun sfarsit.E un efort comn care insa nu li se pare o corvoada… muncesc cu temei si cu gandul ca Dumnezeu le va ajuta sa culeaga roadele. Si Dumnezeu le ajuta :).

  Reply
 2. lucy_b / 20 April 2011 22:10

  Frumos!Bucovina este dupa parerea mea, locul ideal pentru a petrece vacanta de Paste. Oamenii de acolo sunt parca din alte timpuri… au respect pentru traditie si credinta, ceea ce ii face sa emane un soi de liniste si impacare, incat ai zice ca ei chiar stiu sa traiasca frumos. Sunt oameni muncitori, dar veseli si primitori. Este o destinatie superba pentru orice moment al anului, insa cred ca de Paste este cu totul si cu totul special.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro