Materni21 – o problemă de etică

1 November 2011

tÎn urmă cu doar câteva zile, testul Materni21  pentru depistarea malformaţiilor fătului a devenit disponibil în Statele Unite ale Americii și va reprezenta un examen de rutină pentru viitoarele mămici la fel de simplu ca o analiză de sânge. 

Preocuparea principală a oricărui părinte în devenire este sănătatea copilului, mai ales în condițiile în care stilul contemporan de viață a făcut ca numărul bebelușilor născuți cu sindromul Down sau alte malformații să crească vertiginos. Știind că viitorul nou născut are sindromul Down, cât de dispusă va mai fi mama să ducă sarcina la termen ? Este moral să aduci pe lume o ființă știind că ea va fi condamnată la o viață stigmatizată? În același timp, șansele ca părinții să renunțe la făt și să recurgă la avort sunt foarte mari. Și avem, oare, dreptul sau puterea de a alege dacă acel copil se va naște sau nu?

Iată problemele de morală pe care Materni21 le naște  în încercarea de a ne simplifica alegerile. Oare aşa să fie? Tu ce-ai face dacă, Doamne fereşte… ?Citiţi şi

Ce urmează pentru România?

Mănâncă desertul primul!

Destinul nefericit al multor oameni este rezultatul alegerilor lor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro