M-a șocat acea femeie care, deși știa situația noastră, a ales să aibă o relație cu soțul meu

13 April 2020

Am stat mult să mă gândesc dacă să-mi scriu povestea sau nu. Simt că lumea este într-o derivă totală, într-o inversare a valorilor ce ne îndepărtează de esența umană a ființei noastre. Loialitatea, onestitatea, iubirea adevarată (nu toată sexualizarea prezentată drept iubire, ci construcția durabilă a două suflete), au ajuns sa fie considerate “demodate”, dovadă a lipsei de adaptabilitate la vremurile astea moderne.

Ne mândrim cu acele acțiuni prin care distrugem destine, frângem suflete, călcăm în picioare însăși divinitatea propriei ființe. Am uitat să fim buni și aici mă refer la esența bunătății, aceea de a nu face rău în mod voit. Nu pot crede în bunătatea celui care rănește, conștient de consecințele faptelor sale, ascunzându-se în spatele motivației greșelii umane. Toți greșim, căci suntem oameni, dar când repetăm aceeași greșeala, ea deveni faptă conștientă și nu putem să ne scuzăm apelând la necunoașterea consecințelor faptelor făcute cu bună-știință.

Am hotărât să spun povestea mea în speranța că poate voi ridica măcar și un mic semn de întrebare despre valorile pe care am ajuns să le promovăm, dar mai ales să le transmitem copiilor noștri.

Poate părea povestea clasică a femeii înșelate, care nu înțelege că principalul vinovat este cel alături de care a ales să-și petrecă viața, că cealaltă femeie nu are decât vina de a se fi îndrăgostit de persoana nepotrivită, că nu poți porunci inimii ce să simtă sau că, dacă soțul m-ar fi iubit, nu ar fi ales să mă înșele. Acestea sunt justificările celor care văd viața în alb sau negru, însă ea este plină de nuanțe.

Sunt o femeie care toată viața a încercat să-i respecte pe cei din jur pentru alegerile făcute, să nu judece și pe cât posibil să nu răneasca în mod voit. Însă viața mi-a arătat de multe ori că oamenii nu apreciază această atitudine, așa că am ales să tac atunci când aveam dreptate, să plec capul când aveam ochii plini de lacrimi și să-mi îngrop cât mai adânc durerile. Greșit mod de a reacționa, veți spune. Corect, viața mi-a dat lecția cuvenită într-un mod dur, dar care mi-a schimbat percepția asupra multor aspecte ale vieții: am fost diagnosticată cu un cancer în stadiul 3, boală care mi-a mutilat atât trupul, cât și sufletul.

Acesta a fost momentul în care am încetat să mă mai simt femeie, să mă mai văd atrăgătoare (cum ai putea fi, cu o pungă ce preia rezultatul anumitor funcții fiziologice), să cred că viața mai poate fi aceeași. Și ca totul să fie complet, copilul meu a fost diagnosticat la scurt timp cu o boală la fel de necruțătoare. În acel moment am înțeles un lucru: trebuia să lupt pentru viața mea și mai ales pentru cea a copilului meu, nimic nu mai avea relevanță. Dorința noastră de a trăi a fost atât de mare și Cineva acolo Sus ne-a iubit atât de mult, încât am reușit să trecem acest examen extrem de greu al destinului.

Când părea că viața mă supusese la suficiente încercări, că venise timpul să-mi găsesc echilibrul, liniștea și să încep o nouă etapă a existenței, am aflat acel lucru care mi-a dărâmat toate principiile despre onestitate, bunătate, loialitate: soțul meu avea o relație cu  o femeie (aș fi vrut să spun doamnă, dar pur și simplu nu pot) căsătorită și mamă, la rândul ei.

Mulți îl vor acuza pe el și nu vreau să-i găsesc nici o scuză, alegerea de a înșela i-a aparținut, însă atunci când Doamna cu Coasa devine membru al familiei tale, nu știu cum poate reacționa cineva care își vede copilul și soția luptând pentru viața lor. Probabil încerci să găsești un refugiu, încerci să afli un mod pentru a te simți viu, o confirmare a faptului că încă mai ai o viață. Este extrem de complicat și nu vreau să găsesc acum o explicație, mai ales că pentru alegerile făcute a plătit cu vârf și îndesat. Ce m-a șocat a fost alegerea acelei femei, care deși știa situația noastră, a ales să aibă o relație cu soțul meu.

Nu pot înțelege cum o femeie (care, culmea, spune că a fost înșelată la rândul ei) soție și mamă poate minți pe toți din jur, creându-și imaginea de persoană drăguță, bună, în timp ce călca în picioare sufletul unei persoane pe care viața o încercase atât? Cum își putea privi soțul știind că doar ce se ridicase din patul amantului? Cât de pervertită poți fi încât să speri ca cealaltă fie să-și dea obștescul sfârșit, fie amantul să descopere ce minunată ești tu comparativ cu ruina de acasă și să te aleagă. Nu poți să accepți postura de amantă timp de doi ani decât având anumite speranțe; altfel nu vii sub pretextul unor ședințe imaginare din celălalt capăt al țării, mințind familie, copil, prieteni, doar pentru sex prin camere obscure de hotel. Oricât de gustos ar fi fructul oprit, la un moment dat te saturi să fii o opțiune ținută ascunsă de ochii celorlalți și îți dorești rolul principal, iar dacă ai puțină minte, realizezi că ești dublură într-o piesă proastă despre iubirea interzisă și părăsești scena.

Ce mi se pare însă mai cinic în această poveste este că, simțind faptul că nu reprezenta decât o rătăcire pentru soțul meu, “doamna” încerca să-i alimenteze debusolarea și să-l țină prins în această situație, umplându-i telefonul cu poze demne de revistele pentru adulți, mai ales când după toate prin care trecusem aveam îndrăzneala să plecăm in concediu și exista posibilitatea de a se distanța de toată această poveste și de a rupe relația.

Cât de lipsită de umanitate, de respect pentru propria persoană poți fi să faci toate aceste lucruri? Și ce încerci să obții când, aflându-se adevărul, ai tupeul să recunoști că soțul meu mă iubește și că niciodată nu ar  renunța la familia lui, pozând în femeia generoasă care se sacrifică din dragoste și își asumă întreaga vină? Atunci ce ai reprezentat în această ecuație,  ce sperai de la această relație?

Culmea este că, deși puteam să-i fac extrem de mult rău, am ales doar să-i scriu două e-mailuri în care să-i spun ce cred despre ea și asta pentru că, deși sufeream enorm, nu puteam să fac rău unui copil nevinovat, care ar fi suportat consecințele faptelor mamei lui. Ea însă a continuat să-și jelească “iubirea” și să spere într-o continuare, dar mai ales a avut grijă să-și creeze masca de victimă, de femeie bună care “își spală” păcatele implicându-se in așa-zise acte de bunătate civică, în timp ce eu am fost zugrăvită drept “rea”,”frustrată”, un om incapabil de înțelegere și empatie, care nu-i înțelegea durerea și avea tupeul să sufere și să nu uite.

Acum am o nedumerire: așa arată bunătatea, astea sunt valorile pe care le transmitem copiilor noștri, pot astfel de femei să crească și să educe bărbați care să respecte femeia sau femei care să înțeleagă ce implică să fii soție și mamă? Așa se traduce acest curent în care nu contează decât EU, indiferent dacă fac rău sau nu celor din jur prin acțiunile mele? Simt că nu mai înțeleg lumea, viața, iubirea, sensurile spre care se îndreaptă toate acestea, în acest moment și mă întreb dacă nu cumva cea care gresește sunt eu, că nu înțeleg firea umană, că sunt cantonată în pricipii și modalități învechite de a vedea viața!

Guest post by Mihaela Ț.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dragi părinți

What’s Love Got to Do with It?

Voi ce faceți când vacanțele dor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Rebel / 18 April 2021 7:14

  Ar trebui sa multumeasca lui Dumnezeu ca au ramas impreuna, precis scandalul a fost greu de suportat. A fost inca o incercare prim care au trecut impreuna, au aparut ceva schimbari in cuplu odata cu distrugerea increderii…Intre ei, sotii, viata sexuala si sentimentala cum era? El si-a pastrat atractia sexuala pentru sotie si se manifesta sentimental fata de sotie? S-a schimbat ceva intre soti pe perioada amantlacului ? Si cat a durat? Daca e vorba de euforia si fluturasii unor intalniri sexuale sporadice , gandeste-te cum ar fi fost sa aiba un fel de cuncubinaj cu alta . 🙂 intr-adevar , autoarea minimalizeaza sentimentele dintre cei doi; daca amanta venea de la celalalt capat al tarii, cu timp pierdut, cu efort fizic si financiar, inseamna ca avea sentimente care o chinuiau, si probabil si remuscari. Poate a fost iubirea vietii ei si ramane pe viata cu amintiri frumoase , rascolitoare si regrete. De ce sa minimalizam sufletul celeilalte femei ? A fost frumos atat cat a durat, sotul , daca a renuntat la cealalta, precis are si el sentimente… e greu sa renunti cu ce te-ai obisnuit. Lupti greu cu propriile sentimente …

  Like 7
  Dislike 10
  Reply
 2. DD / 22 August 2020 15:50

  Bunatatea și corectitudinea merge mai departe de atât.
  Alege sa fi in primul rând buna cu tine, alege libertatea și respectul pt viața pe care ai câștigat-o. După toată experiența, încă nu vezi ca meriți mai mult ? Un bărbat mai puternic? Care sa lupte cu voi pt orice in loc sa caute consolare in alta parte? Vorbim de mame bune, mame rele, de unde? De ce e un exemplu mai bun de dat unui copil sa stai lângă cineva care nu te respecta, care te lasă la greu și care nu oferă IUBIRE( cu toate componentele ei, nu cu jumătăți de Masure) decât sa ai o aventura secreta?
  E o amăgire sa crezi ca oferi un exemplu mai bun. Nu am sa comentez in ce privește exemplul oferit de ea, nu exista date pt a analiza aspectul asta. A fi femeie și a fi mama sunt lucruri diferite. Nu toate femeile sunt MAME și nu toate mamele sunt FEMEI ( și aici cine poate înțelege la ce ma refer, mai departe de sensul fizic al cuvintelor). E o combinație tare grea și cele mai norocoase ai perioade și perioade.
  Nu analizez nici calitatea ta de mama, sunt convinsă ca dai tot ce poți și încă un pic, dar poate pierzi din vedere ca atitudinea de a pleca capul, a găsi scuze celui care te rănește și a accepta mai puțin decât meriți, nu e un exemplu prea Grozav de oferit copiilor. Ce ii dorești unei fete cu suflet curat și plin de speranța pe care o iubești cu toată ființa ta? Sa se iubească destul încât sa-și caute pe cineva care sa O VADA, sa fie lângă ea complet sau sa accepte jumătăți de măsura și barbati care gasesc toate scuzele din lume, din nou și din nou?
  Va doresc iubire, câta sa vindece toate rănile vieții!

  Reply
 3. Giulia / 16 May 2020 12:44

  Ca urmare a ceea ce voi scrie, o sa clarific din start statutul meu: sotie, mama, niciodata amanta, un singur barbat toata viata! Chiar daca pare, nu sunt deloc o sfântă! Dragi femei, nu mai dati vina pe alte femei daca soțul pe care il aveti acasa se duce la ele! Niciodată, dar NICIODATA, nu este vina celeilalte! Vina apartine celui cu care iti împarti viata si tie! N-am înțeles deloc de ce mereu dati vina pe femeie. De cele mai multe ori ei insista pe langa femei, se plang de ceea ce au acasa, se transforma in niste victime si fac tot posibilul sa le cucerească! Totodata, dragi femei, casnicia nu e o inchisoare. Daca respectivul nu se mai simte atras de voi, inseamna ca acea casnicie s-a transformat doar intr-un contract de conviețuire! Nu mai tineti cu dinții de o casnicie pentru ca asa ajungeti sa fiți înșelate! Femeia cu care te inseala soțul nu are nici o obligatie morala fata de tine, spre deosebire de el! Eu inteleg ca, pentru a putea supraviețui langa el, incerci sa ii gasesti scuze, dar crede-ma, cand totul se va liniști, va gasi alta si tot asa, pana cand nu il va mai accepta nimeni sau nu va mai putea… Nu te lasa pacalita de faptul ca daca scapi de acea femeie, sotului tau ii va aparea din nou cerculet deasupra capului! Esti o femeie puternica, care a trecut prin incercari f dure asa ca sunt convinsa ca meriți mai mult autorespect! Scapă de soțul care se da drept o victima si bucura-te de viață pt ca ai vazut cat poate fi de scurtă! Sănătate!

  Like 37
  Dislike 2
  Reply
 4. ilan / 13 May 2020 9:00

  Atat sotia cat si amanta sunt ‘wc-uri'(cum spune un personaj colorat inainte), unul cu plata- sotia care are nevoie de intretinator/coplatitor rate si facturi- si celalalt gratis, de dragul distractiei (doar daca n-are tarif si amanta) pt ca nimeni sanatos nu tolereaza asa situatie daca nu-i de speta asta, wc adica.

  Like 13
  Dislike 2
  Reply
 5. Blue Skyler / 9 May 2020 18:45

  Cu siguranta Adela are alte “principii” de viata. Probabil ca a cochetat si ea cu statutul de amanta si tocmai de aceea ii tine isonul aceleia care si-a bagat “coada” in familia celei care a postat.
  Este mai mult decat evident faptul ca o femeie care este mama si care practica plimbatul prin paturi straine nu poate sa dea o educatie sanatoasa copiilor sai pentru ca ea insasi nu cunoaste limitele bunului simt, nu stie ce inseamna respectul, nu are nici cea mai vaga idee cu ce se mananca familia si casnicia. O femeie “usoara” nu poate fi o mama sau o sotie buna.

  Like 5
  Dislike 10
  Reply
 6. Tessa / 16 April 2020 15:06

  Adela, tot amanta si tu sa inteleg 😂 cum ar putea una care e amanta sa creasca un copil cu principii si demnitate cand ea nu are nici una nici alta? Cum poti sa numesti “o iubire superba” faptul ca te f**te barbatul alteia ca daca te voia pe tine nu mai era al ei, divorta pentru zana care esti tu, zic si eu 🤷🏼‍♀️ Din moment ce omul si’a ales sotia dupa ce si’a rezolvat o nevoie fiziologica la tine cred ca e clar ce rol ai si cat insemni tu. Exact cum am spus inainte: wc public fara taxa. Nu te ataca, am vorbit ca pentru amanta, tu nu stiu daca esti sau doar iti doresti. 🙂 Peace!

  Like 6
  Dislike 11
  Reply
  • Carmen / 14 March 2023 11:04

   Esti dezgustatoare prin modul in care imparti tu lumea in sotii sfinte si amante. Si prin felul in care judeci o situatie. Probabil si tu esti o sotie inselata si nu stii de ce! Un asemenea caracter, nu place nimanui! Cand nu-ti place ce primesti, pleci! Asta inseamna sa ai respect pentru tine! Pe lumea asta nimeni nu iti este dator cu nimic! Nici macar sotul! Punct!

   Reply
 7. zien / 14 April 2020 20:29

  Ce mai subiect de scris in vremurile astea…
  Tu nici nu reusesti sa vezi vinovatii in situatia de fata Si doamna draga, nu “sfintenia” cu care te crezi incununata si pt care in capul tau meriti statuie, te face mai mama decat amarata ailalta. Sunteti toti trei victime, ale prostiei, pe persoana fizica, evident, fiecare a facut ce l-a dus capul. Sotul te-a luat de nevasta si a trecut ceva timp de cand sigur n-ar mai face-o, amanta si-a inselat sotul cu el, el care te-a inselat pe tine, tu care l-ai iertat… Nu vezi ce casnicie putreda ai, crezi ca prin iertarea acordata sotului, obtii ceva? In afara de salvarea casniciei pe hartie, nu. Stii, nu exista dragoste cu sila. Sanatate si intelepciune pe viitor.

  Like 33
  Dislike 3
  Reply
 8. Ili / 14 April 2020 18:54

  De ce blamezi relatia lor, tu nu tot p…a i-ai dat, fata n-ai facut ca s-a pogorat ceva sfant si ai ramas gravida. Tot aspectul sexual l-a atras si la tine, ca daca il atrageau alte lucruri, categoric nu se incurca cu amanta. Nu mai fa pe sfanta, chiar nu esti.

  Like 15
  Dislike 5
  Reply
 9. Ana / 14 April 2020 17:58

  Draga autoare,

  Iti simt durerea, cea de victima! Crezi ca bunatatea lumii sta intr-o decizie a doi oameni pierduti pe moment? De ce in scrisul tau e vorba cat de josnica e ea.
  Cand esti inselat 50 %e vina inselatului si cealalta jumatate a celui care a inselat! Cumva femeia aia nu are loc, doar daca ambii ii faceti loc. El s a simtit iarasi puternic si validat, tu aparent iti confirmi niste credinte vechi: ca lumea e rea, ca viata e dura ca femeile sunt curve si cumva tu ai fost o sfanta toata viata.

  Culmea pe lumea asta e ca tot ce apreciem avem si noi, tot ce judecam si nu ne place la ceilalti avem si noi. Probabil in alte circumstante intr-un timp paralel ai fi reactionat la fel! Doar acele afirmatii ca yoata viata ai facut ce e corect te suprapozitionezi! Deja nu e bi e! Adica fie esti victima fie agresoare!
  Poate e mai bine sa scapi de starea de victima, urca mai sus in acceptare ca nou singuri ne creaam realitatea, ca experientele sunt lectii sa ne cunoastem mai bine, ca realitatea fiecaruia e bazata pe credinte vechi si umbre pe care le caram in spate!
  Loce yourself! Iarta acea femeie! Iubeste ce nu intelegi pentru ca nu stii ce e in sufletul acelui om!

  Mula iubire

  Like 11
  Dislike 7
  Reply
 10. Cora / 14 April 2020 13:31

  Nu inteleg barbatii care isi iau sotii ce nu corespund criteriilor minime, nu le pot accepta fireste, si cauta putina normalitate in alta parte. Dupa care, culmea absurdului, vin spasiti la neveste, la ceva ce n-a mers vreodata, ce n-a existat in complexitatea lui, de parca haosul nu de acolo a pornit. Identificati problema bipezilor, nu tratati efectul.
  Autoarea muribunda se agata de sot, in loc sa-si vada de sanatate… ar pierde o viata comoda in urma divortului. O compatimesc pt boala dar si mai mult ca se agata de o norma sociala, de o mana de agoniseala si de un sot.

  Like 29
  Dislike 4
  Reply
 11. Adela / 14 April 2020 10:26

  Atat dvs ca autoare cat si doamna cu comentariul, sunteti 2 persoane frustrate. Imi pare foarte rau pentru problemele de sănătate la care v-a supus viata, dar prin simplul fapt ca judecati rolul de mama al acelei femei nu va catalogheaza cu nimic mai presus!!! Ce legatura are cum este acea femeie cu copiii ei, cum ii creste cum ii educa cu faptul pe care ea l-a făcut?! evident nici un cuvant despre minunatul soț oropsit de soarta care a căzut pradă in ghearele acelei femei. Sunt convinsă că i-ati gasit toate scuzele din lume și ati ramas lângă el pe ce principiu?! ca nici naiba nu si-ar mai continua viata lângă dvs. Da sunt dură…. dar ce vb despre principii si dragoste pe viata si suflete nu stiu de care cand ati simtit pe propria piele ce este viata, cum într-o secundă v-a pus la zid?! atunci credeti ca daca ati fi întâlnit ocazia de a trăi o iubire superba nu ati fi facut-o?! in toate încercările la care ati fost supusă nu ati avut nici o revoltă ca nimic nu este corect?!?! Nu mai judecati atat de usor! Nu va mai idolatrizati atata sfinții de bărbați, nu mai îndrăzniti sa condamnați o femeie care este/a fost amanta sa va dati voi minunatele sotii înselate si mame perfecte cu presupusul ce fel de mama e! Daca intr-adevar va iubiti soțul sau aveti nevoie de el din orice alte motive sa continuati in aceasta viata, iertati-l, scoateti-o din viata voastră pe acea femeie, nu va apucați sa mai rascoloiti nimic si vedeti-va de familia dvs.! soțul dvs nu de bine ce i-a fost v-a înșelat, si cu siguranta nu a facut-o pt ca v-ati îmbolnăvit! uitati-va in ograda dvs si puneti-va niste intrebari sincere, mai lăsați caii verzi pe pereti si traiti-va viata frumos si fara judecăți! învățați ceva din lecțiile primite! Sănătate!

  Like 22
  Dislike 13
  Reply
 12. Tessa / 14 April 2020 8:17

  Nu asa arata bunatatea, draga mea. “Doamna” cu care te’a inselat sotul este o curva si este foarte trist faptul ca are copii caci in proportie de 90% si ei vor fi fie curva, fie un badaran retardat. Astea sunt mamele barbatilor care ne fac noua viata praf uneori pentru ca sunt crescuti de curve ratate ca ele si nu are cine sa ii invege sa se poarte. Oricat ar suna a cliseu, eu cred in asta: ele sunt un fel de wc public. Niciun barbat intreg la minte nu isi va lasa sotia pentru o coarda si nici nu are cum sa iubeasca asa ceva. El e cu tine si ea probabil cu 15 care doar o tavalesc fara a vedea ceva serios in ea. Multe flegme pentru ea. Sanatate si fericire iti doresc tie!

  Like 9
  Dislike 28
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro