Fetele albinoase, violate ca leac pentru SIDA

6 May 2011

Sute de albinoşi africani au fost ucişi în Tanzania pentru ca organele lor să fie folosite în ritualuri de magie neagră, în timp ce fetele albinoase sunt frecvent violate ca metodă de vindecare a SIDA, indiferent de vârsta pe care o au. Cel puţin 63 de copii au fost ucişi în aceste scopuri în partea de nord a ţării.

“Suntem siguri că numărul morţilor este mult mai mare decât cel oficial”, a declarat Peter Ash, fondatorul şi directorul fundaţiei Under The Same Sun, relatează Reuters.

Există credinţa populară conform căreia te vei vindeca de SIDA dacă întreţii relaţii sexuale cu o fată ce suferă de albinism. Din cauza acestei credinţe false, multe fete sunt violate anual, în Tanzania existând 1.4 milioane de purtători ai visusului HIV.

“Tanzanienii văd albinismul ca pe un blestem. Oamenii care suferă de această depigmentare a pielii sunt consideraţi creaturile Diavolului şi se spune despre ei că nu mor, ci doar dispar”, explică Ernest Kimaya, preşedintele Societăţii Albinoşilor din Tanzania. Această stigmată socială, adânc înrădăcinată în mentalul colectiv, le determină pe fetele abuzate să creadă că ceea ce se întâmplă este normal şi, de aceea, sunt raportate autorităţilor mult mai puţine violuri decât au loc în realitate.

“Vânătorii de albinoşi africani îşi ucid victimele, apoi le prelevă sângele, părul şi organele genitale pentru că vrăjitorii spun că acestea aduc noroc în viaţă, în dragoste şi-n afaceri. Masacrul albinoşilor are loc în culisele lumii negre din Tanzania. Uciderile au început în taină, până când atrocităţile n-au mai putut fi ascunse şi au devenit publice”, a mărturisit Kimaya pentru Reuters.

Săptămâna trecută, trei adolescenţi albinoşi, membri ai aceleiaşi familii din nordul Tanzaniei, au fost ucişi prin otrăvire, după care mormintele lor au fost profanate, iar oasele lor furate.Citiţi şi

System Crasher – Copilul problemă

O nebună și o drogată?!?

“Ieșirea este pe ușă”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. natalia / 7 May 2011 17:47

  Groaznic si ironic in acelasi timp… vor sa scape de o boala care se transmite prin contact sexual, facand sex (cel mai probabil neprotejat)? Cred ca mai degraba e un fetis de-al lor.

  Reply
 2. Sabina / 6 May 2011 14:22

  Lipsa educatiei duce la dezastre. E oare vina lor ca au ajuns sa creada in asemenea aberatii sau a noastra, a celor care putem sa investim in educatia lor, ca nu am facut destul?

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro