Lecția “Linda Evengelista” nu ar trebui să fie despre a-i da în judecată pe cei care au desfigurat-o

24 September 2021

Pe 22 septembrie 2021, Linda Evangelista, unul dintre faimoasele supermodele din anii ’90 (alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington) iese pe Instagram cu o declarație-explicație a absenței îndelungate (aproape cinci ani) din viața publică, timp în care colegele ei au continuat să aibă cariere înfloritoare.

De la stânga la dreapta: Naomi Campbel, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington și Cindy Crawford, fotografiate de Peter Lindbergh pentru Vogue, 1990

Azi am făcut un mare pas înainte pentru a îndrepta o greşeală din cauza căreia am suferit şi pe care am ţinut-o doar pentru mine vreme de cinci ani. Celor care se întreabă de ce nu am continuat să lucrez în industrie asemenea colegelor mele le spun că motivul este faptul că am fost desfigurată cu brutalitate de procedura CoolSculpting* a celor de la Zeltiq, care a făcut opusul a ceea ce promitea. M-a lăsat permanent deformată, chiar şi după ce am trecut prin două proceduri de corecţie dureroase eşuate. Am rămas, aşa cum mă descrie presa, “de nerecunoscut”.

Am dezvoltat Hiperplazie Adipoasă Paradoxală, un risc despre care n-am fost informată înainte de proceduri. HAP nu numai că mi-a distrus viața, dar m-a trimis într-un ciclu de depresie adâncă, tristețe profundă și cele mai adânci niveluri de ură de sine. Toate acestea m-au condus la o izolare totală. Luând hotărârea de a-i da în judecată, îmi fac publică povestea şi fac încă un pas în dorinţa de a mă elibera de ruşine. M-am săturat să trăiesc aşa. Vreau să pot merge cu capul sus, deşi nu mai arăt ca mine însămi.

La 51, înainte de intervenție (2015)

Fotografia asta e lucrată din fotoșop, dar Linda era și fără asta o splendidă femeie la 51 de ani.

Și totuși a luat decizia să intervină. A făcut șapte tratamente din august 2015 până în februarie 2016 pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen, șolduri, spate și zona sânilor, partea interioară a coapselor și bărbie. În câteva luni, în exact acele zone i-au apărut sub piele umflături tari, dureroase, care au deformat-o, și diagnosticul de HAP i-a fost pus în iunie 2016. Au urmat două liposucții corporale totale care doar că nu au dat rezultate, dar au lăsat cicatrici.

La  un an după intervenție (2016)
credit foto: Astrid Stawiarz/Getty Images/Elder Ordonez/Infphoto.com

Prin urmare, Linda i-a dat în judecată, a cerut 50 de milioane daune morale pentru depresie și financiare pentru contractele de publicitate pe care le-a pierdut în acești aproape 5 ani și… atât. Nicio vorbă pentru femeile care vin din urmă și ar căuta cu disperare tinerețea fără bătrânețe. După acest episod care a adus-o într-o depresie mai adâncă, poate, decât ridurile lăsate de trecerea timpului, Linda nu are un mesaj pentru tinerele fete. Nu le spune că e ok să fii tu, așa cum ești, fără fillere, fără proceduri chirurgicale, chiar minore, fără filtre și echipe de artiști care să ascundă vârsta sub preș cu tone de makeup.

Și mi-am amintit că am citit de curând despre o femeie mai tânără cu 25 de ani care are acest curaj. Elle Seline, 31, este finalistă pentru titlul de Ms Great Britain de anul acesta și a declarat că va participa complet nemachiată.

“Perfecțiunea este o boală a unei națiuni.”

Poate veți gândi că e doar o chestiune de imagine. Oricum ar fi, bravo ei, mesajul e atât de frumos! 🙂 Vă amintiți (am scris aici) de actrițele care au renunțat să-și mai vopsească părul cu vopsea de par profesionala sau au închis subiectul decolorare par.

În încheiere, vă mai spun ceva. M-am gândit la toate frumusețile de-ți tăiau respirația, și, când ești bărbat nu vrei să leșini. 🙂 Când ai fost o femeie foarte frumoasă și admirată, probabil că e mai greu să te obișnuiești cu ideea că îmbătrânești și te fanezi. Frumusețea e cel mai trecător dar și dacă nu îi mai pui din timp ceva în spate chiar te îngrozești în fața oglinzii. Altfel, te descurci cumva. Ca Sharon Stone, de exemplu (citiți, o veți iubi și mai mult). Te mai uiți la Isabella Rossellini, la Ali MacGraw, la Catherine Deneuve, la Meryl Streep. Și îți mai domolești din spaime. 🙂

*Aprobat de FDA, CoolSculpting este numele de brand al remodelării nonchirurgicale prin temperatură scăzută a anumitor zone ale corpului (criolipoliză). Citiţi şi

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

Noi, generația cu cheia de gât…

Soțul meu are o fostă nevastă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro