Helen Seymour, prima femeie care pilotează un Typhoon

28 March 2011

Typhoon este un avion de luptă supersonic care zboară cu de două ori viteza sunetului la o înălţime de 20.000 m şi costă 70 de milioane de lire sterline. Ca să înţelegeţi mai bine ceea ce urmează.

Despre femei pilot am mai scris. Românce de-ale noastre, femei tinere şi curajoase, de ale căror poveşti, ambiţie şi stropul de nebunie care le făcea şi mai frumoase, am fost teribil de impresionată. De aceea am considerat ştire performanţa englezoaicei de 31 de ani Helen Seymour, locotenent al Forţelor Aeriene Regale (RAF), care a intrat în istorie ca prima femeie-pilot pe un Typhoon.  

Ea a decolat la comanda unui avion de  luptă Typhoon cu destinaţia Libia, pentru o misiune de luptă de şapte ore, alături de încă două aparate de zbor similare şi de două Tornado. În fotografie, este surprinsă la întoarcerea din misiune. Bravo!Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro