Măcelaria de legume

11 November 2010

Sună ciudat, dar aceasta este noua modă în America, unde doar 26 la sută din populaţie mănâncă cel puţin trei porţii de legume pe zi, aşa cum recomandă nutriţioniştii. În era cărnii de porc, în ţara şi în deceniul hamburger-ilor, iată că varza neagră, napii, broccoli, păstârnacul, au un succes formidabil. Lumea bună redescoperă gustul pentru legume, pentru că ele chiar pot fi foarte gustoase cu diversele adaosuri de brânză, crutoane sau unt, în tot mai multele restaurante de fiţe cu astfel de delicatese. Bucătari vestiţi şi proprietari de localuri s-au implicat în aceasta campanie de sănătate publică într-un mod care promite rezultate spectaculoase. Jamie Oliver, pe de altă parte (a globului) îşi continuă minunata misiune educaţională învăţându-i pe micuţii englezi să identifice o vânătă.

Eu zic că românii s-au obişnuit deja cu îndemnul TV de a nu mânca sărat sau dulce în exces şi de a se hidrata cu doi litri de apă zilnic. Şi că s-ar putea trece de-acum pe o campanie naţională de conştientizare a avantajelor consumului de legume.

Îmbucurător este totuşi faptul că, şi fără acest îndemn, tot mai mulţi români încep să renunţe, în jurul vârstei de 35 de ani sau chiar mai devreme, la consumul de carne sau să fie mai selectivi cu sursa proteinei animale. Şi aceasta nu numai din motive de protecţie a animalelor, ecologice ori de alterare a sănătăţii. Ci pur şi simplu pentru că sunt mai informaţi şi mai dornici să consume hrană cu un conţinut cât mai redus de toxine.

Pe când oare şi la noi prima măcelărie de legume? Oare ar prinde? Cum ar suna “două cotlete de dovlecel, două şniţele de conopidă, un kilogram de legume tocate pentru sărmăluţe”, dacă tot nu putem renunţa la denumirile legate de carne? Apetisant.Citiţi şi

Tu de ce ți-ai dori o piscină în propria curte?

Femeile smart poartă ceasuri smart

Fetelor, femeilor, doamnelor, gagicilor, sexoaselor, zeițelor, sunteți minunate așa cum sunteți!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro