Expoziţie Sylvia Plath la Londra

Roxana Şmil

2 November 2011

sDacă nu s-ar fi sinucis la doar 30 de ani, Sylvia Plath ar fi avut acum 79 de ani și, probabil, ar fi fost cunoscută nu doar pentru proză și poezie sa, ci și pentru desene ei.

Pentru că multe dintre scrisorile și caietele scriitoarei sunt pline de ilustrații. “Mama îşi dorea să-şi poată ilustra singură articolele din diverse publicații” îşi aminteşte fiica sa, Frieda.

Începând de astăzi, 2 noiembrie , 44 dintre desenele scriitoarei vor fi expuse la Mayor Gallery din Londra,  în cadrul expoziției  “Sylvia Plath: Her Drawings and Dadamaino: Volumes”.

Desenate în cerneală, ilustrațiile par să vorbească despre copilul alungat din scriitură și sunt majoritar despre Paris, detalii din viața scriitoarei în orașul adoptiv unde a trăit împreună cu soțul ei, poetul american Ted Hughes.
 Citiţi şi

De ce Eminescu?

Inteligența artificială face medicamente și… poezie

Ce mai înseamnă azi să ai o viață bună – de vorbă cu Ilinca Bernea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,994 views

Your tuppence

 1. Personalitatea zilei - Sylvia Plath - ScrieLiber / 27 October 2012 10:19

  […] polirom.ro      ro.wikipedia.org    en.wikipedia.org   observatorcultural.ro    catchy.ro __reach_config = { pid: '50340052a782f30d20000069', title: 'Personalitatea zilei – Sylvia Plath', […]

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro