În ce țară trăim

15 November 2014

Manea Ioana SteluţaS-a-ntâmplat aseară, la alimentara din cartier. Eu, vânzătoarea şi un bărbat, în jur de 60 de ani, ce se afla în spatele meu. Vine vorba despre votare. Nu mă sfiesc şi-o întreb pe vânzătoare:

-Cine credeţi că va ieşi duminică?

– Eu sper, din tot sufletul, că Iohannis.

Răsuflu uşurată. Mai pun o întrebare:

– Şi-n jur, ce zic oamenii?

– Tot cartierul meu, stau la Far, Ponta. Cu cine mă-ntâlneam în duminica aceea, îmi răspundea că l-a votat pe Ponta. Şi-i întrebam de ce, ce a făcut Ponta până acum?

– Pentru că e tânăr şi frumos, mi-a zis o vecină din bloc.

Intervine domnul din spatele meu:

– Pentru că pe vremea lui Ceauşescu mi-a mers bine. Atunci mi-am luat casă, atunci aveam şi bani de rezervă, atunci mergeam în concedii. Acum, nimic. De-aia îl vreau pe Ponta.

Am rămas mută.

protest

Aseară, Mihai Şora, la cei 98 de ani ai săi, a ieşit în Piaţa Universităţii, la miting. Marele om Mihai Şora, filosof şi eseist, care, în 1990, şi-a dat demisia din funcţia de Ministru al Învăţământului, datorită mineriadelor din iunie. Pentru că nu a vrut să se compromită în guvernul lui Petre Roman. Şi a ieşit aseară, alături de atâţia alţi oameni, tocmai pentru că nu-şi doreşte o continuare a acelor vremuri sinistre.

Iar Cornelia Naum, mama lui Ponta, povesteşte, foarte sinceră, în documentarul “2 pentru România”, cum şi-a clădit fiul ei ascensiunea, cu câtă sete de putere, făcându-se frate cu cel negru.

“A venit să îşi cumpere trei costume.

‘Dar ce iti trebuie atâtea costume?’

‘Păi, uite, va trebui să fiu îmbrăcat totdeauna oficial pentru că mi s-a oferit să lucrez ca şef al Corpului de Control’.

Şi atunci eu l-am intrebat:

‘Bine, Victor, de-aia am mâncat noi bătaie pe 13 iunie?

Iar el mi-a răspuns, şi nu a negat, că a mai făcut o dată această afirmaţie:

‘Au fost singurii care mi-au dat o şansă!”

Pe acest om încă-l doresc mulţi oameni, orbiţi şi manipulaţi de varii televiziuni, nu s-au săturat că au mai avut un “doctor”, ba chiar docent, în chimie, oameni care, inconştient sau nu, sunt nostalgici spre vremurile roşii, vremuri pe care ar trebui cu toţii să ni le dorim apuse.Citiţi şi

Împăratul e nul

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Filmul “JOKERS – ART CAN SAVE A LIFE” – avanpremiera în București

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro