„Mamele sunt eroinele mele”

Cristina Lincu

27 April 2017

CRISTINA LINCU OKOdată cu maternitatea, viaţa unei femei intră în restructurări majore, restructurări care includ şi viaţa ei profesională. Datorită acestei perioade de redescoperire, de cunoaştere de sine, de studiu şi cercetări într-o zonă (în general) total nouă şi diferită, proaspetele mămici iau în considerare posibilitatea de a-şi împlini visul de a lucra pe cont propriu. De ce tocmai acum? Nu e prea mult pentru o mamă? Hm… în primul rând, nimic nu este imposibil pentru o mamă – asta ca să clarificăm din start cum stau lucrurile 🙂 – şi în al doilea rând, pentru că de acum vor avea nevoie mai mult decât oricând de flexibilitatea programului de lucru şi de posibilitatea de a lucra de acasă pentru a putea împleti timpul dedicat copilului (mereu prioritar) cu cel dedicat unei activităţi lucrative pentru care, de obicei, mamele au dezvoltat o pasiune de mai de mult, dar căreia nu au avut „curajul” să i se dedice renunţând la jobul lor stabil. Maternitatea este însă despre curaj şi asumare, despre „a putea” conjugat la toate timpurile.

Mother and Son

„Mamele sunt eroinele mele” îmi place să spun şi o fac în cunoştinţă de cauză, fără să am însă pretenţia ca eu însămi să fiu considerată „eroină”, însă capacitatea unei mame de a fi acolo şi atunci mereu când este nevoie de ea, de a face atât de multe lucruri şi, în acelaşi timp, de a nu-şi neglija în nicio secundă copilul şi, mai ales, fără ca asta să-i amputeze statutul de femeie şi de soţie… Wow! Da, nu spun că este uşor, nu spun că mereu este numai „poezie”, însă este real, se întâmplă tot mai mult în jurul nostru. Cine dintre voi nu are cel puţin o prietenă care, odată devenită mămică, şi-a luat şi viaţa profesională în mâini şi, renunţând la un job călduţ, s-au avântat pe căile antreprenoriatului, alegând fie să dezvolte un proiect online (bloguri/vloguri), fie în zona de hand-made (şi promovat tot cu ajutorul on-line-ului), fie să se implice în comunităţile dedicate părinţilor, accesând zona de cursuri – de dezvoltare personală, parenting etc, fie să-şi (re)descopere talentul la scris şi să înceapă să publice cărţi.

Sunt voci care suţin că este o diferenţă între mamele – antreprenor, mamele casnice sau mamele-angajate. Există o diferenţă dată de anumiţi factori obiectivi din viaţa fiecăreia şi de modul de abordare a vieţii profesionale, însă, în esenţă, toate mamele sunt la fel de implicate, de pasionate şi de responsabile în tot ce fac.

Acestea fiind zise, nu pot să închei înainte de a vă confirma, din experiență proprie, că întrebarea care stă, inevitabil, pe buzele tuturor: „Când? Când are o mamă timp pentru tot?” este, într-adevăr, perfect justificată, și că secretul este dat de multă, foarte multă dragoste.

Pe Cristina o găsiţi aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

O femeie este neputincioasă doar până i se usucă oja

Mă lupt să nu o uit. Să nu mă uite…

În spatele unei femei supărate stă un bărbat care habar nu are cu ce a greşit.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
1,937 views

Your tuppence

 1. Andra / 30 April 2017 2:05

  Emotionant 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro