O să te lase pentru una mai tânără!

28 April 2015

Maria BertoldoNimeni n-a privit cu ochi buni mariajul Adinei cu Toni.

Mama ei s-a pus pe bocit: “Cum să-l iei, mamă, pe amărâtul asta care nici facultatea nu și-a terminat-o? Pentru asta te-am educat eu cum am putut mai bine, cu lecții de balet și de pian și de franceză, pentru asta ți-am cumpărat eu apartament în București? Ca să te măriți cu un mucos? Ascultă-mă pe mine, o să te lase pentru una mai tânără!”

Mama lui, mai rău, a făcut o adevărată criză de isterie: “Mi-ai zăpăcit băiatul, păi femeie cu zece ani mai mare îi trebuie lui? El trebuie să-și termine facultatea, că de șapte ani se chinuie sărăcuțul, nu să se însoare. Tu ești mai bătrână, nu-ți dai seama că-i distrugi viitorul?” Apoi, văzând că nu o poate convinge să renunțe, a avertizat-o: “Să nu vii la mine să plângi când o să te lase pentru una mai tânără!”

“Cât de încuiați sunt toti”, mi se plângea Adina, “ce li s-o părea atât de ieșit din comun ca o femeie de 35 de ani să se mărite cu un bărbat de 25? Dacă m-aș căsători cu unul de 45 de ani, nimeni n-ar comenta. Dar bărbații au speranța mai mică de viață, asta se știe, iar eu nu vreau să îngroș rândul văduvelor. Uite, și mama și soacra au avut soți mai bătrâni și acum sunt văduve, asta vor și de la mine?”

“Ce să zic”, încerc eu să-i fiu alături, “logica ta a fost mereu impecabilă, dar dacă, totuși, te lasă pentru una mai tânără?” Na, că m-am plasat singură în tabăra încuiaților.

Dar cum Adina credea în logica ei mai mult decât în orice altceva, s-am măritat cu Toni. El s-a mutat fără bagaje în casa ei, pentru că mama lui i-a sechestrat toate lucrurile, în semn de protest. Inutil să mai spun că, tot în semn de protest, niciuna dintre mame nu s-a prezentat la oficierea căsătoriei copiilor lor.

amor

Am privit cu interes evoluția căsniciei lor și am observat că Adina era tot mai înfloritoare. Ajunsese la 40 de ani să arate mai bine ca la 25. Colegele ei spuneau că secretul e soțul mai tânăr, dar eu cred că și tratamentele de înfrumusețare, sportul și dietele își aveau rolul lor. “Obiectivul meu e să nu arăt mai bătrână decât Toni”, mi-a mărturist ea, “să nu-i vina cumva vreo idee, cu atâtea tinere în jur.”

În timpul ăsta, Toni se rotunjea, își pierdea părul și se buhăia, așa cum se întâmplă cu băieții care-și pierd noaptea în fața computerului și consumă în exces șaorme și bere. Dar pe Adina lucrul ăsta n-o deranja, câtă vreme el își vedea de job (da, terminase între timp facultatea) și nu lipsea nopțile de acasă.

Asta până în momentul în care Toni a început să aibă delegații peste delegații și să lipsească nopțile de acasă.

“Jură-mi că nu e vorba de una mai tânără!”, i-a cerut ea, disperată. “Jur”, i-a spus el, privind-o cu sinceritate în ochi.

Orice ar putea să spună acum Adina despre Toni, dar nu că omul ar fi jurat strâmb. Când a aflat că bărbatul ei nu plecă în delegație, ci doar la două străzi distanță, la numita Lili, nu a putut să-i urle “Mi-ai jurat că nu o să mă lași pentru altă mai tânără!”, pentru simplul motiv că Lili, gospodina cu permanent și bărbie dublă, să tot fi avut cincizeci de anișori bătuți pe muchie.

Așa că tot ce a putut să-i reproșeze, cu moderată indignare, a fost: “De ce nu mi-ai spus că ai complexul lui Oedip?”Citiţi şi

Fiicei mele, Perseida (III)

5 idei de activități pe care adolescenții le pot practica online pentru dezvoltarea lor

Exercițiile fizice, una dintre soluțiile de luptă cu cancerul?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. BONASERA / 9 December 2015 15:21

  Am 30 de ani și am stat 9 ani cu o femeie care acum are 42 de ani. Am înșelat-o la început pentru ca nu credeam ca relația noastră va avea succes. Pe urma am început s-o iubesc, s-o admir, descoperisem la ea ceva.ce la.alte femei nu vedeam “inteligenta, răbdarea, creativitatea, frumusețea, loialitate s fidelitatea.” . Mama ei nu era de-acord cu noi fiindcă eu eram mai tânăr și ea era unicul copil în familia lor. Toată ziua mama ei era bolnava și baga fel.so fel de texte s pretexte sa ne despartă. Într-un final a reușit… dar a reușit și sa o facă pe fiica ei sa plece de lângă ea. Pentru ca atât de tare a supărat o și-a enervat-o încât a început să-și urască câteodată propria mama. Acum ei ii pare foarte eu ca ne-am despărțit. ..iar eu am ajuns sa vad viata cu alți ochi ..mai libertin. Nu cred ca ma voi mai împăca cu ea deoarece m a supărat ca m-a lăsat în momentele dificile și în plus de asta m-a deranjat ca nu putea face copii. Scuze de ortografie ca s de pe tel. Ce am realizat după 9 ani de căsnicie cu ea ? Ca oamenii se pot schimba într-o clipa oricare jurăminte și ar face și vine la un moment dat în viata o vreme când tranșeze cu satarul relația. Ceea ce vreau sa zic e ca după ce ne-am despărțim am avut momente de depresie. . Nu mâncam , dormeam ..eram recalcitrant…as fi dat orice sa ma împac cu ea. După 3 luni ne-am văzut, am făcut dragoste pana atunci simțeam totul pentru ea.
  Eram i. Stare sa ma si sinucid pentru ea să-mi tai o mana sa omor pe cineva. Ei după noaptea aia am simțit ca s a rupt ceva în mine și i am zis știi ce draga? Unde ai fost 3 luni acolo sa te întorci. Și uite după imediat 2 ani ea e disperata sa ne împăcăm, o suna pe maica-mea, a fost pe la vrăjitoare.. dar degeaba pe mine nu ma interesează persoana ei. O zi buna și sper sa nu suferiți niciodată după cineva. E nașpa și e dureros.

  Reply
 2. Daniela / 5 May 2015 15:22

  Viitorul vine intotdeauna . Macar a gasit-o mai infloritoare decat in varianta ea ofilita langa unu’ de 50 de ani caruia sa-i faca toata ziua ciorbite si care s-ar duce oricum cu una de 25 la prima ocazie.

  Reply
 3. Fata rea / 1 May 2015 15:37

  Este absurda in general speranta la monogamie. Odata ce accepti ca barbatul e poligam, atunci poti avea o relatie ok

  Reply
 4. Lucian / 30 April 2015 16:09

  “O să te lase pentru una mai tânără!”…

  NICIODATĂ! Atâta timp cât mă iubește și îmi este fidelă, nu aș da-o nici pe 100 fotomodele!

  Reply
 5. Mihai Maxim Romașcanu / 28 April 2015 20:39

  ..dar făcea Lili aia niște ciorbițe! Ce știți voi? Dietoaselor.

  Reply
 6. Cristi R. / 28 April 2015 14:41

  Si cand te gandesti ca omul a fost sincer.
  🙂
  PS. Felicitari! O poveste scrisa cu har.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro