Ducesa de Alba, 85, marriage no.3

7 October 2011

Una dintre cele mai bogate aristocrate (cu o avere estimată la 3,7 miliarde de euro), ducesa de Alba, în vârstă de 85 de ani, s-a măritat – a treia oară şi în ciuda protestelor copiilor ei şi a familiei regale din Spania – cu Alfonso Diez, un bărbat fără rang nobiliar şi cu 24 de ani mai tânăr decât ea. Sute de curioşi s-au strâns pe 5 octombrie în faţa palatului Duenas din Sevilia, pentru a o vedea pe ducesă îmbrăcată într-o rochie de culoarea somonului cu cordon verde (creaţia designerilor spanioli Victorio & Licchino) dansând flamenco la ieşirea din palat.

 

Ducesa de Alba, s-a măritat prima oară în pe 12 octombrie 1947, cu Pedro Luis Martinez de Irujo y Artacoz, fiul ducelui de Sotomayor, cu care a avut şase copii. Acesta avea să moară 25 de ani mai târziu, de leucemie. Nunta lor a fost fost fastuoasă şi scumpă, eclipsând-o pe cea a prinţesei Elizabeth, care avea loc în luna următoare la Londra.  Rochia pe care a purtat-o atunci a fost de o simplitate şi eleganţă cuceritoare, iar tiara, cu perle şi diamante, care aparţinuse împărătesei Eugénie de Montijo, soţia lui Napoleon al III-lea, au întregit o splendidă imagine. Dar de atunci au trecut 64 de ani…

Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y Silva, a optsprezecea ducesă de Alba, descendentă a regelui James al II-ea al Angliei şi Scoţiei, deţine mai multe titluri nobiliare decât regina Elizabeth II a Marii Britanii, 46 la număr, lucru ce i-a adus un loc în Cartea Recordurilor. Dar la fel de bine ar fi putut intra în aceeaşi carte şi pentru obsesia ei de a arăta tânără şi numărul apreciabil de operaţii estetice. Iar abuzul i-a adus în timp un look pretty horror. De aceea cred că povestea ei este inspiraţională doar până la un punct.

În rest, e minunat să te bucuri de viaţă până când şi până unde se poate, orice ar cleveti lumea. La 85 de ani, e ceva să danseazi flamenco, nu? 🙂 Dar şi să arăţi ca Olivia de Havilland la 95 de ani e chiar mai mult…Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Maria / 7 October 2011 13:39

    Din punctul meu de vedere ducesa de Alba este femeia cu cel mai fantastic stil vestimentar in lume. The best dressed!

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro