Favorita la Miss Univers, femeie sau bărbat?

13 December 2018

Ángela Ponce, Miss Spania, este prima femeie transgender care va concura la finala Miss Univers de anul acesta, ce va avea loc în Thailanda, pe 17 decembrie. Participarea ei la acest concurs marchează un moment istoric, fiind prima femeie transgender care concurează, deși încă din 2012 interdicția femeilor trans de a participa la Miss Univers fusese ridicată. În plus, ea este favorită la titlul suprem.

angela ponce

„Să ai vagin nu te face femeie”, a declarat Angela într-un interviu publicat în vară de New York Times, adăugând că este femeie, chiar dacă mulți nu o consideră așa. Angela s-a supus tratamentului hormonal specific schimbării de sex și a suferit mai multe operații estetice, printre care și o vaginoplastie.

„Ca să fii femeie, trebuie să te simți așa” crede Angela. Ea a mai declarat că are noroc că s-a născut în Spania, țara unde încă din 2004 s-a legalizat căsătoria între parteneri de același sex.

În calitate de militant activ pentru drepturile persoanelor trans, Angela este hotărâtă să folosească vizibilitatea pe care concursul Miss Univers i-o oferă pentru a transmite „un mesaj de incluziune, toleranță și respect pentru comunitatea LGBT”. Ea face voluntariat la un ONG spaniol care lucrează cu copiii care se confruntă cu probleme de identitate de gen.

În vârstă de 26 de ani, Miss Spania a mărturisit că a fost refuzată la mai multe competiții de fashion din cauză că este transgender, dar asta nu a oprit-o să-și urmeze visurile: „Femeile trans au fost persecutate și șterse pentru atât de mult timp. Arăt că femeile trans pot fi orice își doresc”.

angela ponce

Alături de Angela Ponce, Rosa Montezuma va marca și ea un moment istoric în istoria concursului ce datează din 1952: ea este prima concurentă indigenă. În cadrul concursului, este reprezentanta Panama.Citiţi şi

De ce și-ar adăuga cineva pronumele în semnătură

Bucharest Fashion Film Festival: filme cult, documentare premiate și expoziții

Alors, on danse ! – Girl

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro