HOROSCOP 2017

2 January 2017

BERBEC

Aries

În general

Alături de Balanţe, Capricorni şi Raci (ordinea nu e aleatorie), în 2017 Berbecii sunt în priză. Fac cum fac şi nimeresc mereu în miezul unor întâmplări palpitante, provocatoare, uneori turbulente, alteori de-a dreptul nebuneşti. Nu arar le provoacă ei înşişi. După ce că n-au astâmpăr din naştere, acum îi mai îmboldesc şi astrele. Opoziţia dintre Uranus, aflat în Berbec, şi Jupiter, aflat peste drum, în Balanţă, întărâtată de Pluto şi de tranzitele capricioase ale planetelor rapide, îi cam face să dea în clocot în prima parte a anului, ba chiar până hăt încolo, după mijlocul lui iulie, iar apoi, din nou, în ultima parte a lui septembrie şi în octombrie. Mult stres, tare mult! Dar stresul ăsta poate fi deopotrivă productiv, pentru Berbecii care vor să-şi primenească viaţa, pentru cei care deschid noi drumuri ori luptă pentru o cauză, un ţel motivant. Aşa că, dragi Berbeci, trageţi aer în piept şi fiţi pe fază, că aveţi treabă. Nu disperaţi, balamucul se va potoli la un moment dat. Vă veţi odihni spre sfârşitul anului, iar din 2018 viaţa voastră va începe treptat să se liniştească, după o serie de ani furtunoşi. Deocamdată, fixaţi-vă obiectivele, păstraţi-vă stăpânirea de sine, nu vă ambalaţi peste măsură şi să nu riscaţi gratuit.

Amoruri şi matrimoniale

Dragostea poate fi un subiect de maximă prioritate în viaţa Berbecilor în 2017. Jupiter străbate casa cuplului până în octombrie, dând amploare nevoii lor de afecţiune, îndemnându-i să ofere mai mult, dar şi să aibă aşteptări mai mari. Aflată la ciclul retrogradării, Venus, planeta iubirii şi stăpâna casei cuplului, petrece mult timp în Berbec în prima parte a anului şi se poate chiar să lase o dâră grea de parfum în urmă pentru luni bune după aceea. En bref, în 2017 Berbecii se pot îndrăgosti sau se pot desdrăgosti, pot să-şi pună pirostriile, ba pot şi divorţa, căci dacă se află într-o relaţie incomodă sau care-i limitează, Jupiter le va da cheful şi puterea să se elibereze. Şi chiar dacă nu vor face niciunul din lucrurile de mai sus, Berbecii se vor regăsi în diferite situaţii cu miză relaţională, care-i vor determina să mediteze mai adânc asupra speranţelor, disponibilităţii sau nevoilor lor afective. Ar avea de câştigat dacă ar medita şi la cele ale partenerilor…

Succes

Berbecii sunt plini de iniţiativă în 2017. Careul în T cardinal le dă puhoi de energie, pe care trebuie s-o consume cumva. Numai că e vorba de o energie rebelă, care generează succes doar dacă e bine strunită, asortată cu perseverenţă şi cu un plan bun. A porni la acţiune fără a avea clar în minte următorii paşi şi fără a evalua bine resursele înseamnă risipă de forţe, pierdere de timp, risc de eşec. Domeniile de interes pot fi foarte variate, dar viaţa profesională are cumva tangenţă cu străinii, străinătatea, depărtările sau internetul, cu mediul universitar, cultural, legislativ sau spiritual. Parteneriatele şi munca de echipă au un impact considerabil şi trebuie gestionate cu precauţie în prima parte a anului. La fel şi finanţele, care pot evolua în mod inegal sau surprinzător până în mai, inclusiv.

…şi câteva vorbe despre sănătate

Pentru Berbeci, configuraţiile planetare din 2017 antrenează dezechilibre energetice mari, cu posibile consecinţe asupra sănătăţii, mai ales în februarie, martie şi aprilie, dar nu numai. Pe fondul unui stres masiv, eventualele afecţiuni preexistente pot scăpa de sub control, altele noi pot apărea pe nepusă masă. Există şi un risc mărit de crize, răniri, accidentări. Dacă eşti Berbec, în 2017 nu forţa nota, caută-te, tratează-te, păzeşte-te, cel puţin până-n toamnă şi mai cu seamă în primăvară.

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

TAUR

Taurus

În general

Pentru Tauri, 2017 aduce o anume forfotă în spatele scenei. Probabil că unii se implică în acţiuni despre care nu le place să bată toba, în timp ce altora, mai puţin norocoşi, cineva din umbră încearcă să le coacă ceva. Prima parte a anului nu este prea confortabilă: Venus, stăpâna zodiei, se află la ciclul retrogradării, iar o parte din acest ciclu şi-l petrece într-o casă ce are tangenţe cu boala, însingurarea, dezamăgirea. Altfel vorbind, primele cinci luni ale lui 2017 le-ar putea aduce o reevaluare a speranţelor, cu trierea lor în funcţie de posibilităţile reale de realizare, precum și o serie de întâmplări care să le clarifice cine le e prieten şi cine doar pretinde că le e, cine-i iubeşte şi cine se lasă mai degrabă iubit, ce le place şi ce le displace sau, mai pe scurt, ce le prieşte şi ce nu. Începând din iunie, optimismul şi dragostea de viaţă revin la cote normale, ia din toamnă încolo idealurile capătă mai multe şanse de împlinire, iar viaţa relaţională se îmbunătăţeşte.

Amoruri şi matrimoniale

Sentimental, Taurii nu sunt chiar atât de fericiţi în primele luni ale anului. Pot să basculeze de la nădejde la deznădejde, să se îndrăgostească de cine nu trebuie, să realizeze că sunt într-o relaţie care-i leagă de mâini şi de picioare, să treacă, alături de pereche, prin situaţii complicate sau să trăiască intens un eventual eşec, o eventuală boală sau alt gen de dificultate pe care ar putea-o întâmpina omul drag. Riscurile de insatisfacţie sunt mai mari în februarie-martie. În iunie apare şi mult-doritul balon de oxigen, împlinirea sau armonia după care au tânjit îndelung. Lunile următoare se petrec într-o anume neutralitate, iar în octombrie se produce evenimentul astral al anului: Jupiter, Marele Benefic, intră în casa cuplului, unde va rămâne până în noiembrie 2018, promiţând treisprezece luni de şansă şi împliniri, luni care ar putea fredona o frumoasă partitură romantică, graţie trigonului pe care Jupiter îl face cu Neptun. 

Succes

Profesional, 2017 este un an plin. Până în octombrie, Jupiter se află în casa muncii, deci vei avea un volum mare de lucru dar, din fericire, cu folos, atât pentru imagine, cât şi pentru buzunar. Jupiter este generos, aşa că dacă vrei un job mai bun sau o poziţie ierarhică mai avantajoasă, te poate ajuta să le obţii. Succesul vine însă mai uşor când strategiile tale sunt îndreptate spre creşterea veniturilor pe termen lung şi când îţi place ceea ce faci şi e greu de atins când te căzneşti să faci ceva ce nu te atrage, doar pentru a-ţi asigura un câştig momentan. În 2017 este bine să investeşti în viitor, să te înhami la ceva serios, fără să aştepţi răsplată imediată. Răsplata va veni negreşit în 2018, când Saturn, stăpânul tradiţional al casei carierei, se va afla într-o conjunctură celestă favorabilă. Financiar, este bine să manifeşti prudenţă. 2017 este excelent pentru recuperări, atragere de fonduri, sponsorizări şi investiţii, mai ales dacă acestea din urmă sunt menite să îmbunătăţească randamentul sau condiţiile de muncă. În martie, aprilie şi mai este însă recomandabil să fii cu mare băgare de seamă la iniţiativele noi, să ai grijă pe ce cheltuieşti banii, să te fereşti de hoţi şi escroci.

…şi câteva vorbe despre sănătate

Deşi sunt făuriţi din lemn de esenţă tare, ce rezistă bine la intemperii, Taurii n-au voie să se joace cu sănătatea în 2017. Se pot dezechilibra energetic foarte uşor şi pot avea necazuri oricând, până în octombrie, dar mai ales în primele 4-5 luni ale anului, necazuri legate atât de boli, cât şi de posibile accidentări. Cumpătarea, spiritul de prevedere, o bună igienă de viaţă şi controalele medicale periodice îi pot scuti de multe bătăi de cap. 

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

GEMENI

Gemini

În general

Saturn mai rămâne şi în 2017 în opoziţie cu Soarele tău natal, aspect care se resimte încă din iarna lui 2014 şi care poate să-ţi fi dat de multe ori senzaţia că lucrurile merg mai greu decât ai preconizat, că unii oameni ţi se pun de-a curmezişul, că alţii nu te înţeleg sau că trebuie să te confrunţi cu prea multe restricţii şi obligaţii. Totuşi, perioada poate fi foarte utilă prin lecţiile de viaţă care te (re)învaţă să te pui în acord cu nevoile tale autentice şi să-i „citeşti” mai bine pe ceilalţi. Saturn face un aspect armonios cu Uranus, care poate să-ţi aducă sprijin nesperat în clipe dificile şi să te asiste în îndeplinirea speranţelor, cu condiţia să pui osul cu nădejde la treabă şi să ai o mai mare receptivitate la nou şi schimbare. Saturn are o relaţie excelentă şi cu Jupiter, semn că talentul, creativitatea şi capacitatea de a specula conjuncturile favorabile îţi oferă soluţii şi-ţi măresc şansele de succes. În octombrie Jupiter intră în casa muncii, aşa că obiectivele profesionale devin mult mai limpezi şi mai uşor de atins, iar în decembrie Saturn eliberează terenul şi, uite-aşa, la capătul tunelului se întrevede nu o luminiţă, ci ditai reflectorul.

Amoruri şi matrimoniale

Cu Saturn în casa cuplului, responsabilităţile relaţionale trebuie luate în serios. Se poate să fie nevoie să-ţi ajuţi perechea aflată într-o perioadă mai grea, să faceţi faţă, umăr la umăr, unor provocări ce lovesc cuplul din exterior sau să vă uniţi eforturile pentru a realiza un obiectiv important, cu bătaie pe termen lung. Poate că uneori ai impresia că nu ţi se acordă încrederea, atenţia sau afecţiunea pe care le meriţi sau că balanţa obligaţiilor atârnă mai greu în partea ta. Totuşi, încercările sunt menite să consolideze relaţia, dacă e una care merită. Seriozitatea saturniană nu sufocă deloc nici romantismul, nici erotismul, cărora Jupiter le suflă din plin vânt în pânze, până-n octombrie. Rezumând, pe Gemeni îi aşteaptă un an al iubirilor profunde, care cer garanţii şi implicare, iar 2017 se poate lăsa pentru unii dintre ei cu oficializarea unei legături sau cu cimentarea acesteia în alt mod.

Succes

Vestea cea mare este că în octombrie Jupiter intră în casa muncii, de unde va face un frumos trigon cu Neptun, din casa carierei, inaugurând o perioadă de peste un an de succes, înflorire şi (re)lansare. Din toamnă, Gemenii pot spera la un job mai convenabil, mai plăcut, mai bine plătit, la o eficienţă sporită şi chiar la noroc chior, câteodată. Până atunci, însă, mai au de tras. Pot avea satisfacţii dacă lucrează în domeniul artistic, în sport, modă sau divertisment, în îngrijirea şi educarea copiilor, în publicitate ori ca diplomaţi sau reprezentanţi. Dar, exceptând cazul în care fac o meserie din vocaţie, le este, totuşi, greu, să se focalizeze, să-şi structureze obiectivele, să-şi sistematizeze munca. Ianuarie şi februarie sunt active şi productive. Primăvara ar putea fi însă destul de agitată pentru cei implicaţi în proiecte colective sau în diverse asociaţii, fundaţii, partide etc. În martie, aprilie şi mai ar fi de dorit să se bazeze doar pe forţele proprii, fiindcă ceilalţi nu sunt de prea mare ajutor, în ciuda promisiunilor sau a bunelor intenţii. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Jupiter încearcă să te menţină într-un oarecare echilibru până-n toamnă, iar din toamnă va contribui serios la îmbunătăţirea tonusului, la instaurarea unei mai bune igiene de viaţă şi la soluţionarea eventualelor probleme de sănătate. Până în iunie, însă, tranzitele lui Marte, stăpânul casei bolilor, în combinaţie cu capriciile lui Mercur, stăpânul zodiei tale, îţi pot da bătăi de cap. Atenţie, mai ales în martie, aprilie şi mai.

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

RAC

Rac

În general

În 2017, Racii au parte de un an plin, dinamic şi presărat cu provocări. Careul în T format de Uranus din Berbec, Jupiter din Balanţă şi Pluto din Capricorn îşi descarcă energiile fix în capul lor. Este ca şi când, deşi nu-şi propun să se agite, sunt forţaţi, indirect, să intre în vârtejul evenimentelor. Poate că unii dintre ei sunt împinşi în joc de alte persoane, pentru alţii este vorba despre un joc început mai demult, pe care sunt nevoiţi să-l continue, în timp ce alţii se pomenesc pe nepusă masă cu o oportunitate care-i obligă să reacţioneze. Cele mai acute provocări vizează statutul social, cariera, autoritatea, imaginea publică, reputaţia. Aici există posibilităţi de creştere şi înflorire, dar trebuie acţionat cu prudenţă, căci paşii greşiţi pot fi sancţionaţi prin afectarea renumelui sau prin eşec. Un alt sector în care e rost de reuşită şi expansiune este cel al căminului şi familiei. Până în toamnă familia se poate mări, părinţii şi rudele sunt sprijin de nădejde la nevoie, locuinţa devine mai spaţioasă, mai confortabilă sau mai valoroasă, e rost de investiţii în noi proprietăţi sau bunuri de folosinţă îndelungată. Totul se face însă cu luptă şi stres, mai ales până-n vară. Relaxarea vine în octombrie, odată cu intrarea lui Jupiter în casa iubirii, distracţiilor şi plăcerilor. În decembrie, Saturn intră în semnul opus Racului, Capricorn, unde i se alătură lui Pluto, lansând noi provocări. Dar despre asta, mai pe larg, la anul.

Amoruri şi matrimoniale

Cu Pluto în casa cuplului, ultimii ani n-au fost prea comozi pentru Raci. Pluto cere o transformare prin intermediul relaţiilor, o transformare a viziunii asupra relaţiilor sau chiar una a relaţiilor. Totul, în ideea de a îmbunătăţi, de a perfecţiona. Este un proces dificil, care cere concentrare, implicare şi, uneori, suferinţă. Pluto predispune la reacţii extreme, control, manipulare, obsesii, frustrări sau pasiuni devoratoare. În cel mai inocent caz, partenerul/relaţiile reclamă o atenţie sau o dedicare expresă. Influenţele lui Pluto sunt accentuate în 2017 de aspectele cu Uranus şi Jupiter până-n octombrie, iar până în iunie şi de cele cu Venus, planeta dragostei şi a însoţirii. Primele cinci luni ale anului anunţă mod particular complicaţii relaţionale, care pot avea tangenţă cu interesele profesionale, statutul sau renumele, dar şi cu studiile, străinătatea, distanţele, internetul, spiritualitatea sau filosofia de viaţă. După o vară oarecum neutră, în octombrie Jupiter intră în casa erotismului, iar ultimele luni ale anului se scurg într-un climat mult, mult mai agreabil.

Succes

Casa carierei, a proiectelor profesionale şi a vizibilităţii publice este animată de ani buni de Uranus, care îndeamnă la schimbare, înnoire, upgrade. În casa muncii se află din iarna lui 2014/2015 Saturn, care cere mult efort şi face ca lucrurile să se deruleze încet, dar care poate construi solid şi durabil când e pus la treabă cu simţ de răspundere. Şi o poate face chiar foarte bine cât timp e susţinut de Jupiter, adică până-n octombrie. Numai că… În primele cinci luni ale anului, casa carierei este motorizată intens de Venus, Mercur, Soare şi Marte, care pe rând, sau câte 2-3 odată, i se alătură lui Uranus. Iar Mercur şi Venus se întâmplă să fie şi la ciclul retrogradării! Perioada este foarte dinamică, dar poate avea o evoluţie atipică, neaşteptată, presărată cu obstacole, întârzieri, schimbări de situaţie sau alte incidente, care nu au neapărat efecte negative, dar ar putea avea. Cariera poate fi stimulată sau afectată de relaţii, iar relaţiile, informaţia, studiile sau călătoriile pot accelera producerea acelor înnoiri propuse de Uranus. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Racii sunt sensibili la stres, iar 2017 este un an foarte solicitant. Cu Saturn în casa bolilor rezistenţa fizică nu e grozavă, aşa că o încărcare fizică, nervoasă sau psihologică (mai ales!) excesivă poate fi foarte nocivă. Se recomandă selectarea priorităţilor, o mai bună organizare a timpului, monitorizarea continuă a sănătăţii şi recurgerea la diverse metode de relaxare.

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

 LEU

Leo

 În general

Pentru Lei, anul 2017 accentuează în mod particular necesitatea cunoaşterii. Este vorba atât de cunoaşterea imediată, care constă în informaţii de natură concretă şi practică, cât şi de cunoaşterea avansată, care presupune munca de concepţie, vehicularea noţiunilor abstracte, studiile aprofundate, contactul cu mediile universitare, culturale sau spirituale. Mulţi Lei vor învăţa lucruri noi, vor merge la cursuri, la specializări, îşi vor perfecţiona pregătirea teoretică. Unii vor da examene importante, alţii vor publica articole sau cărţi. Toate vor presupune însă multă muncă şi un efort neuronal considerabil. Dar strădania le este cu folos, căci contribuie, direct sau indirect, la avansarea în carieră, la sporirea prestigiului şi, pentru unii, chiar la ameliorarea situaţiei financiare. În anumite cazuri, preocupările de mai sus se pot împleti cu dragostea sau cu viaţa de cuplu. Cumva, tema anului este lărgirea orizontului. Iar acest lucru nu se face doar la nivel intelectual, ci şi la nivel fizic, prin călătorii sau contacte cu oameni de pe alte meleaguri. Experienţele aferente cunoaşterii vor fi diverse, palpitante şi neaşteptate, iar provocările nu vor lipsi, mai ales în prima parte a anului.

Amoruri şi matrimoniale

Pentru Leii care au o căsnicie trainică sau sunt angajaţi în relaţii bazate pe înţelegere şi afecţiune 2017 este un an bun. Distracţiile şi vacanţele sunt mai plăcute în doi, viaţa intimă este mai savuroasă, comunicarea este mai constructivă. Mai greu este pentru Leii prinşi în relaţii nefericite, care-şi simt partenerul ca pe o povară, ca pe un factor limitativ, ce-i împiedică să se bucure de viaţă sau să evolueze cum ar dori. Aceştia îşi pot căuta fericirea în altă parte sau pot încerca chiar să se debaraseze de balast. Leii tineri parcurg un proces de maturizare, în care învaţă ce nevoi au în materie de sex şi afectivitate, cum să surprindă esenţa de dincolo de frumuseţe, complimente şi flirt, cum să devină mai selectivi şi mai responsabili. În general, tineri sau mai puţin tineri, Leii caută parteneri pe care să se poată baza, alături de care pot construi. Pentru cei aflaţi în căutare de senzaţii tari, peripeţiile cele mai picante, dar şi cele mai riscante se regăsesc în prima parte a anului şi sunt legate de relaţii la distanţă, călătorii, parteneri din alt mediu cultural, confesional sau geografic, de suflete-pereche întru căutări intelectuale sau spirituale.

Succes

Cu Venus, stăpâna casei carierei, aflată la ciclul retrogradării, prima parte a anului ar putea aduce pentru Lei o resetare a obiectivelor profesionale, poate chiar o schimbare de orientare sau de job. Modificările pot avea la origine accederea la un alt nivel de informare/instruire, raţiuni sentimentale sau motive care privesc copiii. Delegaţiile, călătoriile de afaceri, colaborările la distanţă sau perspectiva de a lucra în alt oraş ori chiar în altă ţară ar putea face şi ele parte din peisaj. Profesional, Leii sunt sub presiune până în octombrie, iar presiunea este mai accentuată până în iunie. Totuşi, pot miza pe succes dacă îşi pun la punct strategii inteligente de promovare, dacă fac uz de extraordinara lor putere de convingere şi dacă îşi aleg colaboratori prudenţi şi riguroşi. Comunicarea, informarea şi negocierile sunt factori importanţi în reuşită. Financiar, se poate să apară unele neclarităţi sau dificultăţi în primăvară. Începând din mai, situaţia se relaxează. Nu se recomandă să se ia decizii care antrenează sume mari de bani în martie-aprilie şi în august-septembrie, decât dacă sunt obligatorii şi foarte atent documentate. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Cu Pluto, aflat în casa bolilor, în relaţie tensionată cu Uranus şi Jupiter, sănătatea Leilor ar putea fi pusă la încercare în 2017. Totuşi, se bucură de susţinere astrală, iar dacă nu se neglijează şi vor să-şi rezolve problemele, pot găsi rapid soluţii. Este important să vorbească despre neplăcerile lor de sănătate, fiindcă aşa vor ajunge mult mai uşor în posesia unor informaţii utile sau chiar salvatoare. 

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

FECIOARĂ

Virgo

 În general

În 2017, Fecioarele sunt cu deosebire interesate de bani şi relaţii. Financiar au aşteptări mari. Simt că merită mai mult, se mobilizează pentru a-şi spori veniturile, sunt active în sfera afacerilor şi a achiziţiilor. Cele mai bune investiţii le fac în terenuri, imobile, locuinţă/gospodărie, în bunuri de patrimoniu sau de folosinţă îndelungată. Familia le este sprijin solid, putând contribui la propăşire. Fecioarele au abilitatea (sau norocul) de a colecta fonduri şi din alte surse: colaborări suplimentare, cadouri, sponsorizări, moşteniri, retrocedări etc. Există însă riscul de a înregistra pierderi printr-o proastă contabilitate, prin cheltuieli peste posibilităţi, credite sau împrumuturi hazardate, prin goana după chilipiruri, amenzi sau penalizări. Atenţie, mai ales în februarie, martie şi aprilie! Amorul, hobby-urile şi copiii pot face, de asemeni, gaură în buget. 2017 este un an bun pentru operaţiuni cu bătaie pe termen lung privind proprietăţile: construcţii, renovări, consolidări. Legăturile de familie pot fi acum întărite, iar spiritul de clan, genealogia şi tradiţiile, redescoperite.

Amoruri şi matrimoniale

Pentru Fecioare relaţiile sunt prioritare în 2017. Iar trendul nu e deloc monoton. Jupiter, stăpânul tradiţional al casei cuplului, se află în aspect încordat cu Uranus şi Pluto până în octombrie, prevestind vremuri zbuciumate, cu tensiuni, năbădăi, pasiuni ivite din senin, despărţiri intempestive sau alte evenimente surprinzătoare. Agitaţia atinge apogeul în prima parte a anului, când Venus, planeta dragostei, aflată la ciclul retrogradării, face du-te vino între casa cuplului şi opoziţia cu stăpânul casei cuplului. Mercur, planeta Fecioarelor, pune şi el gaz pe foc. Evoluţiile sunt atipice, marcate de indecizii, întârzieri, răzgândiri. Se poate să fie scoase de la naftalină neînţelegeri mai vechi sau iubiri trecute, să fie acceptate propuneri odinioară respinse sau invers. Confuzia este mare, căci în casa cuplului se află de câţiva ani Neptun, care-abia aşteaptă să producă iluzii false sau conjuncturi echivoce. Nici blocajele sau situaţiile imposibile nu lipsesc, căci, la tripla ei trecere prin casa cuplului, Venus face de trei ori careu cu Saturn. Peripeţiile relaţionale pot implica/afecta banii sau posesiunile. Situaţia se calmează oarecum prin mai-iunie, dar nu de tot. Armonia începe să se instaureze în octombrie, când stăpânul casei cuplului iese de sub incidenţa aspectelor nocive cu Uranus şi Pluto şi se îndreaptă spre un trigon romantic şi plin de şansă cu Neptun, care-şi întinde influenţa până-n noiembrie 2018.

Succes

Deciziile profesionale ale Fecioarelor au puternice motivaţii financiare, dar pot fi dictate, deopotrivă, de sentimente, iar banii şi relaţiile se intersectează, la rândul lor. Asta se vede cel mai clar în perioada ianuarie-mai, când Venus, planeta iubirii şi a uniunii, oscilează între careul cu Saturn, stăpânul casei muncii şi una dintre casele banilor. Colaborările, contractele şi parteneriatele trebuie privite cu rezerve. Anumite asocieri sau alianţe ce par foarte atractive se pot dovedi înşelătoare şi păguboase. Mercur, care nu este doar planeta Fecioarelor, ci şi coordonatorul carierei lor, are un parcurs inconsecvent în martie-aprilie-mai şi în iulie-august-septembrie. Deci nu e uşor… Realizările apar, totuşi, dacă se merge pe reţete sigure, verificate. Din octombrie, complicaţiile financiare se domolesc, iar talentele native ale Fecioarelor încep să se arate în toată splendoarea lor: Jupiter, Marele Benefic, intră în casa a treia solară. Până în noiembrie 2018 agerimea mentală, curiozitatea, capacitatea de a asimila, procesa şi transmite informaţii, abilităţile în domeniul comunicării scrise sau orale, drumurile şi îndemânarea sunt purtătoare de satisfacţii şi succes. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Începând din septembrie 2016, sănătatea Fecioarelor este mult mai bună decât înainte. Nu perfectă, dar mai bună, iar asta va dura și în 2017. Acolo unde apar, totuşi, probleme, este bine de ştiut că se pot rezolva, dacă se investesc destui bani pentru investigaţii şi tratamente de cea mai bună calitate. Iar resursele necesare pot fi găsite, aşa că zgârcenia nu-şi are locul. În cazurile complicate, se va cere o a doua opinie.  

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

BALANŢĂ

Libra

 În general

Avându-l pe Jupiter alături, până în octombrie Balanţele sunt blagoslovite cu energie, noroc şi exuberanţă. Pline de încredere, în 2017 se pot lansa în întreprinderi de anvergură, îndrăznind să atace culmi care altădată li se păreau inaccesibile. Jupiter le îndeamnă să-şi depăşească inhibiţiile şi să se afirme grandios. Aflat în casa minţii, Saturn, întăreşte spiritul analitic, abilitatea de a selecta, organiza şi sistematiza informaţia, capacitatea de a concepe strategii imbatabile şi de a lua decizii înţelepte. Jupiter, Marele Benefic, este darnic cu oportunităţile, dar uneori pierde măsura şi incită la acţiuni aventuroase ori exagerate, ce riscă să scape ulterior de sub control. Aici intervine judecata competentă a lui Saturn, care readuce lucrurile la dimensiunile juste. Buna relaţie dintre Jupiter şi Saturn este nepreţuită pentru Balanţe în 2017, un an bogat în posibilităţi, dar nărăvaş şi plin de provocări. Este bara de siguranţă de care se pot prinde cu nădejde când simt că-şi pierd echilibrul. Vor exista şi astfel de momente, căci 2017, este, totuşi un an agitat pentru ele. Încă ceva: lui Jupiter, care nu suportă îngrădirile, îi poate veni ideea că trebuie să te elibereze de ceva/cineva care te constrânge sau de care eşti dependent (fizic, psihologic, emoţional), fie că vrei sau nu vrei. Şi uneori nu vrei, iar eliberarea te doare…

Amoruri şi matrimoniale

Cu Uranus în casa cuplului, în ultimii 5-6 ani, unele Balanţe au simţit nevoia de a-şi afirma independenţa sau emanciparea relaţională. Multe, şi-au văzut relaţia trecând prin clipe de cumpănă sau omul de alături trecând prin încercări neaşteptate. Unele s-au îndrăgostit când nici nu gândeau, de cine nu se aşteptau sau în circumstanţe greu de imaginat. Altele s-au despărţit fără preaviz sau din motive bizare. Cu pauze mai mici sau mai mari, viaţa de cuplu rămâne neliniştită şi supusă hazardului până spre mijlocul lui 2018. Ideea este că Uranus vrea mereu ceva nou: o provocare, o primenire, o reinventare şi este preferabil să i se iasă în întâmpinare, decât să fie lăsat să-şi facă de cap. Dar… În 2017 lucrurile sunt dificil de strunit: impredictibilului Uranus i se opune Jupiter, cel mare şi tare, iar vrajba dintre ei e înteţită de Pluto. Colac peste pupăză, planeta iubirii şi a armoniei, Venus, se află în prima parte a anului la ciclul retrogradării, în cursul căruia face trei incursiuni în casa cuplului. Atmosfera este foarte încinsă, în special până în mai, inclusiv şi orice devine posibil, în bine sau în rău, dar în mod sigur atipic, stresant sau bulversant. Speranţele se îndreaptă tot spre Saturn, care poate ajuta Balanţele să treacă cu bine prin vârtej, uzând de multă răbdare, negocieri înţelepte şi decizii atent cumpănite.

Succes

Fiindcă Jupiter, Marele Benefic, se află în zodia lor, Balanţele pot avea o perioadă de înflorire a situaţiei profesionale şi sociale până în octombrie 2017. Autoritatea personală şi puterea de administrare se întăresc, curajul şi energia sunt puse la lucru cu entuziasm, apar oportunităţi de extindere, de dezvoltare. Cariera şi profesia cer însă o revigorare, o schimbare sau o remaniere. Acestea ar putea viza de locul de muncă, metodele de lucru, orientarea sau obiectivele. Intenţiile sunt mai vechi, dar în 2017 vor fi impulsionate, mai ales în primele luni ale anului. Este de aşteptat ca demersurile să se deruleze în baza unei scheme prestabilite, care încearcă să combine noutatea cu avantajele sau cu experienţa deja acumulate. Dar nimic nu se face uşor, iar anul poate fi foarte solicitant, şi din loc în loc, presărat cu obstacole, ezitări, complicaţii. Jupiter nu le scuteşte pe Balanţe de efort şi încurcături, dar le pune la dispoziţie toate cele necesare ca să facă faţă provocărilor. Setarea priorităţilor şi buna organizare a muncii sunt extrem de importante. Din octombrie, Jupiter intră în casa banilor, anunţând un an de prosperitate materială. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Deşi Jupiter le aduce un tonus bun, fizic şi psihic, Balanţele par a avea într-un fel sau altul contacte cu mediul medical sau pot manifesta un interes mai accentuat pentru sănătate, în prima parte a anului. Se pare că sunt unele lucruri care trebuie clarificate sau puse în ordine, cel mai probabil, lucruri mai vechi. Se recomandă să se ţină sub control aparatul renal, echilibrul hormonal, ovarele şi uterul, indicele glicemic, circulaţia venoasă, pielea şi… greutatea! Şi mai trebuie înfrânată tendinţa jupiteriană către excese. 

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

SCORPION

Scorpio

 În general

Scorpionii sunt oarecum mai la adăpost de efectele zbuciumate ale configuraţiilor planetare din 2017. Nu dau piept cu ele direct, deşi sunt atinşi câteodată aşa, razant… Cu Pluto aflat pe termen lung în casa minţii, rămân şi anul ăsta la fel de preocupaţi să pătrundă sensurile adânci ale lumii, să descifreze mistere, să înţeleagă meandrele psihologice ale semenilor, să afle tot ce pot afla pentru a fi stăpâni pe situaţie, pentru a nu putea fi prinşi vreodată pe picior greşit. Pentru ei, mai mult decât pentru oricine, actualmente informaţia înseamnă putere. Numai că până în octombrie, e de dorit ca informaţia să fie mânuită cu grijă, căci poate aduce şi bucluc. Scorpionii trebuie să-şi păzească bine secretele, fiindcă trecerea lui Jupiter prin casa lucrurilor ascunse ar putea scoate multe la lumină. Manevrele oculte şi jocurile de culise sunt cu dus şi întors. Pot genera beneficii, inclusiv materiale, dar le pot aduce şi necazuri, mai ales în prima parte a anului şi mai ales dacă sunt puse la cale de alţii, fără ştirea lor. În toamnă, Scorpionii trebuie să pregătească covorul roşu şi fanfara: pe 10 octombrie, mărinimos şi plin de grandoare, Jupiter intră în zodia lor! Ultimele luni ale lui 2017 sunt luminate de şansă şi satisfacţii, iar influenţele pozitive se vor perpetua până în noiembrie 2018.

Amoruri şi matrimoniale

Efectul neptunian, care de nişte ani încoace se exprimă discret în casa dragostei şi a erotismului, continuă să emită pe unda romantismului, dar o face într-o notă cam idealistă, care sună a iubiri amăgitoare, nepotrivite, neîmpărtăşite, complicate, echivoce sau, şi mai rău, în cazul unora dintre Scorpioni, platonice! Pentru a atinge fericirea, împlinirea 2 în 1, afectivă şi sexuală, ceva lipseşte, iar acel ceva ar putea fi găsit începând din octombrie. Până atunci, Scorpionii pot să treacă în prima parte a anului prin unele peripeţii relaţionale, căci Venus, stăpâna casei cuplului, se află la ciclul retrogradării din ianuarie până la începutul lui iunie. În decursul acestui ciclu, Venus baleiază dus-întors când casa dragostei, când pe cea a muncii şi responsabilităţilor. Iar în ambele zone se loveşte de aspectele adverse ale altor planete. O iubire se poate naşte în acest timp, dar una care pune multe probleme. Şi, în general, în materie de relaţii, Scorpionii ar putea avea de ales între chemarea inimii şi cea a datoriei. Iar unii pot trăi o fuziune între cele două, ca în cazul idilelor înfiripate în mediul în care muncesc, cu consecinţe greu de prevăzut.

Succes

Până în octombrie, succesul vine în urma unor aranjamente secrete, prin sprijinul cuiva care doreşte să păstreze discreţia sau printr-o şansă ale cărei cărări sunt greu de pătruns. Intuiţia, un dar nativ al Scorpionilor, se ascute şi mai mult, fiind de mare folos, mai ales când vine vorba de bani. Anul este prosper nu doar datorită bunelor intuiţii, ci şi graţie unor admirabile strategii financiare. Este o perioadă în care averea se consolidează şi se pot face investiţii profitabile. Există, totuşi, unele riscuri de decizii păguboase în primele luni ale anului (până prin mai), iar ele pot surveni dacă se urmăresc câştiguri uşoare în termen scurt (speculaţii, scheme fanteziste ş.a.), dacă se manifestă slăbiciune faţă de pretenţiile exagerate ale copiilor sau ale iubitului/iubitei ori dacă se cheltuieşte prea mult pe plăceri, vacanţe, hobby-uri. Prima parte a anului este tracasantă şi în materie de muncă şi responsabilităţi, marcată de urgenţe, obstacole, neclarităţi, amânări. Unii Scorpioni ar putea decide că vor să-şi facă munca mai plăcută sau condiţiile de lucru mai confortabile şi fac eforturi în acest sens. Altora, eventualele idile la serviciu le pot perturba eficienţa. Cele mai mari realizări apar după octombrie, când se deschide un interval de 13 luni de şansă, oportunităţi, progres şi bunăstare. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Casa sănătăţii este supusă unei activităţi mai intense în prima parte a anului, mai ales în februarie, martie, aprilie. Scorpionii nu trebuie să mizeze necondiţionat pe rezistenţa lor fizică renumită, ci trebuie să se îngrijească, să-şi facă controalele medicale periodice, iar la orice semnal suspect al organismului să consulte medicul, fără întârziere. Eventualele tendinţe către excese şi adicţii trebuie ţinute sub control, fiindcă au tendinţa de a se accentua. 

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

SĂGETĂTOR

Sagittarius

 În general

Săgetătorii îşi continuă parcursul saturnian început în 2015. Fiinţe născute spre a fi libere, optimiste şi ajutate de şansă, suportă destul de greu prezenţa în semnul lor a sobrului Saturn, care le limitează gradele de libertate, le ciunteşte din exuberanţă şi îi supune la diverse încercări. Misiunea lui Saturn este să le predea lecţii despre responsabilitate, răbdare, profunzime, durabilitate. Multora le dă o povară de dus. Săgetătorii se maturizează (cei care nu mai sunt tineri trec printr-un proces suplimentar de înţelepţire). Devin conştienţi de limitele lor şi realizează care le sunt nevoile autentice. Se adună, se întorc la esenţă. Unii se implică într-un proiect profesional solicitant şi de lungă durată, se căsătoresc sau îşi construiesc o casă. Alţii studiază sau practică lucruri dificile, pentru care mai demult n-ar fi avut răbdare, sau se apropie de oameni serioşi, cu preocupări profunde. Cei care nu vor să-şi recunoască limitele şi să-şi asume obligaţii pot avea eşecuri, ghinioane, depresii. Din fericire, 2017 este ultimul an saturnian. Saturn va părăsi semnul Săgetătorilor în decembrie, redându-le toată libertatea de mişcare. Iar până în octombrie se află într-o relaţie privilegiată cu Jupiter, stăpânul Săgetătorilor, relaţie care îi ajută pe cei ce vor să-şi pună ordin-n viaţă sau să facă ceva temeinic.

Amoruri şi matrimoniale

În 2017 Săgetătorii caută parteneri cu care să împărtăşească aceeaşi filosofie de viaţă, aceleaşi interese culturale şi spirituale. Îşi doresc relaţii solide, care să le confere siguranţă. Vor stabilitate. Numai că astrele s-ar putea să le joace feste în prima parte a anului. În februarie, martie, aprilie şi mai este multă forfotă în casa dragostei, pe unde trece Marte, planeta dorinţei şi pe unde se foiesc încoace şi încolo Venus, planeta iubirii şi Mercur, stăpânul casei relaţiilor. Ceva se întâmplă. Casa dragostei are o mare încărcătură romantică şi sexuală, iar atunci când este stimulată predispune la pasiune. În climatul creat de tranzitele pomenite, văpaia se poate aprinde foarte uşor. Pentru unii Săgetători, implicaţi deja într-o relaţie solidă, ar putea fi vorba de revigorarea/examinarea activităţii sexuale sau despre o preocupare foarte vie pentru procreere, sarcină, copii. Dar, dincolo de asta, probabil că mulţi Săgetători se vor îndrăgosti. Indiferent că e vorba de legăturile vechi sau de unele noi, prima parte a anului este agitată, impredictibilă şi instabilă, iar o imagine mai clară a situaţiei începe să se contureze abia din mai. Un anume grad de efervescenţă (sau turbulenţă!) amoroasă s-ar putea menţine până în octombrie.

Succes

Pentru Săgetători realizările vin prin muncă şi tenacitate. Uneori, mai pune umărul şi norocul, prin intermediul unor protectori sau prieteni influenţi sau prin bunăvoinţa soartei, pur şi simplu. Dar şi norocul are capriciile lui, pe care le manifestă mai ales în primele luni ale lui 2017, când demersurile au o rată de materializare aleatoare, sau dau roade numai după îndelungi eforturi şi insistenţe. Se poate ca în aceeaşi perioadă să revină în atenţie proiecte sau propuneri de colaborare mai vechi, neconcretizate la vremea când au fost iniţiate. Sau, mai rău, să iasă la iveală erori trecute, care acum trebuie remediate. Într-un fel sau altul, până la urmă lucrurile se rezolvă, iar începând din mai, ritmul reintră într-o oarecare normalitate. În iulie-august-septembrie Mercur, stăpânul casei carierei, se află la ciclul retrogradării, care prinde însăşi casa carierei şi, adiacent, casa a noua solară. Sunt luni active, în care obiectivele profesionale, prestigiul, poziţia socială reclamă o implicare mai activă şi mai atentă, şi pot avea conexiuni cu studiile sau munca de concepţie, cultura, spiritualitatea, călătoriile, colaborările la distanţă. Perioada oferă posibilitatea revizuirii telurilor şi a priorităţilor. Financiar, anul este mai stabil decât 2016, iar până în octombrie, destul de favorabil.

…şi câteva vorbe despre sănătate

Saturn macină rezistenţa fizică şi adumbreşte starea de spirit… După doi ani de prezentă saturniană în semnul lor, mulţi Săgetători se simt obosiţi, slăbiţi, blazaţi. Şi fiindcă trebuie să facă faţă încă unui an în aceeaşi incomodă companie, trebuie să ia măsuri de apărare: vitamine şi tratamente de întărire a imunităţii, controale medicale periodice, prudenţă şi cumpătare. O atenţie specială necesită sistemul osteao-articular, dinţii, pielea, părul, unghiile, absorbţia mineralelor şi asimilarea vitaminei D. Bolile cronice vor fi strict monitorizate. 

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

CAPRICORN

Capricorn

 În general

Saturn, Stăpânul Capricornilor, rămâne în casa a douăsprezecea solară şi în 2017. Este o poziţie de final de ciclu, care vorbeşte mai degrabă despre concluzii şi bilanţuri, decât despre noi începuturi. Despre noi începuturi se poate vorbi abia în decembrie 2017, când Saturn va părăsi Săgetătorul şi va intra în propria lui casă, în Capricorn. Şi, aşa cum şerpii îşi lasă în urmă pielea uzată pentru a îmbrăca una proaspătă, mai trainică şi mai viu colorată, şi Capricornii au anul ăsta ocazia de a lăsa în urmă balastul, spre a porni mai uşori, mai tari şi mai curaţi într-o nouă etapă a existenţei. Este vorba mai ales de balastul psihologic, format din temeri, adicţii, ataşamente. Un astfel de proces poate fi însoţit de o accentuare a nevoii de solitudine şi introspecţie, de o de retragere în sine, care nu presupune neapărat fuga de lume, ci poate doar un soi de detaşare. De partea cealaltă, Jupiter se străduieşte să-i pună pe Capricorni în lumină, revărsându-şi energia şi bunăvoinţa în cea mai înaltă zonă a horoscopului lor, care patronează statutul social, imaginea publică, renumele, cariera. Casa, familia, părinţii, proprietăţile, solicită un mare consum emoţional şi energetic, mai accentuat în prima parte a anului.

Amoruri şi matrimoniale

2017 nu aduce o activitate prea intensă în casele relaţionale: casa a şaptea, a cuplului şi casa a cincea, a pasiunii şi erotismului. Teoretic, nu s-ar întrevedea mari schimbări. Dar cum anul acesta Saturn, stăpânul Capricornilor, este în trigon cu Uranus, planeta neprevăzutului şi a înnoirii, on ne sait jamais… surprizele pot apărea oricând, în orice domeniu de viaţă. Tot în mod indirect, vin semnale şi despre o posibilă evoluţie neaşteptată a vieţii amoroase. Venus, planeta iubirii, care pentru Capricorni este şi stăpâna casei pasiunii, se află la ciclul retrogradării în prima partea a anului, de la începutul lui ianuarie, până la începutul lui iunie. În acest timp, face du-te vino într-o porţiune foarte restrânsă a zodiacului, de parcă ar vrea să atragă atenţia asupra ei, a simbolisticii cu care este încărcată şi, evident, asupra caselor pe care le stăpâneşte. Şi retrogradarea lui Mercur din primăvară (aprilie-mai) atinge casa pasiunii, deci ceva potenţial ar fi. Numai că gradul mare de instabilitate al configuraţiilor planetare implicate nu e propice relaţiilor pe termen lung, decât dacă sunt unele libere, atipice, neconvenţionale. Mulţi Capricorni s-ar putea să se gândească mai intens la copii sau la condiţia de părinte.

Succes

Cu Jupiter în casa carierei, Capricornii pot să se lanseze, să se extindă, să se impună, să strălucească. Jupiter este marele Benefic, iar acolo unde se află el, apar oportunităţile, ocaziile de expansiune şi înflorire. A intrat în casa carierei în septembrie 2016 şi o va părăsi abia în octombrie 2017, promiţând să le fie foarte binevoitor Capricornilor, cu atât mai mult cu cât este într-o relaţie astrală specială cu Saturn, stăpânul lor. Poziţia lui Jupiter nu numai că le deschide largi perspective, dar îi stimulează să facă şi acele schimbări de viaţă la care se pare că se tot gândesc de vreo doi ani încoace. Este, aşadar, timpul reinventării. Cu Venus, stăpâna casei carierei aflată la ciclul retrogradării şi cu stăpânul casei muncii, Mercur, în aceeaşi situaţie, este de aşteptat ca primele luni ale anului să fie foarte active, dar marcate de tatonări, ezitări, întârzieri, provocări, (re)evaluări. Chiar dacă această perioadă e complexă şi dificilă, este utilă, fiindcă scoate la lumină toate aspectele ce trebuie examinate pentru a (re)pune viaţa profesională pe făgaşul cel mai potrivit. Referitor la bani, lucrurile sunt destul de stabile, dar sursele şi operaţiunile financiare rămân învăluite în discreţie.

…şi câteva vorbe despre sănătate

Capricornii nu sunt în vârf de formă. Saturn, stăpânul lor, se află într-o casă puţin favorabilă, care subminează rezistenţa fizică şi poate permite instalarea unor boli cronice. De obicei, acţiunea saturniană este lentă şi destul de tăcută, aşa încât sunt sfătuiţi să-ţi asculte cu atenţie organismul şi să ia în serios chiar şi cele mai slabe semnale de perturbare a funcţionării lui. Atenţie mai ales în aprilie, mai şi iunie. În altă ordine de idei, femeile Capricorn însărcinate trebuie să fie prudente, să se menajeze şi să se asigure că vor naşte cu un obstetrician bine pregătit şi cu experienţă.  

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

VĂRSĂTOR

Aquarius

 În general

Vărsătorii au în faţă un an incitant, care le aduce o mai mare deschidere către nou şi cunoaştere. Se interesează de tot felul de lucruri, intră în contact cu medii noi, cu oameni de departe sau aparţinând altor culturi. Sunt mereu în mişcare, călătoresc mult, au dor de ducă, n-au răbdare să stea prea mut timp într-un loc. Când descoperă ceva interesant sunt la fel de fericiţi ca un copil care capătă o jucărie nouă. În general, au un an bun, fiindcă se bucură de susţinerea mai multor planete importante şi, mai ales, de susţinerea lui Saturn, care este stăpânul lor tradiţional. Amplasat în cea mai norocoasă casă a horoscopului solar, pe care vechii greci o numeau Agathos Daimon, Saturn le aduce şansă şi oportunităţi, protecţie din partea celor puternici şi sprijin din partea prietenilor şi a adepţilor. Vărsătorii se bucură de popularitate, iar participarea la evenimente cu public sau la proiecte de grup le este benefică, atâta timp cât nu contravine intereselor financiare. În octombrie 2017, Jupiter intră în casa carierei, vestind o perioadă de 13 luni favorabile ascensiunii, poziţiei sociale, renumelui şi înfloririi profesionale. În luna mai, axa nodurilor lunare intră în casele „eu-tu” (Ascendent-casa cuplului), unde va rămâne un an şi jumătate, perioadă în care Vărsătorii se vor reevalua şi îşi vor reevalua relaţiile cu ceilalţi.

Amoruri şi matrimoniale

Pe Vărsători îi aşteaptă un an relaţional important. În 2017, se produc două eclipse în casa cuplului, una de lună pe 11 februarie şi alta de soare pe 21 august, iar săptămânile din jurul acestor date aduc evenimente deosebite. Fiind bine aspectată, eclipsa de lună este de bun augur. Februarie este o lună relevantă o dată în plus fiindcă atunci trec prin Vărsător stăpânul casei cuplului, Soarele, şi stăpânul casei dragostei şi sexualităţii, Mercur. Eclipsa de Soare din august este conjunctă cu Marte, o planetă energică şi pasională, dar cam războinică. Anunţă o perioadă fierbinte, cu mare potenţial amoros, dar cu risc conflictual. Asta, în contextul în care în iulie, august şi septembrie Mercur, stăpânul casei dragostei şi sexualităţii, se află la ciclul retrogradării, în decursul căruia trece de trei orei prin casa cuplului. Astfel, august şi lunile dimprejur sunt complicate, scot la suprafaţă probleme parteneriale care trebuie examinate cu atenţie şi se soldează cu concluzii şi decizii. Este bine ca deciziile să fie luate după 5 septembrie, dată la care Mercur îşi reia mersul direct, căci abia atunci Vărsătorii vor dispune de toate indiciile necesare luării unei hotărâri corecte. Pentru asta, trebuie să-i ţină piept lui Marte, care are tendinţa de a se pripi şi de a precipita lucrurile. În primele luni ale anului, relaţiile presupun o comunicare mai intensă şi efectuarea unor drumuri şi pot avea tangenţă cu interesele financiare.

Succes

În septembrie 2016, Jupiter, Marele Benefic, a intrat în casa a noua solară, unde va rămâne până în octombrie 2017. În casa opusă, a treia, se află de câţiva ani Uranus. Cele două case formează axa intelectului şi a călătoriilor, iar Jupiter şi Uranus, planete pline de energie, o stimulează acum din belşug. Curiozitatea Vărsătorilor este mai mare ca oricând. Vor să ştie tot, să înveţe felurite lucruri noi, să comenteze sau să transmită mai departe informaţiile primite. Unii merg la cursuri şi seminarii pe diverse teme, alţii se hotărăsc să se înscrie la facultate, să facă masterate sau doctorate, să publice lucrări, să ţină conferinţe etc. Preocupările intelectuale sunt, în mod evident, privilegiate. Au iniţiativă, se mişcă mult, călătoresc mai des sau mai departe decât de obicei, întâlnesc oameni noi, discută, negociază, conving. Le merge bine în comunicare, comerţ, marketing, import-export şi turism. În general, sunt sprijiniţi în ceea ce vor să întreprindă. În octombrie, Jupiter intră în casa carierei, inaugurând o perioadă de circa un an în care vântul le suflă cu putere în pânze: beneficiază de circumstanţe profesionale favorabile, avansează ierarhic, se fac cunoscuţi, respectați, apreciaţi. Circuitul banilor s-ar putea să fie puţin perturbat în primele luni ale anului, iar deciziile care implică sume mari trebuie cântărite cu grijă.

…şi câteva vorbe despre sănătate

Vărsătorii se bucură în 2017 de o rezistenţă fizică bună, dar sunt predispuşi la suprasolicitare nervoasă, iritabilitate şi incidente/accidente survenite în timpul deplasărilor sau ca urmare a neatenţiei ori a mânuirii inadecvate a obiectelor, dispozitivelor şi substanţelor cu potenţial periculos. Răbdare şi multă prudenţă! 

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgi

PEŞTI

Pisces

 În general

Pentru Peşti, 2017 este un an mult mai structurat şi mai coerent decât 2016. 2016 a fost un an instabil, în care Peştii n-au prea putut să-şi ordoneze viaţa şi proiectele aşa cum doreau, ci, în cele mai multe cazuri, au fost nevoiţi să ia evenimentele aşa cum au venit şi să le gestioneze din mers. Este adevărat că, aparţinând unui semn dublu, au un grad de adaptabilitate destul de mare, dar chiar şi aşa, inconsecvenţa i-a obosit şi i-a încurcat. Oricum, în 2017 mai au încă de luptat împotriva dezorganizării induse de careul format între Neptun, aflat în Peşti, şi Saturn, numai că acum Jupiter, stăpânul tradiţional al semnului lor, este mai puternic şi mai decis. Primele luni ale anului, până în mai-iunie, vor fi agitate pentru Peşti, ca de altfel pentru toată lumea. Această agitaţie nu este tocmai rea, fiindcă are legătură cu nişte schimbări de fond, pe care probabil că Peştii ştiu de mai multă vreme că trebuie să le facă. Provocările, stresul, efortul şi schimbările pot viza orice arie a vieţii lor, dar se referă în mod particular la carieră, relaţii şi finanţe. Casa, proprietăţile, părinţii, familia sunt şi ele sub lupă, mai ales în martie, aprilie, mai şi în iulie, august, septembrie. În octombrie, Jupiter intră în casa a noua solară, unde va sta până în noiembrie 2018, perioadă care deschide porţile către noi orizonturi ale cunoaşterii şi inaugurează câţiva ani de creştere şi înflorire culturală, spirituală, profesională şi socială.

Amoruri şi matrimoniale

Între 3 ianuarie şi 6 iunie 2017, Venus, planeta dragostei, se află la ciclul retrogradării, în decursul căruia parcurge dus-întors zodiile Peşti şi Berbec. Peştii sunt astfel atinşi de unda venusiană, care se traduce printr-o accentuare a imboldului romantic, prin sporirea puterii de seducţie, o mai mare disponibilitate afectivă, îndesirea conjuncturilor cu potenţial amoros, un interes mai concentrat pentru viaţa de cuplu şi felurite întâmplări care au legătură cu cele de mai sus. Venus se poate exprima şi la nivelul relaţiilor de prietenie sau colaborare ori prin accentuarea nevoii de socializare. Dar e greu de crezut că sentimentalii Peşti ar putea rata tocmai componenta galantă a influenţei. Din contră, cei mai mulţi o vor prinde din zbor. În primăvară, Venus se intersectează cu Mercur, stăpânul casei cuplului, aflat şi el la ciclul retrogradării. Şi următorul ciclu al retrogradării lui Mercur (iulie-septembrie) prinde taman casa cuplului! Retrogradările atrag atenţia asupra semnificaţiei planetelor implicate, a caselor pe care le tranzitează sau le stăpânesc şi, prin insistenţa lor, declanşează evenimente. Dar pot aduce şi complicaţii (neînţelegeri, întârzieri, evoluţii neaşteptate), cu scopul de a supune unei examinări atente detalii ascunse sau neglijate, eventual experienţe trecute. În 2017 Peştii se pot îndrăgosti, se pot regăsi în situaţii echivoce, pot trece prin stări de nehotărâre sau confuzie, îşi pot cântări şi reevalua relaţiile. Îi aşteaptă un an cu miză relaţională importantă, pe care sunt chemaţi să-l gestioneze cu grijă.

Succes

Pentru Peşti, 2017 este ultimul dintre cei trei ani petrecuţi cu Saturn în casa carierei. Anii saturnieni cer efort, încetinesc avansarea şi limitează libertatea de a alege. Când Saturn e prost aspectat, ca în 2016, e rost de stagnare sau eşec. Când e bine aspectat, cum este cazul fericit al acestui an, se pot obţine realizări temeinice. Trigonul dintre Saturn şi Uranus cere de mai multă vreme o înnoire sau o reinventare la nivel profesional şi financiar. Anul acesta se poate face, cu ajutorul lui Jupiter, care vrea şi el o revigorare financiară şi o expansiune a carierei, cu asumarea unor ţeluri mai curajoase. Combinaţia Jupiter-Saturn-Uranus le dă Peştilor un impuls serios să-şi reclădească prosperitatea dimpreună cu obiectivele profesionale, statutul social, imaginea publică etc. Peştii caută noi metode de a face bani, atrag fonduri, beneficiază de venituri suplimentare prin terţi (soţ/soţie, părinţi, colaboratori ş.a.), dar pot avea şi pagube, dacă pierd simţul măsurii. Prima parte a anului este complicată financiar, poate din cauza eforturilor pentru sporirea veniturilor, a unor cheltuieli mai mari ca de obicei, a unor încurcături contabile sau a tendinţei de a investi mai mult în lux şi plăceri decât în ceea ce este cu adevărat folositor sau profitabil. Atenţie mare în februarie, martie, aprilie şi mai! Agitaţia financiară se domoleşte treptat şi lucrurile intră în normal în toamnă. Începând din octombrie, Peştii îşi vor concentra pentru circa un an asupra studiilor, călătoriilor, culturii, spiritualităţii, pornind într-o nouă şi fabuloasă aventură a cunoaşterii. 

…şi câteva vorbe despre sănătate

Cu două eclipse în casa bolilor (de lună, în februarie şi de soare, în august), Peştii trebuie să fie foarte atenţi în 2017. Pot apărea neplăceri neaşteptate, dar se poate ca eclipsele să sublinieze şi perioade de contact mai strâns cu mediul medical, tocmai pentru rezolvarea unor probleme deja existente. Se recomandă respectarea întocmai a recomandărilor medicilor specialişti şi o bună igienă de viaţă, cu evitarea exceselor, a experimentelor neautorizate şi a oricărei forme de risc.

Notă:
Pentru a avea o perspectivă mai completă asupra anului 2017, se recomandă a se citi atât predicțiile pentru semnul natal, cât și pentru Ascendent. Ascendentul este zodia care se află la orizontul estic în momentul nașterii și are un rol astrologic esențial. Cine nu știe ce Ascendent are îl poate calcula la unul dintre linkurile de mai jos. Pentru asta, sunt necesare data, ora și locul nașterii. https://alabe.com/freechart/ sau http://www.astro.com/cgi/chart.cgiCitiţi şi

24 noiembrie – Lună Nouă în Săgetător: putere extraordinară pentru a depăși toate adversitățile

Patimile domnului Muscă în Valahía

COLECTIV – 7 ANI. Rugați-vă copiii să trăiască

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Diana / 6 March 2017 22:04

  Cum mama naibii sa fie excelent Jupiter pentru Vapricorn, indiferent de ascendent, daca Jupiter e in unghi drept cu Soarele …sa nu mai vorbim de aspectele in tensiune din Berbec ( Uranus ) si o cruce cât duce…Jupiter-Pluto-Uranus. ..mai pune Venus luni de zile unghiulara si ea, Marte pe Uranus si Mercur câteva luni potrivnic si el…si astept explicații cum asemenea aspecte pot aduce beneficii oricarui Capricorn viu!

  Reply
  • Mihaela Dicu / 7 March 2017 22:48

   Iata cum:

   Jupiter, Marele Benefic, aflat in casa a X-a, a carierei, statutului, succesului, e intr-o relatie foarte buna cu Saturn, care este stapanul Capricornilor. Si nu este vorba doar despre sextil, care e un aspect slab, ci despre receptia mutuala mixta domiciliu-exaltare, ca nu le mai socotim si pe cele mixte domiciliu-triplicitate (pe timp de zi, Saturn e in domiciliul lui Jupiter, iar Jupiter in triplicitatea lui Saturn; pe timp de noapte, Jupiter e in exaltarea lui Saturn, iar Saturn in triplicitatea lui Jupiter). Astea sunt conexiuni foarte puternice, care ii ajuta anul acesta pe Capricorni sa se adune si sa faca treaba buna.

   Da, toti cei care avem repere importante in natal in semne cardinale suntem stresati si agitati de careul in T cardinal Jupiter-Uranus-Pluto (intarit in prima parte a anului de tranzitele Soarelui, ale lui Marte si ale lui Venus, aflata la retrogradare). Dar una e se te agiti si sa te stresezi degeaba, iar alta e sa o faci cu folos. Capricornii o fac cu folos. Poate nu se vede inca, dar pana la iesirea lui Jupiter din Balanta se va vedea cu siguranta.

   Sper ca explicatiile de mai sus v-au ajutat sa intelegi cum e posibil ca 2017 sa le aduca oportunităţi, ocazii de expansiune şi înflorire Capricornilor.

   Ma bucur sa constat ca aveti anumite cunostinte legate de planete, aspecte si case. Sunt sigura ca, in timp, va veti perfectiona studiile si veti acumula mai multa experienta practica

   In alta ordine de idei, va multmesc ca ati citit materialul si apreciez sincer faptul ca ati alocat o parte din timpul dvs pretios pentru a lasa un cometariu.

   Va doresc sa aveti un an rodnic, indiferent daca sunteti Capricorn sau nu 🙂
   PS: sunteti Capricorn?

   Reply
   • Diana / 7 March 2017 23:50

    In primul rând, vă mulţumesc pentru raspunsul detaliat si pentru timpul care l-ati alocat unui asemenea răspuns 🙂 Apreciez foarte mult persoanele care argumenteza cu eleganta parerile si temele per care le-au expus. Chapeau.
    Nu doresc să vă contrazic, şi desigur cunostinţele mele in materie de astrologie nu se pot compara cu ale dvs.
    Voi face cercetări amănunţite asupra detaliilor care le-ati lansat.
    Totuşi, oricât aş dori ca ceea ce aţi explicat in răspunsul dvs să fie adevărat, prin experientă si prin cum sânt planetele mele, si ale altor Capricorni…ma indoiesc. O fi Jupiter angular de vina pentru pesimismul ăsta 🙂 Pentru ca pesimismul nu îmi aparţine, din natura sunt realistă, cu retrogust dramatic 😉 Dar prea ocupata să găsesc solutii, si sa nu ma las.
    Da, sunt Capricorn. Ascendent Berbec, cu Luna in Berbec (casa a XII-a) deci Uranus stă buluc pe Luna mea acum mai ales.
    Cu Venus si Mercur in Capricorn, si un Marte in Leu (casa 5).
    Un mic tablou (foarte general) ale planetelor mele personale, ca sa intelegeti de ce eu afirm , cu un Jupiter de tranzit in casa VII, in careu la Soare ( in casa X) in opozitie cu Luna ( casa XII), si care creeaza (ca si cum nu ar fi indeajuns celelalte aspecte) cu nabadaiosul acela de Uranus … Nici nu stiu daca mai doresc sa ies vie din anul acesta.
    In ultimi 4 ani am vazut viata mea, schimbandu-se, am vazut aparand oportunitati foarte mari si bune ( si meritate) per care le-am insfacat imediat. Si, oricat mi s-au recunoscut meritele, si am dat dovada de capacitati peste medie, aceste oportunitati mi-au fost, in mod literal, smulse din mana; bineinteles, doar dupa ce „am scuipat sange, ca sa mentin pozitiile”.
    Nu numai, toate oportunitatiile, mi-au fost luate de alte femei. In sentimente, si ce m-a daramat mai mult, in cariera.
    E ceva, la care inca caut explicatii logice; nu e posibil ca in ultimii 4 ani sa fi devenit tinta femeilor ….eh dar casa XII, si Luna zgandarita si intaratata de dragul de Uranus…ne predam evidentei.
    Si anul asta…a inceput ingrozitor (mai ales la nivel psihic) . Nu stiu ce sa ma astept, de unde va veni surpriza urmatoare.
    Ce e mai rau, e ca trebuie sa strang dintii, si sa fiu recunoscatoare ca am reusit sa gasesc un part time job, un job mult sub capacitatile mele, dar sunt recunoscatoare: ca è inca in domeniul meu…si astep, poate voi avea sansa sa treaca INCA una, o oportunitate.
    Nu stiu daca voi mai avea aceasta oportunitate, si vorbesc strict despre cariera. Sant un „tanc” in domeniul meu, si totusi, circumstantele ma pun la pamant, maini si piciaore legate.
    Cat despre sentimente, inchidem cu eleganta usa, si nu mai discutam. Mai rau decat atat, nu putea sa mearga. Dar acolo a fost nevoie si de o analiza amanuntita si in profunzime de nevoile mele, greselile mele, unghiurile ascutite ale caracterului meu, si de ce nu, a conflctului dintre ce imi place, si de ce am nevoie (careu Luna Venus) . Si apoi, a fost nevoie sa admit, greselile mele si a celuilalt.
    Sa gasesc un echilibru, si sa reusec sa gandesc limpede..a fost o lupta care m-a lasat un gust amar; si o aroma de neincredere.
    Nu doresc sa ma „victimizez”, in anumite circumstante a trebuit sa imi fac un examen foarte sincer si dureros si sa corectez, sau macar sa incerc sa corectez, anumite mecanisme de comportament si sa ma educ. Nu stiu cat am reusit. 
    Dar foarte multe circumstante in anii acestia, din 2012 incoace, nu au depins de mine; o usa se deschidea, si apoi se inchidea cu zgomot mare, trantindu-se, dar doar dupa ce intram. Ca mai apoi sa ies pe cealalta.
    Senzatia cea mai frecventa pe care am avut-o e cea de a nu avea control si putere asupra vietti mele. Si in anul acesta s-a acutizat senzatia.
    Si oricat as fi vrut sa nu iau n seama aspectele palnetare, m-au luat ele pe mine in seama.
    De aceea am pus intrebarea.
    Stiti ce, d-na Mihaela? Nu stiu daca mai vreau sa ies vie  Nu doresc sa mor, nu in sensul literal, departe de mine gand asa urat.
    Dar, totusi, e ca si cum cineva mi-ar fi faramitat toate scarile, toate treptele pe care eu cu capacitatile si munca mea, si ani in rand de lacrimi si lupte, le-am construit. Sa ajung acolo, unde pot si vroiam sa ajung. In cariera. Si atunci, ma gandesc…ca nu mai vreau sa musc din viata. La ce bun? Ca sa ma multumesc cu o viata searbada?
    Da sunt un Capricorn. Obosit. 
    Va multumesc inca o data pentru raspunsul asa detaliat, si pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
    Indiferent de semn zodiacal, ati fost o draguta.

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro