Iată ce putem NOI face!

13 April 2011

Avem drepturi egale și revoluția feministă din secolul trecut ne-a deschis uși, corsete, minți și conturi în bancă ce se umplu cu roadele propriei munci. Piciorul a ajuns îmbrăcat (și) în pantalon și aproape-am fi zis că doi craci egali ar putea desena un semn de egal(itate). În unele domenii, cel puțin la nivel declarativ, lucrurile chiar așa stau (și evoluează). Nu este, însă, cazul arhitecturii.

În Marea Britanie, deși procentul femeilor în totalul arhitecților absovenți este de 38%, el se schimbă în cazul arhitecților care profesează: doar 12% dintre cei care construiesc sunt femei. De ce?

Pentru că femeile fac copii”, explică Robert Stern, decanul Facultății de Arhitectură a Universității Yale. “Arhitectura presupune un consum foarte mare de timp și energie, iar femeile preferă să nu-și sacrifice latura maternă pentru succesele profesionale.”

Ei bine, priviţi ce-au reușit să facă zece dintre femeile care au ales să construiască și alte cuiburi, în afara celor familiale.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro