E.S.Sheikh Lubna Khalid Sultan al Qasimi, ministrul comerţului exterior din UAE are pagină pe Facebook

12 November 2011

Poate că nu aş fi ştiut niciodată cine este E.S. Sheikh Lubna Khalid Sultan al Qasimi şi nici că are o pagină pe Facebook, dacă nu i-aş fi văzut titlul şi poza într-un newsletter de la Forum Invest care o anunţa ca vorbitoare la un Forum economic internaţional ce va avea loc în Abu Dhabi, în aprilie 2012.

Şi cum femeile în poziţii guvernamentale sunt mai rare decât gheţarii în Golful Persic, fireşte că am fost curioasă să aflu mai multe despre această femeie mignonă, îmbrăcată în burka neagră, care a reuşit aşa o performanţă – prima femeie ministru, ştiind că în Emiratele Arabe Unite există o lege care nu garantează dreptul femeilor căsătorite de a munci chiar dacă acestea au semnat un contract pre-nupţial care le permite acest lucru. “Ştiu că am rol de model“, spune Lubna, care şi-a petrecut tinereţea în Statele Unite şi Marea Britanie, “şi acum trebuie să arătăm lumii ce putem face.”

Mai multe informaţii despre studiile şi realizările Lubnei, care era acum doi ani în top 100 Most Influential Women in the World, găsiţi aici. Şi poate o placeţi şi pentru că este de spiţă regală, un altfel de prinţesă din 1001 de nopţi :). Salaam Sheikha Lubna !Citiţi şi

Dispariția lentă a unei platforme de socializare și posibilitatea ca tu să devii CEO

9 din 10 bărbați “bine” de pe Tinder, 35+… nu-s vaccinați!

Te vaccinezi, nu te vaccinezi, vremea Covidului trece

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Denisa / 14 November 2011 10:37

  da, despre femeia asta chiar a meritat sa scrieti. jos palaria!

  Reply
 2. Andreea Y / 12 November 2011 14:21

  nici eu nu stiam cine este pana acum, are un parcurs exceptional, care nu a trecut prin paturi, ci prin scoli inalte. ce diferenta intre femeile -ministru de pe la noi si o femeie din lumea araba, atat de plina de constrangeri si cutume! banuiesc ca salaam este echivalentul lui bravo! un bravo si de la mine. 🙂

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro