Era o luptă între mine și amantă, el nici măcar nu mai juca în filmul acesta

1 May 2018

FELICIA DOLEANU

– continuarea de aici – 

Mulțumită de rezultatul muncii mele, l-am sunat pe avocat și i-am spus că m-am răzgândit și vreau un divorț “harte tour“, dur, așa cum a dorit el. A fost foarte încântat. I-am mai spus că aș dori să plece imediat din casă. Nimic mai simplu! Trebuie doar să spun că m-a amenințat și nu are voie să se apropie la mai mult de o sută de metri de mine. Va scrie imediat o scrisoare pe care o va trimite în dublu exemplar, acasă și la firma. Nu aveam nicio mustrare  de constinta că uzăm de o minciună. Era o luptă între mine și amantă, el nici măcar nu mai juca în filmul acesta. Eram happy și dorința de răzbunare mă făcea să-mi ling buzele de plăcere, ca o pisică în fața unui șoricel mic și inocent.

M-am așezat și eu picior peste picior la birou, așa cum stătea amanta noastră când am cunoscut-o, și în timp ce formam numărul de la restaurant cu număr necunoscut, mi-am studiat unghiile și mi-am așezat o suviță rebelă, blondă, de femeie trecută de patruzeci …

femeie rosu

Soțul meu mi-a răspuns, plăcut impresionat de vocea mea suavă.

– Ce faci  pisicuță?
– Fac valize, răspund eu amabil.
– Pleci la Sinaia? Cât mă bucur! Mereu ți-a făcut bine Sinaia, sper să te linișteșți. Muntele e viața ta, ar trebui să pleci mai des.
– Sigur! S-ar putea chiar să mă mut definitiv aici. Dar nu făceam valizele mele dragule, ci pe ale tale.
– Cum pe ale mele? Unde eșți?
– Sunt acasă, în birou. Am contabilizat minutele (de vodafone) cu amanta și cu mine. Scor: 90 la 10! Avantaj, ea. Am văzut că ați înnoptat de două ori la Maritim și prima oară la Hilton, ați comandat și cină persană. Mă rog, cele trei popasuri amoroase au costat cam cât biletul meu de avion pe care l-am plătit cu cartea mea Am-Ex, din contul tău, era o urgență! Doamna vrea să-mi cunoască avocatul! Și dacă tot am ajuns la avocat, tocmai l-am sunat și i-am explicat că mă simt “amenințată”. De aceea, dacă doreșți să nu fii arestat azi, anunță-mă cu câteva minute înainte de a sosi, ca să-ți pun valizele în fața casei.

Știind că nu mă joc cu vorbele, a întrebat doar cu o voce slabă :

– În restaurant am voie?
– Da! Între ora 12 și 15. Atât. Ai voie și acasă, cât timp eu sunt la restaurant.

Peste o jumătate de ora m-a sunat, și-a luat bagajele și m-a mințit câteva săptămâni că doarme prin hoteluri ieftine și nu înțelege de ce l-am aruncat pe străzi. I-am explicat că vreau să se simtă bine cu cealaltă, doamna N., cu care a înnoptat pin hoteluri de lux, în timp ce adevărată doamnă N. se afla la două mii kilometri dinstanță neștiind ce-l frământă pe domnul. Mă aștepta în fiecare dimineață în fața casei, ca un șofer cuminte, în mășină noastră și mă conducea la restaurant, seară mă aducea acasă. Vorbeam puțin și strict despre afaceri. De multe ori avea gesturi de tandrețe care îmi repugnau profund, fie și la o atingere de mână.

Într-o zi, pe la prânz, când restaurantul era plin, sună amanta în local. Cu dicția aceea teatrală, îmi spune :

– Bună Felicia, sunt Elham și doresc să vorbesc cu viitorul meu soț Shahriar!
– Bună! Viitorul tău soț are două celulare și un număr fix la birou. Te rog să-mi faci plăcerea și să nu mă mai deranjezi vreodată, nici aici și nici acasă! Aceasta este a treia interdicție, pe lângă intrarea ta în restaurant sau plimbarea în mășină mea! și am închis telefonul .

Peste câteva minute a sunat din nou :

– Felicia, te rog frumos să mi-l dai pe viitorul meu soț la telefon! Să știi că până la finalizarea divorțului, soțul tău are dreptul la cincizeci la sută din tot ce ați realizat în timpul căsătoriei!
– Mai fetițo, am văzut multe curve în viață mea, dar una atât de nesimțită ca tine, încă nu! Am considerat că legea din țară voastră, care se aplică curvelor, respectiv omorârea cu pietre în piețele publice, este ceva primitiv. Acum, cunoscându-te pe tine, îmi dau seama că este exact ce meritați la cât sunteți de tupeiste! Deci nu mai suna, nu mă provoca, nu vreau să ridic eu piatra!

Și am închis din nou. Soțul meu își uitase celularele în geacă și vorbea cu un client. I-am dus geaca și l-am rugat să o sune și să o liniștească, să nu fiu nevoită să o liniștesc eu pentru totdeauna.

Între timp telefonul sună din nou:

– Felicia, din fericire eu sunt o femeie liberă, trăiesc într-o țară liberă, nu în Iran și doresc să vorbesc acum, cu viitorul meu soț!
– Fată dragă, dacă o singură dată, dar o dată, mai suni la acest număr de telefon, iau primul taxi, vin pe stradă x , la adresa y, cu două lame de ras în mânuțele acestea de femeie harnică și-ți fac niște desene pe față de n-ai să uiți în viața ta că ai provocat o româncă! Reține: provocat. Referitor la legile din Germania: trei ani se dau  pentru mutilare! Trei ani de concediu, în care voi scrie două romane: primul, Șapte ani soția unui bărbat persan. Al doilea: Crasa nesimțire a unei curve persane. Ce zici? Te bagi?

Nu s-a băgat. Dar m-a provocat. A câta oară?

Am decis să-mi fac permisul  de conducere. Deși îl făcusem cu ani în urmă la București, m-am complacut să fiu condusă și nu mai aveam curaj să conduc.

Va urmaCitiţi şi

Dragă (încă) amantă a celui însurat

Sunt o bancă de amintiri olfactive

Cel mai rău început de an

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro