Destin de slugă

13 June 2022

Valahía e un fel de boală (incurabilă?) a vlahilor. Stau sărmanii și fac valahíe-n cerc, inocenți nevoie mare, să le plângi de milă și mai multe nu.

Iar nu e apă caldă. Așa, domnule, și ce să facem noi?! Ce putem noi să facem? N-ați văzut că Nicușor nici nu știe să meargă pe stradă? Criminal, domnule, criminal!

Reziliență! Redresare națională! Fondurile europene! Săriți, ne fură! N-avem apă caldă. De două luni. De trei luni. De patru luni. Pute a căcat, tot blocul ăsta, toată strada asta, tot cartierul ăsta, tot orașul ăsta, toată țara asta. Pute a căcat. Țară de căcat! Nu-ți convine, du-te învârtindu-te! Noi suntem aici pe veci stăpâni.

Lasă-ne, băi nene!, apă caldă ne trebuie nouă?! Le avem noi pe ale noastre. Ne descurcăm noi, ne descurcăm. Acum e bine, să vedeți la iarnă, fără căldură, păi da. Nu vedeți cum e cu anotimpurile astea?

Iohannis e de vină. Putin e de vină. Băsescu e de vină. Ceaușescu e de vină. Mugur Isărescu e de vină. Firea e de vină. Noi suntem nevinovați. Pe Oprescu și pe Udrea nu-i mai vede când fuge, lăsați că știm noi mai bine. Nu mă înveți dumneata pe mine, păi, eu am făcut școală! Școală ca lumea, pe vremea tovarășului!

Să se mărească salariile la poștași, la militari, la toți angajații din sectorul public. Numai bugetatul este român adevărat. Cine nu e bugetat e împotriva noastră. Sigur că furăm, nu fură toată lumea?! Așa e în administrație, dragul meu – se fură. Cum, nu știați? Arătați-mi dumneavoastră mie unul care nu fură și eu îi mănânc pălăria, ba nu, îmi mănânc mie pălăria!

Marionete. Trași de sfori. De ăia. Și ăia de ăilalți de mai sus, păi, ce nu e clar?! Să vedem de la toamnă ce ne mai face Arafat. Ne bagă iară la coteț?

N-avem educație. Și ce dacă n-avem? Parcă ce putem noi să facem? N-avem sănătate. Și ce dacă n-avem? Parcă ce putem noi să facem? Să fim sănătoși. N-avem drumuri, nu mai avem păduri, nu mai avem de niciunele. Și ce dacă n-avem? Parcă ce putem noi să facem? Importantă este puterea noastră de a ne descurca, de a ne strecura, de ne încumetri, dacă nu plouă – tot picură. Deci… Ca și… Locația… Întrucât!

Umbli cale de sute de kilometri și nu găsești un șef de scară de bloc să nu fie analfabet. Și ce dacă? Asta e problema noastră acum. Sa dat drumul la căldură, plătițivă gazele, nu stă nimenea după datornicii!!! Dumneata ești sănătos la cap? Țara arde și baba face freza. Și parcă ce putem noi să facem?

Avem prim-ministru plagiator, nu mai avem Curte Constituțională, Constituția e cârpa de șters pantofii a oligarhilor, ei și ce dacă? Parcă ce putem noi să facem? Vedeți-vă, domne, de treabă, bine că nu i-am supărat și pe ruși, nu că și ăștialalți…

Ne-am lămurit.

Neam lămurit.

Păi da.

Păi nu?

Și parcă ce putem noi să facem?

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Din doi ca tine aş scoate unul bun. Poate ăla stă

În căutarea apartamentului perfect

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro