Nepăsarea. Mâine va fi mai rău

16 September 2023

Există o cauză profundă a tuturor relelor care ne-au luat în primire. Pe românește îi spune așa: “durere în cur”.

Voi generaliza, fiindcă e cazul. Românilor nu le pasă de reguli. Regulile există doar pentru a fi fentate. Regulile există pentru a incomoda mersul firesc al lucrurilor.

Iar în România mersul firesc al lucrurilor este să te împungi ca berbecul, să tai coada, să știi pe cineva care știe pe cineva care știe pe altcineva și te bagă pe altă ușă, mai în față. Regulile sunt o nerozie și doar proștii le respectă.

Europenizarea României a eșuat zgomotos în urlete de Șoșoacă din pricina acestei totale lipsă de aderență la civilizația regulilor. Nu se mai poate flegma pe stradă? Dar unde o să se ajungă? Nu mai poți să îți angajezi fiica în minister, ca Daea, să aibă și ea un start în viață? Dar unde o să se ajungă? Nu mai poți să te urci beat sau drogat la volan și să omori un trecător? Dar unde o să se ajungă? Nu mai poți să câștigi o licitație trucată? Dar unde o să se ajungă? Nu mai poți să furi de la locul de muncă? Păi, atunci de ce mai ai loc de muncă? Cum să nu tragi tu o pensie specială, ceva foloase necuvenite? Ne mor tradițiile? Dar unde o să se ajungă?

Nepăsarea e geamăna ignoranței. Și dacă nu știm nimic despre nimic și nici nu vrem să învățăm, ce? Bine că sunt alții deștepți, vorba aceea.

Răspândirea nemaivăzută a necunoașterii și a ignoranței

Românii nu se folosesc de educație, nici măcar ca de o cârjă. Educația nu le mai folosește în genul de societate pe care și-au creat-o. Le folosesc tot pilele, relațiile, cunoștințele. Să știi e o povară. Să cauți să afli, să înțelegi – e greu. Doare capul. De ce să îți bați capul, dacă merge și așa?

Dar nu merge. Și de aceea se prăbușesc toate. Și nu, nu sunt de vină nici bulgarii, nici americanii, nici extratereștrii, nici măcar ungurii.

Românii și-au ridicat singuri această țară parte spital de nebuni, parte pușcărie în aer liber. O vor, o au și o merită. Nepăsarea ne-a adus aici și tot ea ne va duce și mai departe, la următorul etaj al dezastrului.

Mâine va fi mai rău, pentru că pur și simplu nu facem nimic să nu fie. Da, da, chiar aceasta este încheierea: mâine va fi mai rău.

Pe Andrei îl găsiți cu totul aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

România moare. Cui îi pasă?

Limba română e pe cale de dispariție

Gloata și celebritatea

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro