Horoscopul săptămânii 26 decembrie 2011 – 1 ianuarie 2012

26 December 2011

Începe o nouă săptămână! Începe blând şi înţelegător, cu o zi liberă, foarte necesară revenirii la parametrii de funcţionare după abuzurile comise de Crăciun. Sau… care poate fi întrebuinţată, în mod tradiţional şi perfect românesc, pentru a continua abuzurile începute de Crăciun!

În fond, în noaptea de 25 spre 26 decembrie, Jupiter îşi reia mersul direct, după aproape patru luni de retrogradare. Şi, dacă ar fi să considerăm retrogradarea sa ca pe un semn de slăbiciune, s-ar chema că acum îşi vine în fire, îşi recapătă puterile şi, bineînţeles, începe să-şi exercite în forţă atribuţiile. Iar cum una dintre devizele lui ar putea fi „Mai mult, mai bun, mai cu poftă!”, probabil că se va opta în masă pentru  întrebuinţarea tradiţional-abuzivă!

Cu privire la retrogradarea lui Jupiter… Uneori, apar în rubricile sau la emisiunile de astrologie sentinţe categorice de tipul „nu trebuie să se iniţieze acţiuni noi, fiindcă Jupiter este retrograd” sau „lucrurile merg prost fiindcă Jupiter este retrograd”. Afirmaţiile sunt cel puţin exagerate, dintr-un motiv foarte simplu: Jupiter este retrograd în fiecare an timp de 4 luni! Este o absurditate să recomanzi ca nimeni să nu întreprindă nimic o treime din an, cât este Jupiter retrograd, sau să consideri că toate acţiunile întreprinse în decursul unei treimi din an sunt sortite eşecului. Şi asta, în fiecare an! Retrogradarea planetelor lente fiind foarte regulată şi întinzându-se pe o lungă perioadă de timp, are doar efecte discrete, greu de perceput. Din 12 luni, cât ţine un an, Jupiter este retrograd 4 luni, Saturn 4,5 luni, iar Uranus, Neptun si Pluto, fiecare câte 5 luni. An de an… Retrogradarea planetelor rapide, Mercur, Venus şi Marte, este mult mai neregulată, şi cu efecte mult mai vizibile. Despre retrogradarea lui Marte chiar vom avea plăcerea să discutăm în curând…

Să revenim însă la reluarea mersului direct al lui Jupiter… Schimbarea sensului aparent de deplasare este, totuşi, un eveniment astral notabil, care poate produce efecte vizibile în zilele din preajma momentului sau în perioada imediat următoare.  Sunt de aşteptat evenimente semnificative (în unele cazuri chiar surprinzătoare) după cum urmează: pentru Berbeci, în zona financiară, pentru Tauri, la nivel general, indiferent de domeniu, fiindcă Jupiter este chiar în Taur, pentru Gemeni, în zona subconştientului, a intuiţiei sau creativităţii, pentru Raci, în zona popularităţii, susţinerii şi efortului de grup, pentru Lei, în carieră, pentru Fecioare, în studiu sau călătorii, pentru Balanţe în finanţe, investigaţii sau preocupări ezoterice, pentru Scorpioni, în relaţii (cuplu sau colaborări), pentru Săgetători, în problemele de muncă sau sănătate, pentru Capricorni, legat de dragoste ori copii, pentru Vărsători, legat de locuinţă, proprietăţi sau părinţi, pentru Peşti, legat de preocupările intelectuale, comunicare sau deplasări.

O altă configuraţie specială este conjuncţia Soare-Pluto. Se perfectează pe 29 decembrie, dar efectele se simt toată săptămâna. Unii, mai sensibili, este posibil să fi început a le resimţi încă de săptămâna trecută. O caracteristică a aspectului este aceea de a focaliza, de a concentra energiile într-o anume direcţie, de a stabili obiective precise, ambiţioase, de a accentua determinarea. Acest lucru îl vor resimţi într-o manieră constructivă Taurii, Fecioarele, Peştii şi Scorpionii. Conjuncţia Soare-Pluto este însă un aspect tensionant, care, unora, chiar dacă le subliniază determinarea, le poate aduce frustrări sau episoade neplăcute, care nu pot fi controlate de voinţa proprie.  Cei mai expuşi sunt Capricornii, Balanţele, Racii şi Berbecii.  Pe scena publică, la nivel macro, conjuncţia Soare-Pluto scoate adesea în relief ambiţia exacerbată, lupta pentru putere, abuzul de putere, corupţia la vârf, recrudescenţa criminalităţii şi a morţilor misterioase, eventualul deces al unei personalităţi, posibile demisii sau incapacitatea de exercitare a autorităţii.  Bine, cel puţin, că în anii aceştia se produce în ultima decadă a lui decembrie, într-un sezon mai puţin activ politic…

Oricum, dacă tot există, energia plutoniană ar trebui pusă la treabă. Pe lângă efectul de a crea hotărâre, bine îndrumată ea mai poate servi pentru purificare, regenerare, transformare.  Săptămâna se încheie cu ziua de Anul Nou, moment potrivit pentru a ne propune noi începuturi. Pentru a ne lua angajamentul de a schimba ceva în viaţa noastră, de a opera o transformare pozitivă, la care să purcedem chiar din ziua de Anul Nou.

Pentru sporirea eficienţei, iată mai jos opinia inteligentă a unei  tinere celebre, Bridget Jones: Cred că nu este de aşteptat ca angajamentele luate de Anul Nou să intre efectiv în vigoare chiar din ziua de Anul Nou, nu-i aşa? Pentru că, fiind o prelungire a nopţii Anului Nou, fumătorii deja fumează pe bandă rulantă şi nu se pot opri brusc doar fiindcă a sunat  miezul nopţii, cu atâta nicotină în organism. La fel, nu e o idee bună să ţii cură de slăbire în prima zi a anului, de vreme ce nu poţi să mănânci raţional, ci trebuie să ai libertatea de a consuma orice ar fi necesar, în orice moment, pentru a-ţi alina mahmureala. Consider că ar fi mult mai firesc să se înceapă din data de 2 ianuarie. (Helen Fielding –„Jurnalul lui Bridget Jones”)

Foarte instructivă, dar prea lungă pentru a o relua aici, şi lista de angajamente de  An Nou a lui Bridget. Multor doamne şi domnişoare le-ar folosi să o (re)citească :).

Ne reîntâlnim la anul! Petrecere frumoasă de Revelion!Citiţi şi

Luna Nouă în Vărsător și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop) –

Mercur în mers direct prin Vărsător 5-23 februarie 2024 – horoscop

25 ianuarie 2023 – Lună Plină în Leu (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro