Nici strugurii nu mai fac sex??

26 January 2011

Very funny, nu? Nu m-aş fi gândit că nu sunt de fapt atâtea soiuri distincte de struguri şi că e vorba doar de o mare familie, în care toate sunt înrudite.

Cică de vreo 8000 de ani strugurii de vin au practicat de nevoie abstinenţa sexuală şi asta le pune în pericol sănătatea genetică. Ca să nu mai spunem că afectează plăcerea a milioane de enofili.

N-aş fi crezut în ruptul capului că, după ce a domesticit viţa de vie sălbatică, omul i-a pus şi centura de castitate. De frica dăunătorilor, fireşte. Aşa se face că merlotul este de fapt cam prea intim legat de cabernetul franc, care este părintele cabernetului sauvignon, al cărui celălalt părinte este sauvignon-ul blanc, fiica lui traminer, care este de asemenea strămoşul lui pinot noir, la rândul său, părinte al chardonnay-ului. Foarte asemănător cu ce se întâmpla în familiile regale, nu vi se pare? 🙂

Pentru mai multe, aici, în engleză.Citiţi şi

Ziua orgasmului feminin

Aș vrea să-i spun cum se va sfârși – groaznic! 

În clasa a VII-a am vorbit la școală despre menstruație și corpul femeilor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mirela Baron / 29 January 2011 20:54

  MERCI…MON CHRIE!

  Stii faceam o analogie , intre acest articol si FAMILIA OM!
  E exact ACELASI LUCRU!

  mersi mult pentru informatii, imi stimulezi improspatarea gindurilor!

  Reply
 2. wowie zowie / 26 January 2011 12:35

  speranta exista! for a start, winegrowers with a long term outlook nu mai chinuie via si nici le terroir, caii sunt adusi inapoi in vie si iau locul masinariilor, sunt folosite din nou procesele de vinificatie blande, neagresive. uite un scurt documentar despre viticultura bio in Franta, Château Pontet-Canet, THE organic Grand Cru du Médoc:

  http://www.vinomaniac.tv/

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro