Nou!! Senzațional!! SuperOfertă!! Acum poți să salvezi o viață de om cu numai 5 lei!

18 January 2016

Raluca FeherBărbatul e agitat, tropăie pe lângă contabilă, el ce mai face? Nu mai e chiar nimic de făcut? Are atât de multă energie, că ar putea lumina un oraș întreg. Dar ce zic eu? Un județ.

– Dacă îl vedeai acum 1 an, nu-i dădeai nicio șansă, zice Flori, una din fetele care se ocupă de fundația Bucuria Darului din Brașov.

Pentru că acum un an de zile, bărbatul energic abia reușea să își umple cămașa murdară și pantalonii rupți cu tristețea unei vieți fără șansă.

– Acum 6 ani avea o firmă de construcții la Iași. Casă, cont în bancă, mașină, familie, copii. A venit criza, a pierdut tot, soția a divorțat, a luat copiii. Bogdan a ajuns sub poduri.

Îi zic Bogdan, nu-l cheamă așa. Numele lui nu are importanță, e doar un mâner de care să prinzi plasa în care este povestea lui.

6 kilograme de durere și necaz.

De sub primul pod, Bogdan a ieșit și a mers la cârciumă. Bea mult, trăia cu ceilalți cerșetori, înconjurat de ruinele fostei lui vieți. A plecat din Iași și, încet, încet, pod după pod, a ajuns la Brașov unde a avut revelația că viața lui e o albie secată de râu peste care trece, inutil și nefolosit de nimeni, un pod. Așa că a încercat să se sinucidă.

Dar nici asta nu i-a ieșit.

Înfrânt, a ajuns la biserică și de acolo a fost îndrumat la Flori și Claudia, fetele de la cantina Bucuria Darului.

cantina Bucuria Darului

A venit și a mâncat aici o dată, de 19 ori. De 119 ori. Oameni calzi pe destin rece. Se face condens. De pe fundul cratiței sufletului lui, Bogdan a reușit să strângă o picătură de speranță.

Dacă, totuși, viața lui nu e degeaba?
Dacă poate să o reconstruiască alături de oamenii de aici?

După 6 luni, curat, spălat, a intrat în cantină, de data asta pe post de angajat. E șofer, mai face și administrative, s-ar băga și în contabilitate.

– E bun la toate. Și ca el, oho, sunt o grămadă, spune Claudia.

Vorbește zilnic cu cei 300 de sărmani care vin să mănânce la cantină, le știe poveștile, le îndepărtează, măcar pentru o oră, coșmarurile.

Când vezi ce au reușit să facă o mână de oameni din Brașov pentru Bogdani, Marii, Ioni, Petrici și Luminițe, vrei și tu să ajuți cumva.

Cum?

Până acum nu au cerut de la nimeni nimic. Dar acum fundația participă la Bursa Binelui, competiția de fapte bune a BCR.

Sunt între primii 5 și, dacă o să câștige, primesc 5000 de euro. 10.000 de prânzuri, 300 de Bogdani care primesc un an de zile o masă caldă și un semn că societatea nu i-a uitat să mucezească sub un pod.

Dar ca să câștigi premiul de la Bursa Binelui trebuie să ai câți mai mulți donatori, care să ofere cel puțin 5 lei cantinei Bucuria Darului.

5 lei n-o fi mult, dar românul se bâlbâie când trebuie să facă donația online. Ars de atâtea catralioane de ori de false organizații de caritate, teledoane, conturi Libertatea, românului i s-a atrofiat generozitatea. Dă-i dracului, că are cin’ să dea, să dea ăia bogați, eu n-am. Plus că e pe net, fură ăștia pe internet, te lasă în cucul gol!

Așa că, deși 5 lei e o nimica toată, e foarte greu de strâns. Și pentru că e greu de strâns, fundației îi va fi greu să câștige premiul.

Și nici nu e important.

Premiul.

Așa cum au găsit resurse până acum să facă o cantină, dușuri și acum să construiască un centru pentru cei fără adăpost care vin să mănânce la Bucuria Darului, cei de la fundație o să fie capabili să se descurce și fără cei 5000 de euro de la Bursa Binelui.

Din toată povestea asta, singurul care pierde ești tu, cel care citești ce am scris și ești prea leneș, sau fricos, sau comod, sau zgârcit, sau toate patru la un loc ca să donezi 5 lei.

Nu o să simți niciodată bucuria darului și nici galopul inimii când cineva îți mulțumește că i-ai salvat viața.

Da, domnule, da, doamnă! Cu numai 5 lei.

Pentru cei care vor să ajute și să știe mai multe, detalii despre proiect aici, aici şi aici.

Pe Raluca o găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Fran Lebowitz – Public Speaking

Asociația Culturală Control N & Zbang Film prezintă Interior/Exterior – un spectacol al zidurilor pe care le-am ridicat în noi

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro