Iată că azi am timp

4 April 2020

Omul tot om rămâne prin felul în care se raportează la timp și la curgerea lui.

Permanent m-am plâns de timp, de lipsa lui de elasticitate, de refuzul lui de a fi îndeajuns pentru tot ce aveam de făcut pe parcursul unei zile. Parcă mă aud spunând că, și de-ar avea dublul numărului de ore, ziua nu-i destulă pentru a mă achita de toate sarcinile impuse și autoimpuse.

Iată că azi am timp. Dar tot nu știu să mă bucur deplin de abundența lui. De aceea am decis să pun la păstrare clipe, în toate borcanele și sticlele pe care le dețin. Îl voi conserva în esență de răbdare și îl voi fierbe la foc mic, luând exemplu din rețete reușite, fără să mă uit la ceas sau la calendar. Atât de reușită va fi rețeta, încât nu va avea termen de garanție, perisabilitatea fiind exclusă.

Și când va veni vremea ca timpul să intre iar la apă din pricina iureșului la care, inevitabil, mă voi întoarce silită de împrejurări, voi descăpăci un borcan cu clipe condensate.

Time in a bottle, Kristina Becker

Și o să aud sunetul mării de care mi-e dor în fiecare clipă, fâșâitul paginilor răsfoite în tihnă, foiala continuă a copiilor mari și mici din clase, zvonul continuu al scrisului lor concentrat și rapid din timpul lucrărilor, sfârâitul inconfundabil al torsului motanului meu rotunjor ca un pepene cu mustăți, cântecul greierilor din nopțile senine și răcoroase de vară, ritmicitatea ploii ce spală suflete și gânduri încărcate, vocile calde și vindecătoare ale celor dragi, crâmpeiele de cîntece ale rândunelelor care se întorc în fiecare primăvară la cuibul de deasupra ușii de la intrare.

Și o să simt mireasma hipnotică a primei cafele a oricărei zile și a aluatului care se coace în mașina de pâine, mirosul sărat al mării la sfârșit de august, parfumul delicat al zarzărilor primăvara, aroma inconfundabilă a ierbii proaspăt tăiate care rivalizează cu aceea a paginilor unei cărți noi răsfoite cu nerăbdarea cititorului de cursă lungă.

Și asta îmi va da bucuria de a trăi și puterea de a face față agitației și risipei unei noi zile pentru că știu că am rezerve de timp pe rafturile cămării mele sufletești.

Dar până atunci aleg să îmi iau răgazul de a savura pe îndelete clipa.

Citiți și Cum ar fi dacă ne-am cunoaște viitorul?

Guest post by Ana Carmen Stătescu 

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

A avea sau a nu avea un amant, aceasta este întrebarea! (argumente PRO și CONTRA)

11 mai 2021, ora 22 – Lună Nouă în Taur. Putem modifica condițiile vieții noastre schimbând CUVINTELE

Dragă coronavirusule, îți mulțumesc pentru că…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro