“Fotografiați de Bresson” – mare concurs literar, mare!

31 August 2013

Pentru că tinerii din trenul lui Bresson chiar au stârnit curiozități și așteptări romantice, iată că lansăm, așa cum v-am promis, un concurs literar. Vă invităm să citiți cu atenție condițiile de participare, să vă pregătiți condeiele, să vă îmbunați muzele și să vă așterneți pe scris. Succes!

Concursul Naţional de Creaţie Literară

“Fotografiați de Bresson”

1-28 septembrie 2013

cu un premiu de 10.000 de lei

și o tabletă Vodafone Smart Tab 3, de 10 inch, by Lenovo

Revista CATCHY organizează concursul literar de proză scurtă şi intensă „Fotografiaţi de Bresson“, inspirat de protagoniştii anonimi ai unei fotografii celebre – „România. Într-un tren. 1975.“ Demersul, mai degrabă romantic, îşi propune să încurajeze reconstituirile ficţionale şi, în acelaşi timp, să contribuie într-un mod inedit la aflarea identităţii celor doi tineri surprinşi, în urmă cu 38 de ani, de către Henri Cartier-Bresson, în timp ce dormeau îmbrăţişaţi. Sperăm că, citind poveştile scrise de alţii despre ei, protagoniştii fotografiei îşi vor dezvălui identitatea şi adevărata poveste. Cea mai bună lucrare va fi răsplătită de organizator cu un premiu în valoare de 10.000 de lei (update făcut în data de 12 septembrie 2013) la care se adaugă o tabletă oferită de Vodafone România (update făcut în data de 18 septembrie).

Regulamentul şi desfăşurarea concursului

1. În competiţie se poate înscrie, fără taxă și fără limită de vârstă peste 18 ani, orice prozator de limbă română care, până la data lansării concursului, adică 1 septembrie 2013, a publicat minimum o povestire (în reviste, pe bloguri) şi maximum un volum individual. (A nu se înțelege că lipsa unui volum exclude. Doar cine n-a publicat nici măcar un articol sau are mai multe volume individuale publicate până la data începerii acestui concurs nu se poate înscrie.)

2. Participanţii sunt invitaţi să trimită o povestire (ficţiune) sau mai multe, dacă subiectul le inspiră și alte variante, având maximum 5000 de caractere (cu tot cu spaţii), editată în word, cu caracter Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate, cu diacritice. Textul trebuie să cuprindă povestea (imaginată) a celor doi tineri din fotografie. Juriul va fi interesat de valoarea literară a textului, iar nu de exactitatea informaţiei.

3. Juriul concursului este format din Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache şi Doina Ruşti.

4. Înscrierea se va face doar prin e-mail, la adresa office@catchy.ro. E-mailul va avea ca subiect titlul povestirii și doar două fişiere atașate (două documente word). Primul va conține povestirea, nesemnată, și va fi denumit cu titlul acesteia. Al doilea fișier, denumit “date personale autor”, va conține nume, adresă (dacă e diferită de cea din cartea de identitate), telefon, copie a cărţii de identitate, precum și linkul/fotocopia paginii din publicația print în care apare publicată o creație anterioară în proză sau, după caz, numele volumului. În cazul în care un autor participă cu mai multe povestiri, pentru fiecare variantă va proceda la fel.

5. Data limită pentru înscrierea la concurs: 28 septembrie, ora locală 24:00.

6. În urma jurizării, vor fi selectaţi 30 de finalişti, cu intenţia de a realiza o antologie. Cartea ar putea fi tipărită şi în Franţa, ca omagiu adus lui Henri Cartier-Bresson. De asemenea, textele vor fi publicate şi în revista CATCHY.

7. Textele înscrise în concurs nu pot fi publicate de către autori pe bloguri, reviste online sau print până la anunțarea rezultatelor.

8. Cele 30 de povestiri finaliste rămân la dispoziția și în proprietatea organizatorului concursului timp de doi ani.

9. Juriul concursului îşi rezervă dreptul de a respinge de la jurizare textele cu conținut plagiat.

10. Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate. Dezbaterea din timpul jurizării nu va fi consemnată în scris.

11. Rezultaltele concursului, locul şi data premierii vor fi publicate pe site-ul revistei catchy.fokusad.ro şi în presă până pe data  de 10 octombrie 2013.

Pentru relaţii suplimentare: 0729 00 22 49 – Mihaela CârlanCitiţi şi

O poveste adevărată despre dragoste și răzbunare

Autori Catchy la Bookfest 2017

Doina Ruști, Mâța Vinerii

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Andreea Ciocan / 13 December 2013 11:57

  “In numele democratiei artistice, deci in numele unei ilegitimitati, prostul gust si-a castigat dreptul de exprimare. (…) Artistul de astazi este incurajat sa vorbeasca urat, folosind uratul intr-o lume care parca doreste sa se urateasca de la o zi la alta. Si te intrebi de ce acesti tineri artisti de astazi au un fel de placere inexplicabila de a vedea uratul” Dan Puric
  Cam asta a castigat la concursul dvs. literar: URATUL.

  0
  0
  Reply
 2. Dan / 29 October 2013 21:16

  Scuze! Nu rasfoisem paginile site-ului. Acum m-am lamurit. …Dar nu m-am linistit.

  0
  0
  Reply
 3. Dan / 28 October 2013 18:53

  Sarut-mana! Cand anuntati castigatorii? Asteptam ca niste catelusi cu ochii umezi, dand cu totii din codite. Ne guduram…

  0
  0
  Reply
 4. Dana / 11 October 2013 11:24

  cand anuntati castigatorii?

  0
  0
  Reply
 5. Cezy / 3 October 2013 20:56

  Cand vor fi afisate rezultatele? Cred ca toti suntem curiosi 🙂

  0
  0
  Reply
 6. Marina / 2 October 2013 13:44

  Draga Catchy, iti multumim ca te-ai gandit la un asemenea concurs frumos pentru noi, amatorii. Chiar daca unii afirma ca pentru asta ai nevoie de studii calificate, eu cred ca exista multi oameni talentati, rataciti pe drumuri si cariere nepotrivite. Si acestia merita o sansa.

  Si, Catchy, te rugam mult de tot, gandeste-te la un astfel de concurs si mai devreme de anul viitor, asa, de Craciun, ar fi super! :*

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro