Oricât ar dura, să te bucuri că l-ai întâlnit

19 January 2017

Mereu m-am întrebat de unde și când și de către cine a fost inventată sintagma „suflet pereche”. În anii tinereții, fiind la început de drum, știam în mintea mea că într-o zi îl voi cunoaște. De dragul expresiei, de altfel foarte romantică, am crezut la un moment dat că viața mi l-a scos în cale. N-a fost așa…

Anii au trecut și toate au mers uneori mai ușor, alteori mai greu… Viața și-a urmat cursul său cu bune și cu rele… Între timp, am uitat să mă mai întreb dacă există acel „suflet pereche” sau sunt doar niște cuvinte inventate de vreun poet care plângea după muza lui în cine știe ce cotlon al lumii.

iubiți

Când toate erau așezate pe un drum simplu pe care mi-l alesesem după multe altele poteci, într-o zi ai apărut tu. TU care mi-ai împotmolit mersul meu drept către… către ceva nedefinit… Tu care, cu forța ta vitală, cu zâmbetul tău și cu naturalețea ta ai reușit să îmi intri în sânge cum nimeni n-a reușit vreodată.

Acum știu ce e sufletul pereche… E acel EL fără de care inima nu ți-e toată, EL care se încăpățânează să-ți cucerească toate celulele și toate diminețile, care îți înfierbântă nopțile și gândurile cele mai ascunse, acel EL imperfect căruia îi iubești toate defectele, căruia îi preamărești calitățile, acel EL care te întregește in inimă, trup și suflet. Acel EL pentru care îi mulțumești lui Dumnezeu că ți l-a scos în cale pentru cât trebuie: o zi, un an sau o viață întreagă. Oricât ar fi, să te bucuri că l-ai întâlnit. Viața ar fi avut un drum drept și monoton fără el.

Guest post by Ilinca Enescu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ce fac eu de mult nu se mai numește curaj, ci nebunie

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Am învățat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro