O americancă de 103 ani a stabilit un nou record mondial în cursa de 50 de metri

28 June 2019

Vârsta este doar un număr! O confirmă din plin americanca Julia “Hurricane” Hawkins, care la 103 ani a stabilit un nou record mondial pentru categoria ei de vârstă, reuşind să încheie o cursă de 50 de metri în numai 46,07 secunde în cadrul Jocurilor pentru Seniori desfăşurate recent în Albuquerque, New Mexico.

Surprinzător sau nu, femeia nu este la primul record din scurta ei carieră de alergătoare, începută în 2017, la 101 ani. În urmă cu două veri, ea a reuşit să termine cursa de 100 de metri în mai puţin de 40 de secunde, stabilind astfel prima performanţă majoră.

Julia Hawkins spune că sportul o ajută să îşi menţină sănătatea mentală şi fizică, fapt pentru care nu intenţionează să încetinească ritmul prea curând. Pentru a se păstra în formă, ea face plimbări dese în propria grădină, pe care o şi întreţine personal. Impresionanta centenară îşi doreşte ca exemplul său să fie urmat şi de alte persoane: “Sper să îi pot inspira pe oameni să fie sănătoşi şi să înţeleagă că pot face orice, indiferent de vârstă”.

Sursa

Dacă răsfoind presa internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.Citiţi şi

Povestea cu spitalul pe care chinezii îl construiesc în șase zile la Wuhan

Te simți bătrân? Citește și trezește-te!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro