despre moon book sau despre sincronicitate

23 August 2010

despre astrologie am avut şi am propriile întrebări cu răspuns incomplet sau cu non-răspuns. am preluat şi câte ceva din dilemele altora, astrologi şi neastrologi. astrologia e ceva ce poate fi folosit, dar nu uşor de folosit. de folosit la ce? de folosit cum? ce, exact, e astrologia?

cred că o definiţie ok ar fi că astrologia e câmp de conexiuni. am intrat în câmpul ăsta după ce un astrolog la care ajunsesem întâmplător m-a „redus” la o listă de simboluri. m-am simţit pusă într-un pat al lui procust. nu era nevoie să fiu şi eu astrolog pentru a percepe un derapaj etic. nu că n-am căzut şi eu mai târziu în aceeaşi groapă, ca astrolog în devenire. poate de aceea am ales să folosesc astrologia ca instrument de metaprogramare. şi să declar că fac „astrologie pozitivă”. o astrologie în care, de pildă, Jupiter în Gemeni poate spune câte ceva despre mine unui astrolog, dar cu siguranţă nu îi spune ce înseamnă şi cum funcţionează Jupiter in Gemeni PENTRU MINE. presupunând că am fi toţi astrologi (slavă Domnului că nu suntem!), dincolo de simbolistica jupiteriană în cauză, în privinţa căreia am cădea cu toţii de acord, Jupiter chiar ar însemna ceva diferit pentru fiecare.

de ceva timp aduc prinoase Lunii. la un moment dat, mi-am făcut un calendar mic, un tabel excel pe un sfert de A4, cu informaţii crude (în noduri şi semne stenografiate astro) despre parcursul Lunii într-o lună calendaristică. îl purtam la îndemână în portofel, ca să pot să-l scot repede spre consultare când aveam nevoie să programez una-alta. voiam să optimizez o serie de procese inerente vieţii unei femei, mai ales dacă ele costă o grămadă de bani şi presupun o investiţie de timp semnificativă. voiam să obţin maximum de rezultate din aplicarea unei măşti pentru păr. să mă epilez mai eficient (căci epilatul e o operaţiune care mă exasperează). să folosesc mai puţin detergent fără ca rufele să fie spălate mai prost şi să rămână mai puţine reziduuri de detergent în lucruri după spălare. voiam să mănânc mai bine, chiar dacă, în comparaţie cu majoritatea, mănânc oricum foarte bine.

apoi m-am gândit că şi alţii ar dori poate lucruri asemănătoare. am făcut un calendar mai mare, tradus pe înţelesul non-astrologilor, şi l-am distribuit prietenilor. am primit feedback. un prieten mi-a cerut ceva ce încă n-am apucat să aplic în compilarea plannerelor lunare. mi-a cerut mai mult focus pe „how a day feels like”. deşi nu e astrolog, el zice că e o chestiune de sănătate ca omul să nu dorescă ceva „năpraznic diferit” de ceea ce timpul şi viaţa oferă în oricare zi. că Luna e un martor al stărilor emoţionale şi că noi ne sincronizăm doar întâmplător cu sinusoidele emoţionale pe care ea ne poartă.

Moon Book propune sincronizarea cu mersul Lunii, că e vorba sau nu de eficienţa unei corespondenţe, de un mousse care să nu se prăbuşească, de de-fragmentarea computerului, de o vizită la dentist sau de vopsitul părului.Citiţi şi

Bărbatul Leu. Cine nu-l are să-l dorească!

27 iulie, cea mai lungă eclipsă totală de lună din acest secol

Luna Nouă în Rac din 13 iulie: Noua feminitate și lumea interioară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri:

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro