Înainte și după cea mai nouă abordare estetică non-invazivă

2 December 2018

Am răspuns de curând cu plăcere și de înțeles curiozitate invitației de a afla care sunt cele mai noi tendințe într-un domeniu de mare interes pentru femei – întreținerea frumuseții și prelungirea tinereții, dar și de a asista la o demonstrație live “before and after” de abordare tridimensională a trăsăturilor faciale. Dr. Mihaela Leventer tocmai se întorsese de la “World Rendez-vous On Dermatology” care a avut loc la Rio de Janeiro. În Brazilia, țara unde aspectul fizic este prețuit dincolo de orice și-ar putea imagina o europeancă.

De la primul articol despre toxina botulinică, publicat în 1985, și până astăzi, injectarea cu botox este cea mai utilizată procedură estetică non-invazivă din lume.  În trimestrul patru al lui 2016, această procedură genera venituri nete globale de aproape 200 milioane de dolari!

Dar înainte de a vă prezenta noua abordare a frumuseții prin toate vârstele și nu a înghețării într-una dintre ele, iată niște date care vorbesc despre ultimele evoluții ale interesului omenirii (86, 4% femei, diferența, bărbați) pentru dulcea pasăre a tinereții.

femeie leventer

În lume

 • 2017: SUA se află pe locul întâi cu 2,7 milioane de proceduri non-chirurgicale (injectabile) urmată de Japonia cu 1,4 milioane și de Brazilia cu aproape 1 milion. Cu aceste valori, SUA deține 24,4% din piața mondială, Japonia, 8,8%, iar Brazilia, 6,8%.
 • 2018: la nivel global, piața procedurilor invazive și non invazive a crescut cu 5% față de 2017.
 • Comparativ, consumul în Europa de Vest este simțitor redus. De exemplu, cele mai admirate și mai invidiate pentru alura și bucuria cu care își trăiesc vârstele, franțuzoaicele nu sunt mari consumatoare de substanțe cu care se fac tratamentele oferite de estetica medicală. Recurg și ele, nici vorbă, dar cum vor schimbări subtile, în perimetrul naturalului, volumul de substanțe injectabile și valoarea pieței sunt mai mici.

În România

 • Româncele apelează la intervențiile estetice de la 25 de ani, bărbații – după vârsta 35 de ani.
 • Doamnele sunt interesate de față, gât și mâini, în timp ce domnii își doresc estetizarea corporală (abdomen și chelie).
 • Motivația diferă și ea: femeile vor să își păstreze frumusețea și tinerețea pentru partenerul de viață, bărbații apelează la proceduri estetice din motive de imagine profesională.
 • Piața de acid hialuronic (pentru umplere și hidratare) este de 7,5 milioane de Euro și cea de toxină botulinică (pentru ridurile de expresie din etajul superior al feței) de aproximativ 5 milioane de Euro.

2019 – tendințe în estetica medicală la nivel global

 • accent pe naturalețe și servicii integrate

Dacă până acum fața era elementul central pe care se concentrau procedurile cosmetice, interesul s-a extins la gât, decolteu, brațe și mâni.

 • abordarea tridimensională integrată a feței

Spre deosebire de tratarea punctuală și singulară a anumitor elemente faciale, cum ar fi cearcănele sau buzele, acum chipul este tratat ca un tot unitar. Medicul evaluează zonele care necesită atenție și apoi aplică procedurile în așa fel încât să obțină un rezultat simetric, armonios și în echilibru cu toate trăsăturile.

 • estetica medicală naturală

Tot ca noutate, dar și ca o revenire la normalitate, poate cea mai importantă tendință a lui 2019 va fi estetica medicală naturală – păstrarea frumuseții naturale, întreținerea și îngrijirea frumuseții cu care fiecare dintre noi a fost înzestrat.

LOVE by Mihaela Leventer (3)

„Misiunea noastră, ca medici, este să avem grijă de sănătatea pacienților atât în cabinet, cât și în afara lui, prin campanii de prevenție și informare corectă.”

LOVE by Mihaela Leventer (5)

Înainte… pacientă de 35 de ani.

LOVE by Mihaela Leventer (4)

După… pacientă de 30 de ani. 🙂

Aceasta a fost a treia întâlnire cu jurnaliștii din cadrul programului de Fellowship în Jurnalism Medical pentru Sănătatea Pielii, L.O.V.E. by Dr. Mihaela Leventer” inițiat de Dr. Leventer Centre.

Invitatie LOVE @Dr.LeventerCentre

În încheiere, două lucruri despre acest subiect ce trebuie spuse până la saturație, pentru că doar ele garantează rezultatul optim:

 • există prevenție în estetică și o vârstă de la care ea se poate aplica;
 • există mai multe opțiuni pentru consult și implementare, dar idealul îl reprezintă dermatologii.

LA BUNĂ ALEGERE, oricând va fi să o faceți! 🙂

Citiți aici despre a doua întâlnire. 

Dr. Leventer Centre s-a dezvoltat cu scopul de a oferi pacienților cu orice tip de afecțiune dermatologică soluții integrate și complete – de la tratamente la screening și biopsie de piele, excizii de tumori pentru cancerul de piele de tip melanom, intervenții chirurgicale Mohs pentru cancerul de piele de tip carcinom și reconstrucții estetice după intervențiile chirurgicale complexe -,  dar și tratamente de estetică și cosmetică medicală.

Centrul reunește o echipă formată din medici dermatologi cu certificări internaționale. Cu peste 10.000 de biopsii realizate în clinică și 99,7% rată de succes în tratarea carcinomului cutanat, Dr. Leventer Centre este singura clinică acreditată de ASDS (American Society for Dermatologic Surgery) pe chirurgia Mohs în Europa Centrală și de Est. De asemenea, este prima clinică acreditată de ASDS în Europa pentru programul ITMP (International Traveling Mentorship Program).Citiţi şi

Cum să-ți menții pielea frumoasă de-a lungul anilor: 10 sfaturi de la experți

Pentru toate femeile de 60+, pardon, pentru toate femeile :)

Vara asta, vrei să fii sirenă sau balenă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro