Luna Plină în Capricorn – Luna Sânzienelor, 24 iunie 2021

23 June 2021

Luna Plină în Capricorn pe gradul 3:28 este apogeul acțiunilor începute în trecut, are o legătură directă cu ceea ce a fost început la Luna Nouă în Capricorn din ianuarie 2021. Acum se verifică, se corectează, dacă este necesar, se premiază noile începuturi.

Luna pe gradul 3:28 Capricorn în opoziție cu Soarele pe gradul 3:28 Rac (faza de Luna Plină în Capricorn) ne cere să găsim un echilibru între carieră, viață socială, responsabilități de lungă durata, autorități și familie, neam, rădăcini, trecut. Dacă Racul vrea să construiască o casă pentru familia lui, Capricornul vrea să construiască un imperiu, numeroase așezăminte prin care să-și demonstreze forța, puterea. Racul guvernează viața privată, nevoile familiei, îngrijirea copiilor, mama, motivația principala este securitata căminului, familiei lui. Capricornul, pe cealaltă parte, guvernează viața profesională, instituțiile politice și manageriale pe scară largă, poziția și puterea socială, autoritățile.

Super Strawberry Full Moon

Aceasta Luna plină în semnul de pământ al Capricornului aduce în atenția noastră dezechilibrele, temerile noastre legate de carieră, funcțîi înalte, familie, părinți, cămin, tradiții, fundații solide, planificări pe termen lung, stabilitate, autorități.  Fie că vorbim despre planul material, fie că vorbim despre planul spiritual, această slujbă astrală deschide o cale nouă pentru recunoașterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce contează cu adevărat, pentru înțelegerea “unde suntem, cine suntem și unde vrem să mergem”,  pentru a urca pe munte, pentru evoluție. Se poate să fim chemați să renunțăm la ceva, la cineva, iar asta aduce un nou capitol în viață noastră. Una dintre lecțiile oferite de această Lună Plină în Capricorn este despre acceptarea realității și a limitelor dar și de stabilire a obiectivelor realiste și concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare, avem șansă de a face schimbări importante în viață noastră. Capricornul și Racul sunt semne cardinale amintindu-ne de capacitatea noastră de a fi mai întâi responsabili de deciziile noastre, de viața noastră, de emoțiile noastre, de ceea ce vrem să construim în viața noastră.

Acesta este adesea un moment excelent pentru a scăpa de stres, pentru acceptarea unor situațîi care nu mai pot fi schimbate, ci doar acceptate iar acest lucru poate aduce pacea și liniștea în noi. Îndoielile și frica otrăvesc sufletul, mintea și corpul, imaginația se dezlănțuie, ceea ce provoacă dezastrul și boala.

Art Noveau, Alfonso Mucha

Mesajul “culegem ce am semănat“ al Lunii Pline în Capricorn este dublat de Saturn retrograd în Vărsător -guvernatorul acestui moment cosmic. Saturn este Domnul Karmei, iar mișcarea aparent retrogradă este un moment important, când ne întâlnim cu datoriile karmice într-un mod destul de intens. Acum, trecutul devine un film în reluare, dar încetinit, arătându-ne unde ne-am abătut de la reguli, lege, moralitate, responsabilități, unde am devenit extrem de critici și judecători ai muncii celuilalt, unde ne-am făcut rău singuri prin gândirea negativă, prin jignirea celuilalt, prin lupte fără un plan bine stabilit, prin haosul propagat .

Cine ne ajută acum

Jupiter retrograd pe gradul 2 Pești  este planetă mediatoare a  opoziției Luna în Capricorn –Soare în Rac, și arată o ieșire, o soluție a provocărilor acestui moment astral. Jupiter retrograd în Pești este magia, rugăciunea, iertarea, iubirea necondiționată, credința, iar vibrația pozitivă adusă acestei lunații este utilă pentru a depăși îndoielile, întârzierile în realizarea speranțelor noastre, în mântuirea noastră. În ciuda oricăror reguli și regulamente, proceduri și protocoale care trebuie respectate, această lună plină în Capricorn este aici pentru a ne inspira să ne conducem propria viață, să ne lăsăm ghidați de propria busolă divină.

“Urgența spirituală” a acestui moment astral important ne cere să refacem legătura cu divinitatea din noi prin credință, rugăciune, iertare, compasiune, atenție, înțelegerea limitelor și responsabilităților noastre.

Este cel mai bun moment pentru a practica fel de fel de ritualuri, mantre, rugăciuni care ajută să vindecăm conexiunile karmice cu rudele noastre, cu pământul cât și cu divinitatea:

“Doamne, îmi cer iertare pentru tot ce am greșit față de întrega Ta Creație Divină, cu gândul, cu vorba sau cu fapta , cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, acum, în trecut sau altă dată, împreună cu arborele meu genealogic, cunoscut sau necunoscut. Îi iert, îi dezleg și îi binecuvantez pe cei ce mi-au greșit cu gândul, cu vorba sau cu fapta, cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, acum, în trecut sau altă dată. Și Te rog din suflet, Prea Sfântă Treime, să ne ierți, să ne dezlegi și să ne binecuvântezi și pe unii și pe alții. Facă-se Voia Ta, Doamne, pentru noi toți.”

Să fiți binecuvântați!

Luna plină în Capricorn și zodiile

Mulțumim, Adriana Tudosă!Citiţi şi

Textul cu bunici

The Wonder

Luna Plină în Pești din 10 septembrie 2022 – trei zile de energie maximă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro