Doamnelor, dormiți liniștite?

25 November 2017

Stela Popescu a stat în seara fatidică la masă cu nepăsarea și narcisismul. Niciuneia dintre “vedete” nu i s-a părut suficient de gravă sincopa de luciditate pe scenă a actriței încât să facă gestul care poate i-ar fi salvat viața.

andreea marin, monica anghe, stela

Vedetă înseamnă să fii exemplu, să lași, pentru că-ți permiți, interesul pentru camerele de filmat sau aparatele de fotografiat, pentru imaginea ta, și să-ți folosești statutul din instinct, spontan, pentru a urgenta lucruri, pentru a proteja un confrate aflat în dificultate, pentru a-l salva de la un ridicol pe care nu-l poate controla și, iată, chiar de la moarte.

Așa o știați voi pe Stela? Doar vă întreb… atât.

Sunt tot mai convinsă că femeia asta a murit cu zile…

Acum aș completa titlul articolului “Stela ar fi putut fi salvată de puțină educație ori păsare” cu cel puțin numele a două femei care ar fi putut face ceva pentru ea. Imediat.

Later edit

Se pare că e necesară o precizare referitoare la rostul acestei întrebări adresate celor două colege ale Stelei. E un punct de vedere care nu ar fi apărut, dacă n-ar fi raportat la o experiență proprie sau la o atitudine diferită de cea la care s-a făcut vorbire – adică la opusul indiferenței sub varii scuze mai mult sau mai puțin sustenabile. Din respect sau rușine, nu lași un om cu capacitățile vădit afectate în plata Domnului. Reputația lui ar trebui să cântărească hotărâtor în evaluarea rapidă a unei situații cel puțin neobișnuite și să excludă ignobila prezumție de beție. Iar faptul că senilitatea nu se instaurează într-un minut ar fi trebui să fie un alt argument se bun simț. Așa cum o știa totuși lumea pe Stela, așa cum se vorbește despre ea acum la superlativ și nu doar pentru că “despre morți, numai de bine”, ar fi fost normal să se nască măcar o suspiciune de neregulă. Cât despre urâțenia replicilor de genul “era o babă, a trăit destul, mor alții mai tineri de atât, ce tot faceți vorbire despre salvarea ei?” nu mai e altceva de spus decât că e o perfectă oglindă a lumii noastre: mulți dintre noi exact așa își văd și părinții.Citiţi şi

CELE MAI CITITE 15 ARTICOLE DIN 2017

Nu, Stela, nu râdem de tine!

Stela ar fi putut fi salvată de puțină educație ori păsare

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
Tag-uri:

Your tuppence

 1. Ioana / 25 November 2017 13:17

  Cine semneaza acest articol? Sau autorul arunca cu pietre sub lasitatea anonimatului?

  Reply
 2. Teea / 25 November 2017 12:48

  In conditiile in care la noi nu exista o educatie medicala, ce va face sa credeti ca cele doua femei spre care aratati cu degetul au putut face diagnosticul diferential intre un AVC si o ramoleala usoara, o senilitate care stim ca mai apare cu varsta? Imi pare extrem de rau pentru Stele Popescu, am iubit-o si as fi vrut sa fie nemuritoare, dar nu imi place vanatoarea de vrajitoare care a pornit. Vina e lipsa noastra de educatie in toate domeniile, cu consecintele care se vad peste tot in jur.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro