Dragă soție, tu cea care crezi că ești îndreptățită să lupți pentru soțul tău prin orice mijloace și oricum

12 January 2022

Dragă soție, tu cea care crezi că ești îndreptățită să lupți pentru soțul tău prin orice mijloace și oricum, tu cea care crezi că ție ți se cuvin toate și că eu sunt doar cea care a râvnit la bărbatul tău… îmi pare rău să te dezamăgesc, dar eu nu mi l-am dorit, în schimb el da, m-a dorit multă vreme și s-a zbătut mult pentru a mă avea. Ani și ani.

S-a dezgolit în fața mea cum nu a îndrăznit să o facă în fața ta. Și da, l-am iubit cu toată ființa mea, așa cum mi-am dorit în noaptea dintre ani, așa cum am visat mereu și am primit acum, după 40… și ceva de ani. Și da, m-a avut în toate modurile și după cum s-a putut, pentru că ne-am iubit. Mult. A fost un sentiment reciproc. Știu asta. L-am iubit așa cum tu nu ai făcut-o și m-a iubit așa cum pe tine nu te-a iubit.

A iubi nu înseamnă doar a-i găti sau a-l spăla, ca să te citez. Mie nu îmi place “maxim” în bucătărie decât atunci când sunt cu el la o țigară, un vin bun și o poveste lungă. Pentru că a iubi înseamnă a asculta, a discuta, a împărți valori și credințe. Și da, sexul cu el era grozav deși nu l-am făcut decât de câteva ori. În rest, am făcut dragoste cât nu am făcut nici unul dintre noi în ultimii 20 de ani.

Ți-a spus că s-a întors de dragul copiilor și asta pentru că de dragul tău nu mai avea cum. În primul rând, de dragul tău nu m-ar fi căutat pe mine, nu ar fi avut nevoie de mine. În al doilea rând, așa mahalagioaică cum ai devenit, sau poate ai fost mereu, e cam greu să-l mai atragi mai ales după ce m-a cunoscut pe mine. Și dacă speri că te vei putea schimba, măcar acum în acest ceas, uită de asta pentru că ai rămas mult în urmă în toți anii în care ai preferat să fii așa, vulgară în limbaj și gesturi, în comportament și atitudini, spunându-ți că de fapt ești mai directă. Și eu pot fi foarte directă, dar educația și bunul simț mă conduc pe o altă cale, cea a cuvintelor frumoase, simple sau tăioase, dar la fel de decente și directe.

Ai rămas mult în urmă și nu o să poți recupera pentru că noi, celelalte, care nu am abandonat dezvoltarea sau feminitatea, am continuat această cale, face parte din noi. Faptul că te-ai răcorit în prezența mea nu m-a făcut decât să te disprețuiesc, să observ cum ți-ai pierdut orice urmă de feminitate, cum te-ai comportat plină de mojicie în prezența mea, a lui și, mai grav, a propriului copil. Și cu toții am fost martorii comportamentului tău și poate doar după un timp ți-o vor spune și ei, dar fii sigură că o vor face când va veni momentul.

Faptul că ești atât de dominantă și mai ales în așa manieră încât el nu a crâcnit în fața ta îl vezi ca pe un un câștig de cauză în plus. Oricum eu nu-l mai vreau acum. Îi știu tot trecutul, chiar și multe părți pe care tu nu le știi, pentru că nu a îndrăznit niciodată să îți vorbeasca așa cum mi-a vorbit mie. Acum știu sigur că sunt prea mult pentru el, s-a întins mai mult decât îi era plapuma și nu va putea să îmi țină piept niciodată, pentru că cerințele mele nu sunt de a-l vedea sub papuc sau de a-mi fi stâlpul casei cum ai zis tu, ci de a ne ridica reciproc, de a construi și de a ne reconstrui împreună, cu bărbatul de lângă mine, care o fi el. Să stai și să execuți e mult mai simplu.

Apoi, motivul copiilor, pe care tu singură ți i-ai folosit împotriva ta și a lui – pentru că nu se poate să crezi că ai făcut-o pentru a-l recâștiga, pentru a nu pleca – este cel mai josnic mod, dar unicul pe care îl ai, însă pentru care nu există scuze. Și să știi nu contează cuvintele pe care le rostești în fața celor mici după ce i-ai lăsat să fie părtași la toate mizeriile pe care le-ai scos pe gură sub pretextul firii tale impulsive sau a faptului că asta crezi tu că e iubirea.

Și mai știu ceva, nici el nu se întoarce de dragul copiilor, se întoarce pentru că îi este mai comod. Dar și eu și tu îl cunoaștem foarte bine. Își va trăi viața alături de tine, dar va fi permanent cu mine în suflet. Nu doar o viață, o viață și încă o zi. Bucură-te, dacă poți, cât poți și când poți, pentru că eu mă voi bucura de toate lucrurile minunate pe care le-am trăit și le-am descoperit alături de el. Și le voi folosi pe toate, alături de un bărbat care va avea curajul să meargă mai departe alături de mine. Eu voi trece peste durerea pierderii, tu savurează-ți clipa de victorie pentru că va urma greul.

Ai venit la mine acasă să îl iei precum iei un obiect furat. Să știi că nu l-am tras de mână din mijlocul străzii să îl țin prizonier în casa mea. Pentru că a venit singur și întotdeauna cu plăcere. Știa ce găsește și pe ce se bazează aici. Mi-ai aruncat cuvinte urâte spunând că altfel nu ai cum să vorbești. Ba da, ai, dar tu nu o să poți niciodată, chiar dacă o să știi. Ei bine, nu m-am simțit deloc jignită, pentru că te-am văzut așa cum ești și l-am văzut și pe el cum e în fața ta. Nu mă pot atinge cuvintele tale dezgustătoare pentru că tu ești mai dezgustătoare decât propriile-ți cuvinte care te reprezintă. Pe mine nu mă poți face să îmi fie rușine în fața comportamentul tău, însă pe tine, da. Apoi el, care te-a urmat ca un cățeluș, nemaidând nici un semn de viață, m-a lămurit pe deplin, dacă mai era vreun dubiu, că nu e omul potrivit pentru mine. Eu am nevoie de un om hotărât, de un om ale cărui principii și valori nu pot fi înlăturate de țipete sau amenințări, de josnicii și mojicii. A, să nu uit, făcute în numele iubirii. Pentru revelațiile acestea îți mulțumesc. Deși îmi e încă foarte greu și îi simt mult lipsa, mă simt foarte împăcată cu mine și îmi văd limpede mai departe drumul meu.

Va regreta mereu că nu a avut suficient curaj și voi fi umbra permanentă dintre voi, pentru că, deși s-a întors, te va compara mereu cu ce a pierdut, cu mine. Pentru că te-a văzut și te-am văzut așa cum ești și așa cum te-ai arătat. Dar îl și cunosc așa cum mă cunosc pe mine, știu ce își dorește în secret și ce visează, chiar și când nu are curajul să obțină ce își dorește.

Eu voi trece peste durerea de acum și voi merge înainte așa cum am făcut mereu. Iar când mă va vedea cât voi fi de fericită și împlinită mă va visa la nesfârșit, iar tu, cea care mi-ai spus că m-ai admirat mereu de la distanță, vei ști și vei deveni mai rea și mai acră decât ești acum. Nu ai vrut să îl lași pentru imaginea și bunăstarea ta. L-ai hărțuit, l-ai denigrat și l-ai umilit, făcându-l să cedeze. Și toate astea în numele iubirii. Aia a ta, că eu o văd altfel. Îți sunt recunoscătoare. Altfel aș fi trăi cu o altă imagine a lui, nu i-aș fi cunoscut acest comportament decât mult mai târziu. Eu am nevoie de cineva la fel de puternic ca mine. Nu vreau un bărbat umil și obedient în fața nimănui. Vreau unul vertical. Bucură-te alături de prietenele tale de victorie, dulceața de suprafață o vei devora grăbită, iar apoi vei descoperi un gust tare amar pe care greu îl vei duce și care te va amărî și mai mult. Dar a fost alegerea voastră.

Dragă soție, eu nu sunt amanta. Sunt iubirea vieții lui. Sunt femeia pe care a iubit-o așa cum a visat, așa cum a dorit și după cât a putut. Sunt femeia căreia i-a oferit ce și-a dorit, o dragoste profundă și cea mai importantă lecție, cea a iubirii. Și iubirea aceasta, vezi tu, chiar dacă nu mai are legătură cu el, se răsfrânge la nesfârșit asupra mea și a celor care aleg să rămână în preajma mea.

Guest post by Elisa

Și tu poți scrie pe Catchy!🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro